Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Το πρόγραμμα για τη Γιορτή του Κρασιού μόλις ανακοινώθηκε

Θεατρικές και λαογραφικές παραστάσεις, συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, παραδοσιακούς χορούς και μουσική με φόντο τον Παραδοσιακό Βρακά

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί και φέτος στη 62η Γιορτή του Κρασιού που θα πραγματοποιηθεί 7 – 15 Οκτωβρίου 2023 στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.

Ελάτε να απολαύσετε Θεατρικές Παραστάσεις, Συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, Λαογραφικές Παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς και μουσική με φόντο τον Παραδοσιακό Βρακά.

Η εκθεση Γελοιογραφίας με θέμα το κρασί αλλά και η έκθεση φωτογραφίας εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού.

Το παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, που πλέον έχουν αποκτήσει το δικό τους χώρο στη Γιορτή του Κρασιού, περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου σκιών, παιδικού θεάτρου, κουκλοθέατρου, εργαστήρι αγγειοπλαστικής, ταχυδακτυλουργούς και μαγικές παραστάσεις

Ο ξυλοπόδαρος βρακάς θα περιφέρεται στο χώρο της Γιορτής του Κρασιού βγάζοντας φωτογραφίες-selfie.

Ένα Φεστιβάλ το οποίο πάντα αφήνει στους πολίτες την ανάμνηση μιας υπέροχης βραδιάς με άφθονο δωρεάν κρασί!

Στην υγειά μας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:

7/10- ΣΑΒΒΑΤΟ
Την τελετή έναρξης εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Λεμεσού ΤρακΑρτ θα παρουσιάσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από διάσημα διεθνή τανγκό και βαλς, μέχρι ελληνικά κρασοτράγουδα και το γνωστό σατιρικό Κυπριακό, τον «σιουσιούκκον»!

8/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00
Συναυλία με τίτλο «Αφιερώματα» με την Γιώτα Νέγκα, τον Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, τον Λευτέρη Πιτσιλλίδη, και 8μελή ορχήστρα. Ένα μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Ενορχηστρώσεις και επιμέλεια Άδμητος Πιτσιλλίδης.

9/10- ΔΕΥΤΕΡΑ 20:00
Θεατρική παράσταση με τίτλο «Πάμεν πούκουππα» από το Θέατρο Ανατροπές. Μια σύγχρονη, δροσερή, ξεκαρδιστική, κυπριακή κωμωδία με μουσική, κέφι και διασκέδαση. Πρωταγωνιστούν Στέλλα Αλεξίου, Αναστασία Αντρέου, Γεωργία Κρίγκου, Άγγελος Αγγελής, Πάμπης Κρίγκος και ο Πέτρος Καρατζιάς.

21:30 Συναυλία με το σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά, με τίτλο «Τα τραγούδια της παρέας». Συμμετέχουν Δέσποινα Ολυμπίου- τραγούδι, Κώστας Χατζηχριστοδούλου- τραγούδι, Γιώργος Ιωάννου- τραγούδι, Γιώργος Σπύρου- μπουζούκι, Νίκος Παντέχης- ακορντεόν, Κώστας Χαλλουμάς- κόντρα μπάσο, Κωνσταντίνος Πάουρος- κρουστά και Κωσταντίνος Ζορπάς- πιάνο.
Συμμετέχει η Σχολή Χορού Μαχαλλεκίδη.

10/10- ΤΡΙΤΗ 20:00

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Τίνος είναι το μωρό» από το Θέατρο Γέλιου. Μια κωμωδία φάρσα με ανατροπές, πολλά κυπριακά τραγούδια, με χορό και αβίαστο γέλιο. Πρωταγωνιστούν Όλγα Ποταμίτου, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Φιακά, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και ο Δώρος Κυριακίδης.

21:30 Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου κάνουν μια αναδρομή από το ρεμπέτικο μέχρι το αρχοντορεμπέτικο τραγούδι, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, γιορτάζουν τα 60 χρόνια παρουσίασης τους στη Γιορτή του Κρασιού.

11/10- ΤΕΤΑΡΤΗ 20:00
Μουσικοχορευτική παράσταση με τον Πολιτιστικό όμιλο Νόστο Πισσουρίου με κυπριακούς χορούς σε γνωστά παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, με εντυπωσιακές φορεσιές και καταξιωμένους Κύπριους μουσικούς

Παράσταση με τον Πολιτιστικό και Χορευτικό Όμιλο Διόνυσο μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Έλενα Γιαννακού. Μια συναυλία με αυθεντικά λαϊκά τραγούδια. Μαζί τους 8μελής ορχήστρα από καταξιωμένους Κύπριους μουσικούς.

12/10- ΠΕΜΠΤΗ 20:00
Συναυλία με τίτλο «Στων αγγέλων τα μπουζούκια» με τον Χρήστο Νικολόπουλο, Κώστα Καραφώτη, Κατερίνα Παράσχου, Λίζα Θεοφάνους και 8μελή ορχήστρα, με μαέστρο το Νίκο Στρατηγό.

13/10- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00
Ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση με τίτλο «Ούλλα του γάμου δύσκολα τζιαι η νύφη αγκαστρωμένη» από την Θεατρική Ομάδα το Παρασκήνιο. Πρωταγωνιστούν Ιωάννα Σιαφκάλη, Αντρούλλα Αγαθαγγέλου, Αθηνά Βιολάρη, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Ξένιος Ξενοφώντος, Γιώργος Αντωνίου, Κωνσταντίνα Μενοίκου

21:30 Συναυλία με τίτλο «Ανθολογία παραδοσιακού τραγουδιού» με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαηλ, Δήμητρα Χατζήμιχαηλ και την Άντρη Καραντώνη.

14/10- ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00
Συναυλία με τίτλο «Να ήταν η θάλασσα κρασί» με τους Μπάμπη Τσέρτο, Άννα Αριστείδου, Γεωργία Κόμπου, Γιάννη Τσέρτο- πιάνο, Νικόλας Βρυώνη- βιολί, Νίκος Παντέχης- ακορτεόν, Νίκη Ανδρονίκου- κιθάρα, ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού « Οι Αμαθούσιοι» και η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού. Ένα μουσικό αφιέρωμα με καντάδες, ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια για το κρασί.
15/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00
«Γρανίτα από Ντισκοτέκ» The 80s and 90s party με τους μεγαλύτερους stars! Ο Κώστας Μπίγαλης, η Σοφία Βόσσου, η Πωλίνα και η Μαντώ θα μας κεράσουν πολλές μουσικές γρανίτες με γεύσεις από την εποχή των ντισκοτέκ.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού, ο ξυλοπόδαρος βρακάς θα περιφέρεται στον χώρο του Δημοτικού Κήπου, βγάζοντας φωτογραφίες-selfie με τους επισκέπτες.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 7:30μμ
Ιστορικό Αρχείο
Παρουσίαση από τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου
Γνωρίζοντας τις γηγενείς μας ποικιλίες: ΜΩΡΟΚΑΝΕΛΑ και ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Μια παρουσίαση για να γνωρίσουμε τις διαφορές των δύο υποσχόμενων γηγενών μας ποικιλιών
Εισηγητές της παρουσίασης: Αφροδίτη Κωνσταντή, Οινολόγος και Αλέξης Ματσιούκας, Οινολόγος
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία.

Έκθεση γελοιογραφίας
Έκθεση Γελοιογραφίας, με τίτλο «Οινογελοιογραφίες 2023», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήρι Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν».

Έκθεση Φωτογραφίας
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα Λεμεσού, διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Η διαδρομή του κρασιού».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023
Νωρίς το απόγευμα στο Καλό Χωριό με τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023
Νωρίς το απόγευμα στο Πελένδρι με τον Εθνικό Σύλλογο Ζήδρο και το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Αλεξάνδρα

Ζωντανή μουσική στις ταβέρνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΚΑ

8/10- ΚΥΡΙΑΚΗ
Προπολεμικά ρεμπέτικα από το μουσικό σχήμα "Αρχη-δια-του-ρεμπετικου". Ένα ανθολόγιο της λαϊκής μουσικής που ηχογραφήθηκε απο το 1930 μέχρι το 1970. Με τους Χρίστο Ψαθά: κιθάρα φωνή, Θεόδωρο Πολυκάρπου: μπαγλαμά, φωνή, Γιάννη Μαδεμλή: μπουζούκι φωνή.
Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Όμιλος Νέοι Ορίζοντες σε ένα λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα.

9/10- ΔΕΥΤΕΡΑ
Μουσικό σχήμα 9/8 με τη Χριστιάνα Παύλου και τον Αντρέα Αντρέου, τον Αντρέα Davinson στα κρουστά, τον Αντώνη Γεωργίου στο πιάνο, τον Νικόλα Τρύφωνος στο κοντραμπάσο, τον Σπύρο Σπύρου στο μπουζούκι και τον Σπύρο Χατζηνικολάου στο βιολί, σε ένα ρεπερτόριο με τραγούδια από το νέο κύμα, έντεχνα, λαϊκά, νησιώτικα και παραδοσιακά.

10/10- ΤΡΙΤΗ
Μια μουσική αναδρομή από το έντεχνο μέχρι και το λαϊκό πεντάγραμμο με τους Φίλιππο Κτενά, την Έλενα Ανδρέου και το μουσικό σχήμα Άσμα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σάββα Χρυσάνθου.

11/10- ΤΕΤΑΡΤΗ
Ο Όλυμπος Αγίου Νικολάου σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς, λαϊκούς και κυπριακούς χορούς.
Τραγούδια της παρέας με τους Γιώργο Γενεθλίου: μπουζούκι, φωνή, Ραφαέλλο Γενεθλίου: κιθάρα, φωνή, Νικόλα Γενεθλίου: πιάνο, φωνή, και Αντρέα Davinson: κρουστά.

12/10- ΠΕΜΠΤΗ
Παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί από Κύπρο, Αιγαίο, Σμύρνη από το Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ με τους: Άννα Αριστείδου φωνή, κρουστά, Νικόλας Βρυώνη βιολί, φωνή, Γρηγόρης Ιωάννου: λαούτο, κιθάρα, Αντρέα Λεωνίδου: μπουζούκι. Επί σκηνής η Μαρία Μιχαήλ- κεραμίστρια η οποία θα δημιουργήσει στον τροχό ένα αγγείο - οινοχόη όπου αποθήκευαν το κρασί. Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί επιτόπου την εξελικτική πορεία που έχει ένα κεραμικό έργο που σχετίζεται με το κρασί.

13/10- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αργοναύτες Ερήμης σε ένα πρόγραμμα με χορούς από την Κρήτη.

Προπολεμικά ρεμπέτικα από το μουσικό σχήμα "Αρχη-δια-του-ρεμπετικου". Ένα ανθολόγιο της λαϊκής μουσικής που ηχογραφήθηκε από το 1930 μέχρι το 1970. Με τους Χρίστο Ψαθά: κιθάρα φωνή, Θεόδωρο Πολυκάρπου: μπαγλαμά, φωνή, Γιάννη Μαδεμλή: μπουζούκι φωνή.

14/10- ΣΑΒΒΑΤΟ
Η Βασιλική Χατζηαδάμου, παρέα με μια σπουδαία ομάδα 8 καταξιωμένων Κύπριων μουσικών, ετοιμάζεται για ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σωτήρης Πέτσας: κιθάρα, τραγούδι, Παύλος Μιχαηλίδης: βιολί, Μιχάλης Κυπριανού: πνευστά , Χαράλαμπος Παντελή: λαούτο , Παντελής Ιωνάς: μπουζούκι, Αντρέας Ιωάννου: κανονάκι , Μιχάλης Μέσσιος: μπάσο, Ξένιος Ευαγγέλου: κρουστά

15/10- ΚΥΡΙΑΚΗ
Ο Νικόλας Αντωνιάδης και η Κυριακή Ηλία μαζί με μια 5μελή ορχήστρα σε ένα ελαφρολαικό πρόγραμμα.

Παιδότοπος στον χώρο πίσω από τον Βρακά

Τα παιδιά έχουν τον χώρο τους στη Γιορτή του Κρασιού. Ελάτε να χειροτεχνήσετε τον Βρακά όπως εσείς τον φαντάζεστε. Να φτιάξετε το βρακά σε ξύλινες φιγούρες και σε μαγνητάκια.

Μαζί μας ο ξυλοπόδαρος Βρακάς. Παραστάσεις θεάτρου σκιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και η μαγεία πλανάται στην ατμόσφαιρα από τους υπέροχους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής 7 μ.μ.-10 μ.μ
Σάββατο 7/10/2023
Κυριακή 8/10/2023
Τετάρτη 10/10/2023
Παρασκευή 13/10/2023
Σάββατο 14/010/2023
Κυριακή 15/10/2023
Ελάτε να παίξετε και να κατασκευάσετε στον τροχό (εργαλείο αγγειοπλαστικής) πιατάκια, κούππες ή και ποτηράκια με πηλό

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
7/10- ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00
Παιδική μαγική παράσταση με την ομάδα ταχυδακτυλουργών Λιοτατή

8/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 7:30
Παιδική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Το λυχνάρι της αγάπης» από τη θεατρική ομάδα Παραμυθόσκονη.

9/10- ΔΕΥΤΕΡΑ 7:30
Θέατρο Σκιών Χαράλαμπος Χαραλάμπους «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής στη Γιορτή του Κρασιού».

10/10- ΤΡΙΤΗ 7:30
Κουκλοθέατρο με τίτλο «Ένας παπουτσωμένος γάτος» από την ομάδα Undercover Masks Theatre.

11/10- ΤΕΤΑΡΤΗ 7:30
Θέατρο Σκιών Πάφιος «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής στη Γιορτή του Κρασιού».

12/10- ΠΕΜΠΤΗ 7:30
Θέατρο Σκιών με το μουσείο εργαστήριο θεάτρου σκιών Πάφιος «Ο καραγκιόζης κουρέας»

13/10- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7:30
Παιδική μαγική παράσταση με την ομάδα ταχυδακτυλουργών Λιοτατή

14/10- ΣΑΒΒΑΤΟ 7:30
Θέατρο σκιών Πάφιος «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής στη Γιορτή του Κρασιού»

15/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 7:30
Σύγχρονο Παιδικό Θέατρο Σκιών Ελένη Παπαχριστοφόρου «Μες του Αιγαίου τα νησιά»

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού θα παιανίζει ως ακολούθως:
Σάββατο 7/10/2023 στις 7.30 μ.μ. μπροστά από το βρακά και ακολούθως στη Κηποθέατρο
Κυριακή 15/10/2023 στις 7:30 μπροστά από το βρακά.

Δωρεάν Μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού
Το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ με κλιματιζόμενα λεωφορεία

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Σάββατο 07/10/2023, Κυριακή 08/10/2023
Παρασκευή 13/10/2023, Σάββατο 14/10/2023, Κυριακή 15/10/2023

Λευκωσία
18:30 Αναχώρηση από το χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας στη Λευκωσία
20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
24:15 Άφιξη στο χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας στη Λευκωσία

Λάρνακα
19:00 Αναχώρηση από την Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου) στη Λάρνακα
20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
24:00 Άφιξη στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου) στη Λάρνακα

Αγία Νάπα
18:30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας
20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
24:15 Άφιξη στο χώρο στάθμευσης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας

Πάφος
18:30 Αναχώρηση από το Γραφείο Υφυπουργείου Κάτω Πάφου (Λεωφόρος Ποσειδώνος)
20:05 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής
23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής
24:00 Άφιξη στο Γραφείο Υφυπουργείου Κάτω Πάφου (Λεωφόρος Ποσειδώνος)

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 25002211, 25002339
Δευτέρα- Πέμπτη 08:00-14:00

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:
Καθημερινά από τις 7.00μ.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίων:
Ενήλικες: άνω των 18 ετών: €5.00
Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά (ισχύει για 1 φιάλη, εξαιρείται η Κουμανδαρία) από τα οινοποιεία ΚΕΟ ΛΟΕΛ ή ΣΟΔΑΠ.
Παιδικό/ Εφηβικό: από 6 - 17 ετών: €3.00

Πλαστική φιάλη κρασιού: €1.50
Ποτήρι κρασιού: €1.50
Ποτήρι κρασιού με πόδι: €2.50

Γευσιγνωσία Κρασιού
Από τις 8.00 μ.μ.-9.00 μ.μ. θα πραγματοποιείται γευσιγνωσία σε όλα τα οινοποιεία στο χώρο της Γιορτής του Κρασιού

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.
Για πληροφορίες τηλ. 25 344402, 25 344952, 25 745919
www.limassol.com.cy

Στα πλαίσια του Γενικού Κανονισμού για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων, πληροφορείστε ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις ενδέχεται να φωτογραφηθούν, να οπτικογραφηθούν, ή/και να δημοσιευτούν.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close