Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σε αυτήν την ταβέρνα θα απολαύσεις μερικά από τα καλύτερα παραδοσιακά πιάτα κυπριακής κουζίνας

Αν αναζητάς αφορμή για μια έξοδο το σαββατοκύριακο, αυτή η ταβέρνα σου την δίνει

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κάθηκας είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Πάφου και σίγουρα ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για καλό κυπριακό παραδοσιακό φαγητό σε μιαν από τις πολλές και διακεκριμένες του ταβέρνες του!

Ωστόσο αν αναζητάς οικεία ατμόσφαιρα και οικογενειακό κλίμα, σε συνδυασμό με εκλετές, κυπριακές, γεύσεις μαγειρεμένες με περισσό μεράκι και αγάπη, τότε ο προορισμός σου είναι το Πετραδάκι. Μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες στο χωριό για γευστική έξοδο τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα. Εξάλλου, πρόκειται για μία ταβέρνα-σταθερή αξία στις επιλογές των καλοφαγάδων και εκείνων που γνωρίζουν ότι στα απλά και τίμια φαγητά κρύβεται όλη η νοστιμιά.

petradaki3.jpg

Ο καλαίσθητος χώρος
Η ταβέρνα στεγάζεται σε ένα φιλόξενο πετρόκτιστο κτήριο 20 χρόνων, με μία δροσερή πίσω αυλή που απολαμβάνει τη θέα της γύρω περιοχής. Το Πετραδάκι διαθέτει όμως και ένα εντυπωσιακό εσωτερικό, ζεστό και καλαίσθητο, ιδανικό για τον χειμώνα, με μεγάλες τζαμαρίες, πέτρα και ξύλο. Σημείωσε ακόμα ότι κάτω από το εστιατόριο, η οικογένεια διατηρεί κι ένα μικρό οινοποιείο όπου φιλοξενεί το δικό της house wine, ενώ στα σχέδιά της είναι να το μεταμορφώσει σε ένα σύγχρονο οινοποιείο, με την ονομασία "Πετραδάκι", όπου θα εμφιαλώνει το δικό της κρασί.

Ζεστή υποδοχή και φιλοξενία
Στο Πετραδάκι θα σε υποδεχθούν εγκάρδια η μητέρα Νίκη Ιωάννου μαζί με τους τρεις γιους τους, οι οποίοι στη συνέχεια θα φροντίσουν να σε σερβίρουν καλό κρασί και τα μαγειρεμένα με αγάπη και μακρόχρονη εμπειρία πιάτα που θα επιλέξεις από τον μακρύ κατάλογο του εστιατορίου. Στην δε κουζίνα βρίσκεται ο πατέρας της οικογένειας, ο σεφ Χαράλαμπος Πολεμίτης ο οποίος γνωρίζει άριστα τα μυστικά της κυπριακής κουζίνας, την οποία υπηρετεί αδιαλείπτως εδώ και αρκετά χρόνια, φροντίζοντας να διατηρεί ψηλά την ποιότητα και την εξέλιξη της παραδασιακής κυπριακής ταβέρνας.

Γι' αυτό άλλωστε και ό,τι προσφέρεται εδώ φτιάχνεται με εκλεκτά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, ενώ όλα τα εποχιακά ζαρζαβατικά καλλιεργούνται στο οικογενειακό μποστάνι, δίπλα στην ταβέρνα, με το μεράκι και την φροντίδα του κυρίου Χαράλαμπου, του πάτερ φαμίλια της οικογένειας.

PETRADAKI.jpg

Η απόλαυση στο πιάτο!
Ως μια οικογενειακή επιχείρηση, που πιστοποιεί την αφοσίωση που έχουν τα μέλη της στο να διατηρούν ανεξίτηλη και σταθερή την ποιότητα στο πέρασμα του χρόνου, η ταβέρνα προσαρμόζει το μενού της και ανάλογα με την εποχή αλλά και με τις απαιτήσεις των θαμώνων της! Εξ ου και εδώ θα απολαύσεις ποιοτικά μεζεδάκια, αλλά και πιάτα για χορτοφάγους.

Τις δε Κυριακές, σερβίρει ένα πλούσιο και άκρως απολαυστικό μπουφέ, που περιλαμβάνει από σούβλες και μαγειρευτά, μέχρι σαλάτες, ορεκτικά και εποχιακά.

Ο καλαίσθητος χώρος του, η άψογη εξυπηρέτηση, η οικογενειακή ατμόσφαιρα και η πολύ καλή σχέση ποιότητας – ποσότητας και τιμής του φαγητού, θα σε κάνουν να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά, όσες φορές κι αν βρεθείτε στον Κάθηκα. Ο Χαράλαμπος και η Νίκη, μαζί με τους γιους της οικογένειας, θα σε σκλαβώσουν με την απροσποίητη ευγένειά τους και την έμφυτη φιλόξενη διάθεσή τους.

*Τα Cyprus Eating Awards, ο θεσμός που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 89 υποψήφια εστιατόρια για το 2023 και το Πετραδάκι στον Κάθηκα στην κατηγορία Ταβέρνα. Ψήφισε εδώ.


(26814191) Κάτω Βρύση 45, Κάθηκας. Τρ-Σ 17.00-22.00 & Κ 13.00-15.00.
Instagram: petradaki_restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close