18 October-5 November 2023
Νέες Εκθέσεις , Επόμενες Εκθέσεις , News

H νέα δουλειά της Βασίλειας Αναξαγόρου έχει τίτλο "Dreamscapes of innocence"

H έκθεση εγκαινιάζεται στην Stand In Line Gallery

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2023

Η Stand In Line Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της νέας δουλειάς της Βασίλειας Αναξαγόρου, με τίτλο "dreamscapes of innocence”.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2023. Ώρα: 19:00
Διάρκεια: 18 Οκτωβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2023

DreamscapesofaLifeFullDoll.jpg

Το dreamscapes of innocence είναι μια προσωπική αφήγηση, όπου η Αναξαγόρου εξερευνά τα κομμάτια της δικής της παιδικής ηλικίας. Ο τίτλος στοχεύει να δημιουργήσει ένα μαγευτικό τοπίο που καλύπτει - τον κόσμο των ονείρων, της αθωότητας και της νεότητας. Η Αναξαγόρου δημιουργεί μια οπτική αφήγηση, επαναφέροντας τα αντικείμενα, τις στιγμές και τα συναισθήματα που έχουν χαραχτεί στη συνείδησή και στο μυαλό της από την παιδική ηλικία. Μέσα από μια σειρά έργων, η Αναξαγόρου αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο που είναι βαθιά προσωπικός, αλλά αντηχεί με τα προηγούμενα έργα της.

FragmentingtheHandinNeed.jpg

Η διαδικασία της αποτελεί μια συνομιλία με το παρελθόν, ένα ταξίδι πίσω στις στιγμές και τα αντικείμενα που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σε αυτό που αναφέρει ως τη δική της εξέλιξη. Το “dreamscapes of innocence" κάνει περισσότερα από το να εξερευνήσει απλώς την προσωπική αφήγηση της Αναξαγόρου. Προσκαλεί το κοινό να συνδεθεί ξανά με τις δικές του παιδικές αναμνήσεις, προκαλώντας ένα αίσθημα νοσταλγίας και εσωστρέφειας. Επικεντρώνεται στη σημασία της αθωότητας, των ονείρων που κρατάμε ως παιδιά και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα στοιχεία διαμορφώνουν την ταυτότητά μας ως ενήλικες.

DSC_9382-2.jpg

Σχετικά με την καλλιτέχνιδα: : Η Βασίλεια Αναξαγόρου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ και στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια, πήγε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης όπου αποφοίτησε με άριστα. Έπειτα, απέκτησε τον τίτλο του MFA στις Καλές Τέχνες (με άριστα) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Βασίλεια είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και η διατριβή της επικεντρώνεται στις κυπριακές φεμινιστικές υποκειμενικότητες των καλλιτεχνών της περφόρμανς. Το έργο της Αναξαγόρου είναι πολυσύνθετο. Μέσα από το έργο της, αντιμετωπίζει διαρκώς θέματα από τη φεμινιστική και την queer θεωρία και χρησιμοποιεί τη φωνή της μέσω της τέχνης και της έρευνάς της για να αμφισβητήσει την αναπαράσταση του φύλου στους κοινωνικούς κανόνες. Η Αναξαγόρου έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Πορτογαλία, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:
standinlineartspace@gmail.com
Τηλ. (+357) 99 412000
Διεύθυνση: 26A Οδός Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία, 1101

Η γκαλερί η Stand in Line - Art Space ιδρύθηκε το 2021 και έκτοτε είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γκαλερί της Λευκωσίας. Η Stand in Line - Art Space παρουσιάζει το έργο σύγχρονων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις και εγκαταστάσεις.

INVITATION -FINAL.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close