Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στην πιο γραφική αυλή της πόλης

To Ιστορικον ανανέωσε το μενού του και μας καλεί να το δοκιμάσουμε

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2023

Όλοι γνωρίζουν ότι το Ταβερνείο Το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία είναι ο ιδανικός προορισμός για αυτούς που αγαπούν το φαγητό. Άλλωστε πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες της πρωτεύουσας, που από τότε που έκανε την εμφάνισή της στην πόλη καταφέρνει να συγκεντρώνει όλους τους καλοφαγάδες στα τραπέζια της. Κι αυτό το καλοκαίρι λοιπόν το Ταβερνείο το Ιστορικόν άναψε τα γουστόζικα λαμπάκια της δροσερής του αυλής και μας υποδέχεται για λαχταριστούς μεζέδες παρέα με φίλους, μουσική και άφθονο κρασί.

thumbnail_D7F022B5-C6E0-4F81-BBCD-A9C87271FA44.jpg

Όσο για το μενού του, αυτό συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της κυπριακής κουζίνας ενώ η πλούσια γαστρονομία του γίνεται αισθητή από τα απλά παραδοσιακά πιάτα μέχρι τα χορτοφαγικά , αλλά και αυτά που χρειάζονται μεράκι και γνώσεις για να φτιαχτούν.

Μάλιστα, ο Chef Λούκας Παπαλαζάρου ο οποίος ηγείται της κουζίνας του από την αρχή της λειτουργίας του, για το καλοκαίρι ετοίμασε νέα πιάτα που θα αποτελέσουν τη βάση για το κάλεσμά τους στην υπέροχη αυλή του Ιστορικού, τα οποία θα ενθουσιάσουν κάθε επισκέπτη.

Τα καλοκαιρινά πιάτα εστιάζουν στις φρέσκες πρώτες ύλες -όπως και όλα τα πιάτα άλλωστε-, στα εποχικά προϊόντα και τους μοναδικούς συνδυσμούς του σεφ, προσφέροντας ενδιαφέρουσες γεύσεις, που θα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά!

Κλείσε λοιπόν τραπέζι στο Ιστορικόν και ετοιμάσου να δοκιμάσεις: μελιτζάνες με φέτα, φτιαγμένες με ζουμερές, κατακόκκινες ντομάτες.

thumbnail_IMG_5285.jpg

Επιπλέον, αυτό το καλοκαίρι, οι δροσερές και νόστιμες σαλάτες έχουν την τιμητική τους. Και η σαλάτα με άγρια γλιστρίδα και χαλίτζια του Πύρκου, θα σου συστήσει έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό! Σε περίπτωση που δεν ξέρεις, τα χαλίτζια του Πύρκου είναι ένα είδος μαλακού, λευκού τυριού, με τρύπες και υπόξινη γεύση, τα οποία έχουν σχήμα που μοιάζει με βότσαλο (χαλίκι), εξ ου και το όνομά τους, και μπορεί να είναι άγνωστα για πολλούς, είναι όμως ένα κομμάτι της παράδοσης και της γαστρονομικής κουλτούρας του τόπου μας, που συναντάμε μόνο στην επαρχία Τηλλυρίας και στις βορειοδυτικές ακτές της Πάφου!

thumbnail_IMG_0659.jpg

Από το μενού του Ιστορικού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού, το οφτό κλέφτικο, το οποίο ετοιμάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Αρχικά επιλέγουν το κρέας το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας αρνί και μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου ακολουθείται μια προετοιμασία 24 ωρών για να μαριναριστεί και στη συνέχεια να ψηθεί για άλλες 5 ώρες σε παραδοσιακό φούρνο που έχει πυρωθεί με ξύλα λεμονιάς και τερατσιάς. Το οφτό συνοδεύεται με πατάτες οι οποίες ψήνονται με το αρνί στον ξυλόφουρνο και πουργούρι. Εξ ου και το αποτέλεσμα είναι ένα οφτό με γεύση και υπέροχα αρώματα που λιώνει στο στόμα.

thumbnail_IMG_0639.jpg

Από τα μεζεδάκια δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ούτε το μανιτάρι, το οποίο ο σεφ μετουσιώνει σε ένα υπέροχο πιάτο! Χρησιμοποιώντας διάφορα μανιτάρια όπως πορτσίνι, oyster και φρέσκα button μανιτάρια, φτιάχνει και σου σερβίρει μία δημιουργική εκδοχή, που αξίζει να δοκιμάσεις: την Τριλογία μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης.

thumbnail_IMG_0894.jpg

Ετοιμάσου όμως να δοκιμάσεις και σπαλομπριζόλα βοδινή, η οποία θα φτάσει κοντά σου ψημένη όπως ακριβώς πρέπει και με τα απαραίτητα συνοδευτικά! Ο σεφ εξάλλου δίνει μεγάλη προσοχή τόσο στην επιλογή του κρέατος, μέχρι και το ψήσιμο, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία.

thumbnail_3BF83CC7-8ECC-40E1-BA15-FB06C554DC04.jpg

Το υπέροχο ταβερνάκι της οδού Μάρκου Δράκου συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Καλό φαγητό, ατμοσφαιρικό περιβάλλον, φιλικό και ευγενικό προσωπικό, πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει κάθε στιγμή και φυσικά λογικές τιμές.

Το μενού και τα πιάτα ημέρας, μπορείς να τα βρεις διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα της ταβέρνας που ανανεώνεται καθημερινά. Εκεί, επίσης, σου δίνεται και η δυνατότητα για κράτηση - πάρε μια γεύση από την ιστοσελίδα με κλικ εδώ.

(22 780555) Μάρκoυ Δράκου, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Ιστοσελίδα: www.taverneiotoistorikon.com
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close