Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2023
Όσο ζει και… βουίζει θα χαρίζει ζωή. Χωρίς μέλισσες, όμως, το ανθρώπινο είδος –και όχι μόνο– κινδυνεύει με αφανισμό. Πιστεύετε πως είναι υπερβολή; Δυστυχώς, δεν είναι. H αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα οδήγησαν στην εξαφάνιση ενός σημαντικού ποσοστού άγριων επικονιαστών. Τι λέτε; Μήπως ήρθε η στιγμή να δούμε το θέμα σοβαρότερα και να δράσουμε αποτρεπτικά;
Με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, η εταιρεία «Όρος Μαχαιρά», μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μελιού στην Κύπρο, διοργανώνει για άλλη μία χρονιά την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ‘Save the Bee’, η οποία θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε υπεραγορές σε όλη την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η εταιρεία θα ενημερώνει το κοινό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η μέλισσα, αλλά και για τη σημασία της στην ισορροπία των οικοσυστημάτων. Απώτερος στόχος είναι η προστασία της μέλισσας: αυτού του ακούραστου και εργατικού εντόμου που χαρίζει τους πολύτιμους θησαυρούς του στην ανθρωπότητα και συμβάλλει θεαματικά στη βιοποικιλότητα.
Είναι καθήκον όλων μας, λοιπόν, να βοηθήσουμε τη μέλισσα να επιβιώσει, ώστε να συνεχίσει να μας παρέχει όλα τα θρεπτικά και θεραπευτικά παράγωγά της. Πώς; Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι να φυτεύουμε στον κήπο μας φυτά φιλικά προς τις μέλισσες.
Με την εκστρατεία ‘Save the Bee’ το καταναλωτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παίρνει δώρο με κάθε συσκευασία «Όρος Μαχαιρά» Μέλι Ανθέων 480 γρ. Squeeze ένα φακελάκι με σπόρους εποχής. Κι επειδή ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών, το φακελάκι με τους σπόρους δεν πρέπει να μείνει κάπου ξεχασμένο, αλλά όσοι και όσες το πάρουν στα χέρια τους είναι σημαντικό να το ανοίξουν και να φυτέψουν τους σπόρους μέσα σε γλάστρες. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα δημιουργήσουν ένα φιλικό περιβάλλον για τη μέλισσα!
Η πρώτη ενέργεια θα γίνει σε συνεργασία με τις Υπεραγορές Αλφαμέγα από τις 18 μέχρι και τις 31 Μαΐου 2023. Η ίδια ενέργεια θα λάβει χώρα και σε άλλες υπεραγορές, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκστρατεία ‘Save the Bee’ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.orosmaxaira.com.
Το βραβευμένο κυπριακό μέλι «Όρος Μαχαιρά» διανέμει στην Κύπρο η Laiko Cosmos Trading Ltd.
Σχετικά
40 παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά και εκδηλώσεις σε όλο το νησί
Όλη η Κύπρος ένας γιορτινός προορισμός
Tο Christmas Village στο Κοινοτικό Πάρκο Πάνω Κυβίδων ανοίγει τις πόρτες του
Για 3 ολόκληρες ημέρες το πάρκο θα μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό γιορτινό σκηνικό γεμάτο δραστηριότητες, φαγητό και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους
Στον Πρωταρά αυτές τις γιορτές θα στηθεί κάτι ξεχωριστό
Tο Kapparis Christmas Fair, το 1ο Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Κάππαρη είναι η καρδιά των φετινών γιορτών!
Το Προεδρικό μεταμορφώνεται και φέτος σε έναν παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο προορισμό
Η Μαγεία των Χριστουγέννων Ζωντανεύει στο Προεδρικό Μέγαρο
Αυτό το συγκρότημα θα "ανοίξει" το Larnaca "Christmas Market" 2025
Συνεχίζεται για 6η χρόνια, το πιο νόστιμο και δημιουργικό Christmas Market, με δωρεάν είσοδο για όλους τους επισκέπτες!
Week Agenda: Τα 30 καλύτερα και γιορτινά πράγματα να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη
Από τον «Peter Pan on Ice» και τις μεγάλες συναυλίες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, μέχρι χριστουγεννιάτικες αγορές, family events και θεατρικές παραστάσεις, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους
Το Αμπελοχώρι του Άγιου Βασίλη: Μαγικά Χριστούγεννα στην Ορεινή Πάφο! «Εκεί που η Παράδοση Ανταμώνει τη Μαγεία!»
Από τις 22 Νοεμβρίου 2025, το πανέμορφο Αμπελοχώρι του Άγιου Βασίλη μεταμορφώνεται σε έναν φανταστικό προορισμό
Η Αγία Φύλα ετοιμάζει ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Όλο το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου
Γνώρισε την μπύρα σε 120 λεπτά, στη Λευκωσία
Tαξιδεύουμε στον κόσμο της ζυθοποιίας με τη Certified Cicerone Σύλβια Σαββίδου
Φτιάχνουμε «Κουραμπιέδες αλλιώς» σε ένα ξεχωριστό γευστικό εργαστήρι, με τη Μαριλένα Ιωαννίδου
«Κουραμπιέδες αλλιώς: γλυκιές παραδόσεις με άχνη και αγάπη» στο Λεβέντειο
Μια μαγική, χριστουγεννιάτικη μέρα στη Δερύνεια!
Η 13η Χριστουγεννιάτικη Λεωφόρος στη Δερύνεια είναι γεγονός!
Πάμε για παραμυθοδιαβάσματα, θεατρικό εργαστήρι και κυριακάτικο μπουφέ στη φάρμα
Εκεί, τα παιδιά θα γίνουν ήρωες παραμυθιού μέσα από ένα διαδραστικό, βιωματικό και απόλυτα χριστουγεννιάτικο θεατρικό εργαστήρι