Things to Do , Top Stories

Πάσχα χωρίς φλαούνες δεν γίνεται…

Η ομάδα του περιοδικού Check In ξεχωρίζει και μας αποκαλύπτει πού θα βρούμε τις καλύτερες του είδους!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2014

Η Σύλια τις παινεύει!
Την καλύτερη φλαούνα την κάνει η μαμά μου! Και δεν το συζητώ! Αν η μαμά δεν έχει κέφια -πράγμα σπάνιο βέβαια-, τότε πετάγομαι δίπλα στον "Ζορμπά" και "χτυπάω" μικρά φλαουνάκια, τα οποία βρίσκω πολύ χαριτωμένα!

 

Ο Μιχάλης τις ξεχωρίζει...
Δεν θα μπορούσα με τίποτε να συγκρίνω με οτιδήποτε άλλο τις φλαούνες της γιαγιάς Μηλιάς, πρώτο γιατί με αυτή τη γεύση μεγάλωσα και δεύτερο, γιατί ανέκαθεν συμμετέχω κι εγώ στη διαδικασία παρασκευής τους στον Πολύστυπο. Σε κούφανα; Για να μην είμαι απόλυτος, όμως, πολύ μου αρέσει και η φλαούνα από το "Παραδοσιακό Αρτοποιείο" (22425338) στον παλιό Στρόβολο, η οποία συνδυάζει άψογα αιγοπρόβειο τυρί, ώριμο χαλούμι και σταφίδες!

 

Ο Δειπνολόγος τις φτιάχνει!
Άμα μυρίσει η Λαμπρή, είναι δεδομένο ότι θα μυρίσει και η αυλή μου φλαούνες! Χωριάτικο αλεύρι με το σακί -για να έχω περίσσευμα και για
τα ζυμωτά μου κουλούρια-, τυρί αιγινό από το Αγρόκτημα Σταλιές (Επωνυμία "Το Ανωυρκάτικο", τηλ. 99433287), σταφίδες, μαχλέπι και μαστίχα τα βασικά μου συστατικά. Άμα πυρώσει ο ξυλόφουρνος, τις ρίχνω μέσα σε μέτρια θερμοκρασία και σε κανένα μισαωράκι μαζευόμαστε όλοι για να τις απολαύσουμε ζεστές. Αν τουναντίον με πλακώσουν οι δουλειές, πετάγομαι στο γειτονικό φούρνο "Ζορμπάς" και αγοράζω καμιά δεκαριά από τις εξαίρετές τους παραδοσιακές φλαούνες.

 

Ο Νεόφυτος τις τιμά δεόντως!
Οι γλυκές φλαούνες με τις σταφίδες δεν μου αρέσουν καθόλου. Προτιμώ τις αλμυρές, με πολύ κανναβούρι! Λατρεύω να μυρίζει το τυρί και το περίφημο "κανναούρι" που βάζουν μέσα. Μου αρέσει, επίσης, να είναι καλοψημένες. Πολύ ωραίες φλαούνες, θυμάμαι, έφαγα πριν από δύο χρόνια, από το μοναδικό φούρνο στο χωριό Άρσος.

 

Η Πόπη το έχει ψάξει…
Έφαγα μυρωδάτη φλαούνα από το "Sarah Lynn" στη Λευκωσία. Φοβερή στην όψη αλλά και σε γεύση είναι και η φλαούνα που φτιάχνει ο φούρνος "Θυμωνιά" στη Νήσου. Επιμένω, όμως, να λέω ότι η παραδοσιακή φλαούνα που φτιάχνει η Τασούλα του "Select" είναι άπαικτη!

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close