Eating News , Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε εκλεκτά πιάτα στο νέο brunch spot της Λάρνακας

Όσα κρατάμε από την πρωινή εξόρμηση μας στην πόλη του Ζήνωνα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023

. Η Λάρνακα απέκτησε, εδώ και μερικούς μήνες, ένα ολοκαίνουργιο spot που φιλοδοξεί να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις για τις πρωινές εξόδους τα σαββατοκύριακα – και όχι μόνο.

Το Dimora στεγάζεται σε ένα αρχοντικό, αυτή άλλωστε είναι και η έννοια της λέξης στα ιταλικά. Μια αυλή με μπόλικο πράσινο χάρη στα φυτά που περιλαμβάνει, και έντονο μπλε στους τοίχους, γίνεται ένας όμορφος, δροσερός προορισμός για να απολαύσεις brunch. Ο εσωτερικός του χώρος εξίσου ενδιαφέροντας, με τα ιδιαίτερα λευκά φωτιστικά σαν λουλούδι, τα αψιδωτά ράφια με μοτίβο τα φτερά παγωνιού πίσω από το μπαρ και τα πουλιά, γενικότερα, να πρωταγωνιστούν σε μεγάλους και μικρούς πίνακες που ελκύουν το μάτι και δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις (και να φωτογραφίσεις).

Φωτογραφία: Dimora Gastro Bar
Φωτογραφία: Dimora Gastrobar

Στο μενού συναντάς εκλεκτές επιλογές, με ως επί το πλείστων κλασικά brunch πιάτα με καινούργια στοιχεία που τα αναβαθμίζουν. Για τους πεινασμένους, το Heavy Duty Breakfast είναι η λύση: τηγανητά αβγά, μπέικον, λουκάνικο, χαλούμι, μανιτάρια και ντομάτες cherry, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί, βούτυρο και (πεντανόστιμη) μαρμελάδα ντομάτας. Στις ίδιες γραμμές κινείται και το The Sandwich, με αβοκάντο, αβγό, τσένταρ και μπέικον σε ψωμί ciabatta, σερβιρισμένο με πατάτες τηγανιτές.

Συνεχίζοντας στα πιο… στερεοτυπικά brunch πιάτα, έχεις αφράτα pancakes σε αλμυρή και γλυκιά επιλογή. Η αλμυρή είναι ήδη έτοιμη, με όνομα Savoury Pancakes, και περιλαμβάνει μαρμελάδα ντομάτας, ρόκα, μπέικον, το ιδιαίτερο μους φέτας, αβγά scrambled, σχοινόπρασο και τραγανή, τριμμένη φρυγανιά, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνολο.

Για τα γλυκά pancakes, επειδή όπως και να το κάνουμε ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, έχεις μπροστά σου δέκα επιλογές για topping έτσι ώστε να τις φτιάξεις όπως ακριβώς τις λαχταράς. Εμείς πήγαμε στους πιο safe συνδυασμούς – πραλίνα, λευκή σοκολάτα και μπισκότο – και τις απολαύσαμε και με το παραπάνω, με τις σοκολάτες να υπάρχουν σε γενναιόδωρη ποσότητα χωρίς όμως να σε λιγώνουν.

Στα πιάτα που αναμένονται να ταυτιστούν με το Dimora, είναι χωρίς αμφιβολία το Dimora Croque Madame. Τυρί Emmental, χαμ, τηγανητό αβγό και σχοινόπρασο σε φρέσκο ψωμί τοστ, επικαλυμμένα με μπεσαμέλ και ρόδι, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» πιάτο που θα σου μείνει αξέχαστο. Στην ίδια κατηγορία, βάλε και το απίστευτο Avocado Cheesecake, τόσο ελαφρύ και δροσιστικό, που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σου κάλυκες, και την Αναρόκρεμα που ολοκληρώνεται με την περίχυση σοκολάτας.

Για φινάλε, από ένα brunch μενού δεν θα μπορούσε να λείπει το French Toast, αγαπημένη επιλογή για πολλούς. Εδώ το συναντάς καλυμμένο με σοκολάτα, δροσιστικά φρούτα και καραμέλα στο πλάι. Με άλλα λόγια, εδώ το French Toast το συναντάς στην πιο... γλυκιά και πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή του, και δικαίως το ονόμασαν R.I.P. Diet.

387506863_304950762266645_244616002694805033_n.jpg

Αν σκοπός του Dimora είναι να μπει δυναμικά στο παιχνίδι του brunch, με τα πιάτα που σερβίρει είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρει. Εντελώς δικά τους στοιχεία έρχονται και απογειώνουν ήδη γνωστά και αγαπημένα πιάτα, με αποτέλεσμα να έχεις μπροστά σου ένα μενού γνώριμο αλλά άκρως δελεαστικό.

(24 642494) Νικόλαου Λανίτη 27Α, Λάρνακα

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close