Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η κουζίνα του Παντοπωλείου σε άλλη… εποχή

Ο δημιουργικός σεφ Μπάμπης Καραούζας ανέλαβε πριν από λίγο καιρό να ανανεώσει το μενού του γνωστού εστιατορίου της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023

Στην οδό Μετοχίου φύσηξε αέρας γευστικής ανανέωσης!

Πιο συγκεκριμένα, το πολυβραβευμένο και αγαπημένο εστιατόριο της πρωτεύουσας Παντοπωλείο Καλή Όρεξη, έχει προχωρήσει σε μια γενική ανανέωση της κουζίνας του, λανσάροντας νέο μενού, που υποστηρίζει ακόμη περισσότερο τις παραδοσιακές συνταγές, χωρίς ωστόσο να μειώνει τις μοντέρνες τεχνικές.

Παράλληλα άλλαξε και ο σεφ. Την επιμέλεια της κουζίνας του ανέλαβε εδώ και δυόμισι περίπου μήνες ο Μπάμπης Καραούζας, από τα χέρια του οποίου έχουμε φάει σε ουκ ολίγα εστιατόρια της Κύπρου (Radisson Blu, Kamara κ.λπ.). Ο Μπάμπης λοιπόν ανέλαβε να αναμορφώσει συνταγές και στησίματα, δίνοντάς τους έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα και διανθίζοντας τα πιάτα με ελληνικά υλικά και συνταγές, που διατηρούν ωστόσο τη φιλοσοφία του εστιατορίου.

Επιστέγασμα όλων αυτών ένα ολοκαίνουριο μενού με ελληνικές και κυπριακές παραδοσιακές συνταγές που έχουν όμως ένα τουίστ! Ο σεφ χρησιμοποιώντας μοντέρνες τεχνικές στα πιάτα του, καταφέρνει να δημιουργήσει μία οικειότητα στη γεύση, ανακαλώντας μνήμες και δημουργώντας αναμνήσεις!

Εξάλλου, αυτό που ήθελαν τόσο ο ιδιοκτήτης Περικλής Χριστοφορίδης όσο και ο σεφ, ήταν να προσφέρουν γεύσεις καθημερινές και γνώριμες, δοσμένες αλλιώς. "Το concept βασίζεται πολύ στην καταγωγή μου και πιο συγκεκριμένα στις δύο μου γιαγιάδες, την Κύπρια και την Ελαδίτισσα, και τις παραδοσιακές συνταγές τους, τις αναμνήσεις που μου άφησαν και τις οποίες ανακαλώ στη μνήμη μου συχνά" ανέφερε στο Check in Cyprus ο κύριος Περικλής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν και κρυφές διεργασίες που δεν αναγράφονται στον κατάλογο, αλλά συμβαίνουν στην κουζίνα του Παντοπωλείου και αξίζουν αναφοράς! Όπως είναι για παράδειγμα η παρασκευή όλων των ζωμών, το φιλετάρισμα όλων των πρωτεΐνών και η ετοιμασία όλων των σαλτσών, που αποδεικνύουν ότι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη!

Εξ ου λοιπόν και στο νέο μενού, που λανσαρίστηκε μόλις την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, θα δοκιμάσεις από δροσερές σαλάτες και ταπεινά τυροπιτάκια, μέχρι ορεκτικά όπως φάβα, τυροκαυτερή, σαλάτα αβγοτάραχο με γαύρο, αλλά και κάποια ωμά πιάτα, όπως Tuna Tartar με πουρέ από λουβί καθώς επίσης πάστα, και κυρίως πιάτα όπως το χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) μαριναρισμένο σε κόλιαντρο και πάπρικα, σερβιρισμένο με baby πατάτες αντιναχτές και σάλτσα κουμανταρίας. Την εμπειρία σου θα ολοκληρώσουν τα γλυκά, με επιλογές όπως Chocolate Cake, Mille Feuille με σος καραμέλας, γλυκά του κουταλιού κ.ά.

Εμείς πάντως, σκοπεύουμε να το δοκιμάσουμε και να επανέλθουμε!

(99075151) Μετοχίου 38, 1101 Λευκωσία. Ωρες λειτουργίας: Δ-Σ 12:00 - 16:00 & 7:30 - 23:00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close