Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 δροσερές αυλές για καλό φαγητό στην Πάφο

Ταβερνάκια που στρώνουν τραπέζια σε πλατεία, αυλές και ταράτσες

Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2023

Νόστιμο φαγητό, λίγο κρασί και καλή παρέα, το απόλυτο τρίπτυχο για να περάσουμε καλά και φυσικά, η πυξίδα δείχνει… αυλή. Εξ ου κι εμείς εντοπίσαμε 5 ταβερνάκια στο κέντρο της Πάφου, για να απολαύσεις μεζεδάκια κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

ouzeri2.jpg

ΟΥΖΕΡΙ ΑΛΜΥΡΑ
Η νησιώτικη ατμόσφαιρα και παραδοσιακή διακόσμηση ανάμεσα στις ανθισμένες βουκαμβίλιες συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό. Το εστιατόριο «Ουζερί», του ξενοδοχείου Almyra, στρώνει και πάλι έξω τα τραπεζάκια του και ετοιμάζεται να μας προσφέρει μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία με φόντο την καλύτερη θέα στην πόλη.
Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Δημιούργησε τον δικό σου μεζέ μέσα από μια πλούσια επιλογή κρύων και ζεστών πιάτων ή από το à la carte μενού.
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ: Σταθερές αξίες μεζεδάκια, όπως το χταποδάκι με φάβα, τα ντάκος με φέτα, αλλά και το γιουβέτσι με θαλασσινά. Ολοκλήρωσε με cake πορτοκαλιού και παγωτό μαστίχα.
(26888700, 26888741) Almyra hotel, Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, Πάφος. Δ-Κ 10.30-23.00.

fettas.jpg

ΦΕΤΤΑΣ
Θα την βρεις στο κέντρο της πλατείας και δικαίως αποτελεί μιαν από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες της πόλης. Έχει στήσει τα τραπέζια στο πλακόστρωτο και σε καλοδέχεται κάθε βράδυ, προσφέροντάς σου ποιοτικό φαγητό.
Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Ένας συνδυασμός από παραδοσιακές συνταγές, καλοψημένα κρεατικά σχάρας και μπόλικο φαγητό, ενώ μπορείς να παραγγείλεις ό,τι θέλεις στην πίτα ή σε μερίδα.
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ: Ξεχωρίζει ο πλούσιος κρεατομεζές, από τον οποίο δεν λείπουν φυσικά ιδιαίτερες πινελιές όπως η μελιτζάνα στον φούρνο με τυριά και φέτα. Τραγανοί λουκουμάδες, σιροπιαστοί ή με σοκολάτα, θα κλείσουν γλυκά τη βραδιά σου.
(26937822) Ιωάννη Αγρότη 33. Δ-Σ 18.00-00.00.

xontros.jpg

ΧΟΝΤΡΟΣ
Σήμα κατατεθέν της Πάφου, καθώς λειτουργεί από το 1953, σερβίροντας παραδοσιακά πιάτα πιστά σε αυθεντικές συνταγές. Διαθέτει πανέμορφο εξωτερικό χώρο και ιδιαίτερα δροσερό και σκιερό, αφού τα τραπεζάκια βρίσκονται κάτω από την ολάνθιστη κληματαριά.
Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Το μενού περιλαμβάνει μαγειρευτά, είδη σχάρας αλλά και κρεατομεζέδες. Φυσικά, δεν λείπουν οι ψαρομεζέδες και οι χορτοφαγικοί μεζέδες από τον κατάλογο, φροντίζοντας έτσι για κάθε γευστική επιλογή.
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ: Αν τραβά η όρεξή σου και κρέας και ψάρι, μπορείς να παραγγείλεις τον μεγάλο μεζέ, του Ωνάση, που περιλαμβάνει και τα δύο.
(26934256) Αποστόλου Παύλου 96. Δ-Κ 12.00-22.00.

antigo.jpg

ANTIGO ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ
Ένα αυθεντικό ελληνικό ταβερνάκι στην παλιά πόλη της Πάφου στήνει τραπεζάκια έξω στον δρόμο και προσφέρει επιλογές μεζεδοπωλείου για όλα τα γούστα.
Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Πλούσιο το μενού, αρχίζοντας με homemade αλοιφές όπως μελιτζανοσαλάτα, κοπανιστή, χούμους με αβοκάντο, μπελαλίδικα μαγειρευτά αλλά και πιάτα σχάρας κρεατικών αλλά και θαλασσινών. Οι vegans και vegetarians θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τις χορτοφαγικές επιλογές του μενού.
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ: Το πεντανόστιμο γιαουρτλού, συκωτάκι σχάρας αλλά και το καπνιστό λουκάνικο είναι στις must επιλογές. Ξεχωρίζει, επίσης, ο χορτοφαγικός μουσακάς.
(26955025) Πάφου Χρυσάνθου 46, Πάφος. Δ-Σ 17.30-23.00.

ta pinakia.jpg

ΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ
Αυτό το μεζεδοπωλείο τιμά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σ’ έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, απ’ όπου αναδύονται γνώριμες γεύσεις κι αρώματα.
Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Εδώ θα απολαύσεις αυθεντικές ελληνικές νοστιμιές, μέσα από ένα μενού που θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Το μενού είναι εποχικό, περιλαμβάνοντας αλοιφές, σαλάτες και μικρά μεζεδάκια με κρεατικά και ψαρικά. Ακόμα, προσφέρεται κοντοσούβλι, παϊδάκια, χοιρινό σουβλάκι, κεφτεδάκια, μαγειρευτό χοιρινό, σπετσοφάι, μοσχαράκι με καπνιστή μελιτζάνα κ.ά.
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ: Την τιμητική τους έχουν τα ψαρικά, γι’ αυτό φτιάξε τον δικό σου μεζέ με καλοφτιαγμένο χταποδάκι, τηγανητό καλαμαράκι και σκουμπρί με τουρσί φιστίκια παρέα με τσικουδιά ή ρακόμελο.(26818818) Πλατεία Κέννεντυ 6, 8047, Πάφος. Δ-Κ 17.00-00.00 (Τρίτη κλειστά).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close