Things to Do , Top Stories

Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Από το 1966 η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) καθιέρωσε την 2α Απριλίου, την ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ως την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2014

Το βιβλίο είναι από τουςπιο πιστούς και χρήσιμουςφίλους του ανθρώπου και είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να μαθαίνουν να το αγαπούν από πολύ μικρά! Στις σελίδες ενός βιβλίου το παιδί γνωρίζει έναν καινούργιο κόσμο κι όταν η επιλογή του βιβλίου είναι σωστή παίρνει και αρκετά μαθήματα τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά. Μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, τον εαυτό του, τις δυσκολίες της ζωής που υπάρχουν από τις παιδικές ηλικίες κι απλά αλλάζουν ένταση όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος. Το Check In με την ευκαιρία του εορτασμού της ξεχωριστής αυτής μέρας προτείνει στους μικρούς του φίλους διάφορες νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων, με την προτροπή να διαβάσουν όσα περισσότερα μπορούν, ενόψει και των σχολικών διακοπών του Πάσχα.

 

Μάικ ο Φασολάκης - Τα όνειρά μου έχουν πλάκα
Συγγραφέας: Μαρί Κυριακού, εκδόσεις: Ψυχογιός, τιμή εκδότη: €12.96
Η νέα ιστορία του διάσημου Μάικ Φασολάκη της Μαρί Κυριακού που θα ακουστεί παντού και θα αγαπηθεί από όλα τα παιδιά. Με κεντρικό πρωταγωνιστή το μικρό καταπράσινο φασολάκι, μέσα από τις σελίδες του παρα μυθιού οι μικροί αναγνώστες θα ονειρευτούν και θα ζήσουν τα πιο... τρελά και παράξενα όνειρα! Περιλαμβάνει CD με αφήγηση.

Emporium - Οι 3 γρίφοι
Συγγραφέας: Pierdomenico Bacclario, μετάφραση: Ελένη Τουλούπη, εκδόσεις: Διόπτρα, τιμή εκδότη: €11.90
Υπάρχουν πολλά μαγικά αντικείμενα στον κόσμο και στο Άπλκρος, ένα μικρό χωριό κρυμμένο στην καρδιά της Σκωτίας, υπάρχει ένα μαγαζί όπου είναι φυλαγμένα τέτοια αντικείμενα. Κάθε ενενήντα εννέα χρόνια, επτά οικογένειες το διεκδικούν. Ανάμεσά τους και οι τρομεροί Άσκελ, που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν!

 

Φιστίκιος ο αιγινήτης
Συγγραφέας: Μάνος Γαβράς, εκδόσεις: Λιβάνη, τιμή εκδότη: €9.81
Ένα έχω να σας πω. Μπορεί να είμαι ο πιο κοντός στην τάξη και να με κοροϊδεύουν όλοι, μπορεί η Αφροδίτη που είναι η ωραία της τάξης και μου τρέχουν τα σάλια όποτε τη βλέπω να μη με θέλει και πολύ -μάλλον καθόλου-, μπορεί να μη με λένε Ηρακλή αλλά Φιστίκη, αλλά εγώ σε αυτό το βιβλίο και με μπρατσαράδες θα τα βάλω και με τέρατα και με τους θεούς τους ίδιους αν χρειαστεί και ήρωας θα γίνω -άντε στη χειρότερη ολυμπιονίκης. Κι αν δεν προλάβω να γίνω ήρωας σε αυτό το βιβλίο, τότε θα γίνω στο επόμενο ή στο παραεπόμενο. Άντε, τα λέμε μέσα στο βιβλίο, παιδιά. Και μη βιαστείτε να με κοροϊδέψετε γιατί πίσω έχει ο Φιστίκης την ουρά, που λένε και οι μεγάλοι.

 

Ο εγωιστής γίγαντας
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ, εκδόσεις: Μίνωας, τιμή εκδότη: €8.91
Ένα γοητευτικό παραμύθι για τον εγωισμό και τη μοναξιά. Η συγκινητική ιστορία του γίγαντα που δεν άφηνε τα παιδιά του χωριού να παίζουν στον κήπο του, φανερώνει πόσο αργά και με πόσο πόνο μαθαίνει κανείς να αγαπά και να εμπιστεύεται τους άλλους.

 

Ο καλός πατέρας
Συγγραφέας: Amity Gaige, μετάφραση: Βασίλης Μανουσάκης, εκδόσεις: Μεταίχμιο, τιμή εκδότη: €13.95
Ο Σρόντερ "απάγει" την εξάχρονη κόρη του, της οποίας την επιμέλεια έχει μόλις χάσει, για να περάσει λίγο περισσότερο χρόνο μαζί της, ώστε να της δείξει το πραγματικό του πρόσωπο: τον καλό του, τον αληθινό του εαυτό. Ένας βαθύς στοχασμός στην ιστορία, στην πατρότητα και τις πολλαπλές ταυτότητες που καθένας μας υιοθετεί στη διάρκεια της ζωής του -τις εγγενείς και αυτές που κατασκευάζει.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close