Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δύο ξενοδοχεία και δύο κορυφαία εστιατόρια που μετέτρεψαν την Πάφο σε προορισμό

Ένας εκλεπτυσμένος Helios που κοιτάζει προς τον Not(i)os

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2023

Δύο εστιατόρια με υψηλές μαγειρικές τεχνικές, προσεγμένο περιβάλλον και επαγγελματικό service στα πιο φημισμένα ξενοδοχεία της Πάφου, τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις!

anassa_58312--.jpg

Μία Anassa... από τον Helio(s)
Η περιοχή του Nέου Χωριού, στην επαρχία Πάφου είναι συνυφασμένη με την πολυτέλεια, μίας και εκεί βρίσκεται ένα θερινό θέρετρο που φιλοξενεί από Κυπρίους που επιθυμούν να ζήσουν μοναδικές διακοπές σε ένα κομψό περιβάλλον όσο και μεγάλες προσωπικότητες τόσο πολιτικών όσο και πολύ γνωστών καλλιτεχνών εγχώριων και μη, που επιθυμούν ιδιοτικότητα και χαλάρωση μεταξύ βουνού και θάλασσας. Έτσι, πάντα με τη λέξη Nέο Χωριό συμβαδίζει και η λέξη πολυτέλεια. Σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ και η οικογένεια της Thanos Hotels & Resorts η οποία έθεσε τις βάσεις για να μετατραπεί αυτή η περιοχή της Πάφου σε έναν από τους πιο ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας, μιας και εκεί δημιούργησε το Anassa Hotel!

anassa_58437.jpg

Παρόλο αυτά, δεν θα αναφερθούμε στην ατμόσφαιρα, στο περιβάλλον και τα facilities που προτείνει στον επισκέπτη το εν λόγω πεντάστερο ξενοδοχείο. Αυτά, έτσι κι αλλιώς, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι φημίζεται και για τη μοναδική κουζίνα του, σε όλα ανεξαιρέτως τα εστιατόριά του, με ναυαρχίδα το εστιατόριο Helios.

anassa_61403.jpg

Ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο, που παραδίδει (dine dining) μαθήματα γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας, έχει κομψότητα, υψηλή τεχνική, ευφυείς συνδυασμούς, αρτιότητα και υποδειγματική εξυπηρέτηση.

Ένα εστιατόριο που διανύει την καλύτερη περίοδό του γευστικά και ο Εxecutive Chef David Goodridge, βραβευμένος ως Σεφ της Χρονιάς 2019 στα Cyprus Eating Awards, είναι πιο ώριμος και ταυτόχρονα πιο δημιουργικός από ποτέ! Εξάλλου, ο σεφ ανέκαθεν είχε εξαιρετική τεχνική και ιδέες, παρόλα αυτά φαίνεται ότι δεν εφυσηχάζει κι εξελίσσεται συνεχώς!

anassa_61403--.jpg

Το Helios σε περιμένει στην κομψή βεράντα του με τις ελιές, τον υπέροχο φωτισμό και τη μοναδική θέα στην ακτογραμμή του Ακάμα και του Πωμού, η οποία σαφώς και αποτελεί το ατού του. Όσον αφορά στην κουζίνα του, εδώ θα δοκιμάσεις ένα πραγματικά εξαιρετικό μενού, με επιλογές όπως εκλεκτά ψάρια, θαλασσινά, κάβουρα, signature πιάτα όπως το Steak Tartare και το χαβιάρι, μοναδικά κρέατα και τυριά, όλα φτιαγμένα με ολόφρεσκες πρώτες ύλες, που συνδυάζονται με εκλεκτά τοπικά υλικά. Ειδικής μνείας μάλιστα είναι το βούτυρο που φτιάχνεται εξολοκλήρου στις κουζίνες του ξενοδοχείου, όπως και πολλά από τα προϊόντα που σερβίρονται, τα οποία παρασκευάζονται στα αρτοποιεία, τυροκομεία και στις κουζίνες του Anassa. Όσο δε για τα επιδρόρπια, αυτά είναι φινετσάτα έργα τέχνης, που δελεάζουν τόσο τον ουρανίσκο όσο και το βλέμμα!

Οι προσεκτικά σχεδιασμένες γαστρονομικές προτάσεις συνοδεύονται από εκλεκτές ετικέτες κρασιών, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμπειρία.

Κάθε επίσκεψη στο Helios αναδεικνύεται σε μία γαστριμαργική έκπληξη και μία εμπειρία που θέλει όλες τις αισθήσεις να αφυπνίζονται, να συμμετέχουν και εν τέλει να ευχαριστιούνται.

*Τα Cyprus Eating Awards, ο θεσμός που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 89 υποψήφια εστιατόρια για το 2023 και το Helios στo Anassa Hotel στην κατηγορία Eστιατόριο Ξενοδοχείου – Fine Dining. Ψήφισε εδώ.


(26 888 000) Αλέκου Μιχαηλίδη 40, Νέο Χωριό, επ. Πάφου.
Facebook: Anassa Hotel
Instagram: Anassa Resort

Almyra Notios Restaurant TP G8H5623.jpg

Ένα Notios... που μιλά ιαπωνικά!
Είναι ένα μοντέρνο, κοσμοπολίτικο και συνάμα ένα πολύ νόστιμο εστιατόριο, το οποίο εμπιστεύεσαι χρόνια τώρα, με κλειστά μάτια.! Ο λόγος για το εστιατόριο Notios, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της πόλης της Πάφου, και πιο συγκεκριμένα στο εκλεπτυσμένο Almyra Hotel. Τοποθετημένο σε μία μοναδική βεράντα, απολαμβάνει καθημερινά τον ήλιο αλλά και το γλυκό αεράκι της θάλασσας, ενώ η κουζίνα του σερβίρει συγκλονιστικά πιάτα από την ιαπωνική κουζίνα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα με τη μεσογειακή και τη σύγχρονη fusion κουζίνα.

_G8H5767.jpg

Εδώ λοιπόν θα πας για ένα χαλαρό μεσημεριανό αλλά κι ένα μαγευτικό δείπνο με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Πάφου, κυριολεκτικά στο πιάτο σου. Οι άνετοι καναπέδες που είναι τοποθετημένοι στην υπέροχη βεράντα του, επιτρέπουν στο βλέμμα να πλανιέται στο φωτισμένο Μεσαιωνικό Κάστρο και το αστικό τοπίο προσφέροντας μια θέα απλά μοναδική.

Απαλός φωτισμός, κυριαρχία του λευκού χρώματος, με πινελιές σκουρόχρωμου ξύλου και του μπλε της θάλασσας, αναπαυτικοί καναπέδες και καρέκλες με μεγάλα μαξιλάρια σε γήινα χρώματα και καλαίσθητα φυτά, που δίνουν ένα πιο urban χαρακτήρα στο χώρο, υπόσχονται να σε ταξιδέψουν....

almyra_0540.jpg

Εδώ λοιπόν τα μεσημέρια θα πας για Crispy Panko Chicken, Deep Fried Calamari, Burata και Thai Mango Salad, Prawn and Avocado Wrap, Chinese or Soba Noodles, Black Angus Rib Eye και Grilled Sea Bass Fillet κ.ά. Φυσικά θα βρεις και Edamame, τα γιαπωνέζικα φασολάκια που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό.

almyra_91272.jpg

Αν βράδια ωστόσο, το μενού σε (προσ)καλεί να μοιραστείς με την παρέα σου το Omakase με μία σειρά από έξι πιάτα που σου προτείνει ο σεφ. Εξάλλου Omakase στα ιαπωνικά σημαίνει "εμπιστεύσου τον σεφ"! Tσέκαρε όμως και το Ζen meze που προσφέρεται κάποιες μέρες και σου προτείνει διαφορετικές επιλογές.

Ξεχωρίζουν επίσης το ταρτάρ με τόνο και σολομό, οι γαρίδες τεμπούρα, ο μαύρος μπακαλιάρος σε Miso σος, αλλά και το Usda Rib-Eye Steak. Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν και τα sushi που εδώ θα τα απολαύσεις σε πολλές, καλοφτιαγμένες εκδοχές, και συνδυασμούς πουαοιγειώνουν τον ουρανίσκο.

almyra_0568--.jpg

Επιβάλλεται, τέλος, να κλείσεις την επίσκεψή σου εκεί με μία Τάρτα Λεμονιού, με glaze από λευκή σοκολάτα, yuzu crème και ginger crumble.

Η λίστα τόσο των κρασιών όσο και των κοκτέιλ, είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Κάθε ώρα της ημέρας, το Notios, κλέβει τις εντυπώσεις με το ρομαντικό του mood, την κοσμοπολίτικη αύρα του, την καλόγουστη φιλοσοφία του και την πανοραμική θέα που απολαμβάνει, στοιχεία που το καθιστούν αγαπημένο προορισμό των απανταχού foodies του νησιού.


*Τα Cyprus Eating Awards, ο θεσμός που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 89 υποψήφια εστιατόρια για το 2023 και το Notios στo Almyra Hotel στην κατηγορία Eστιατόριο Ξενοδοχείου/Resort - Outdoor Gastronomy. Ψήφισε εδώ.

(26 888 700/ almyra.com) Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Πάφος.
Facebook: Almyra Hotel
Instagram: Almyra Hotel

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close