Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2023
Εδώ και τρεις γενιές όλα τα κρεατικά ψήνονται στα ξυλοκάρβουνα, τη στιγμή της παραγγελίας, ενώ οι μοναδικές χειροποίητες σος και τα διαλεχτά μπαχαρικά «εκτοξεύουν» τη γεύση των νωπών κρεατικών από κυπριακές φάρμες. Για κάθε συνταγή δημιουργείται ειδικά μια σος που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα υλικά της.
Ο Σαββίκος επενδύει σε κάτι περισσότερο από το φαγητό. Φροντίζει να προσφέρει όχι απλά γεύσεις, αλλά αυθεντικές κουλτούρες γεύσης που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Οι γευστικές επιλογές στον Σαββίκο είναι αποτέλεσμα μιας σταθερής δέσμευσης για δημιουργία, χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο εκλεκτά υλικά.

«Γυρλού», δεν είναι μύθος είναι αλήθεια…
Κάπου το έχεις ακούσει, ίσως το έχεις δοκιμάσει, το σίγουρο είναι ότι το βρίσκεις μόνο στον Σαββίκο. Το γυρλού είναι ορόσημο της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης και κυκλοφορεί σε τέσσερεις εκδοχές: χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι και για τους vegans σε μανιτάρι. Απλά για να ξέρεις δεν είναι γύρος, είναι ΚΑΘΑΡΟ φιλεταρισμένο νωπό κρέας (ή μανιτάρι), ψιλοκομμένο και μαριναρισμένο σε εκλεκτά καρυκεύματα Ανατολής και ψημένο σε πλατό τη στιγμή που θα το παραγγείλεις. Ναι, ψήνεται όταν το παραγγείλεις και όχι πριν! Σερβίρεται σε αραβική πίτα ή τσιαπάτα φτιαγμένη στο χέρι που σε συνδυασμό με τις υπέροχες σος του Σαββίκου (διαφορετικές σε κάθε πρόταση) εκτοξεύουν τη γεύση και κάνουν το γυρλού μοναδικό.

Διαφορά κάνουν και τα burgers από 100% μοσχάρι που ψήνονται στα κάρβουνα τη στιγμή που τα παραγγέλνεις, διατηρώντας έτσι τη φρεσκάδα τους. Σερβίρονται σε ένα μοναδικά αφράτο ψωμάκι brioche και θα τα βρεις σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς τους οποίους θα λατρέψεις. Σε μία μπουκιά μπορείς να γευτείς το κάθε συστατικό, από το λευκό μανιτάρι και την truffle mayo στο Truffler Burger, το εκλεκτό καπνιστό τυρί και το ξεροψημένο μπέικον στο Cheesy Melt, μέχρι και τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο αγαπημένο Double Hundred.

Και για να ξέρεις πώς ξεκίνησαν όλα.
Το σουβλάκι –η απαρχή του παππού Σαββίκου
Ήταν το 1947 όταν ο παππούς της οικογένειας με το καροτσάκι του έβγαινε στους δρόμους και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης για να συστήσει στον κόσμο το περίφημο σουβλάκι του. Οι συνεχιστές της παράδοσης, ακολουθούν βήμα βήμα τα λόγια του παππού Σαββίκου: «Οδηγήστε παιδιά μου το καροτσάκι μου σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και στο ταξίδι αυτό μην ξεχνάτε ποτέ, να προσφέρετε στους πελάτες σας ό,τι ταΐζετε τα δικά σας παιδιά».

Την επόμενη φορά που θα πεινάσεις, ξέρεις τι θα κάνεις… Σαββίκος. Το κατάστημα στην Έγκωμη είναι ειδικά διαμορφωμένο για φίλους, οικογένειες, ακόμη και για ραντεβού.
Και αν δεν θες να βγεις από το σπίτι γιατί αποφάσισες πως απόψε θα δεις Netflix, θα βρεις τον Σαββίκο σε Foody και Wolt.
(22276276) Ευριπίδου 25, Έγκωμη, Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 12.00-23.00.
Facebook: Σαββίκος Cyprus
Instagram: savvikos_cy


Σχετικά

11 χρόνια γευστικής απόλαυσης πίτσας με το... μέτρο
Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ορθογώνια μορφή της, που κλέβει την παράσταση

Η αλυσίδα πίτσας που κερδίζει τις καρδιές των πελατών
Για όσους αναζητούν μια αυθεντική γευστική εμπειρία πίτσας

Η κυπριακή πιτσαρία που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Όρεγκον των ΗΠΑ το 1981
Ένας χώρος φιλόξενος, με χαλαρή ατμόσφαιρα, με ψηλά και χαμηλά τραπέζια και μεγάλες οθόνες

Μία ελληνικής φιλοσοφίας πίτσα που οι ρίζες της πάνε πίσω στο 1995 που πρέπει να δοκιμάσεις
Στο μενού της θα βρεις μεγάλη επιλογή από πίτσες, πάστα, σαλάτες και κρέπες

Η Dodo Pizza Cyprus είναι η νέα μας επιλογή για πίτσα
Είτε είσαι λάτρης των κλασικών γεύσεων είτε αγαπάς να δοκιμάσεις κάτι νέο, εκεί θα βρεις την τέλεια πίτσα

Το κομψό Anaïs, το French Gastro Club του νησιού, σε προσκαλεί σε μια αποκαλυπτική εμπειρία
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το Anaïs μεταμορφώνεται και σε παρασύρει σε ένα μαγευτικό σκηνικό, με τα Winter Cover Sessions

Η πιτσαρία με σημείο αναφοράς στην παραδοσιακή πίτσα
Με παρουσία 25 χρόνων στον χώρο της εστίασης

Μεζεδάκια στο βουνό πλάι στο τζάκι σε 8 όμορφα ταβερνάκια
Τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες μας φέρνουν να γευματίζουμε με θαλπωρή πλάι στο τζάκι

Τρώμε πίτσες... αστέρων στη Λευκωσία
Η αγαπημένη πιτσαρία του Στροβόλου γύρισε σελίδα αφού πλέον βρίσκεται υπό νέα διεύθυνση

Η 100% κυπριακή πίτσα που πρέπει να δοκιμάσεις
Μία ποικιλία από πίτσες, φτιαγμένες με φρέσκα και ποιοτικά υλικά

Τι Τετάρτες συναντιόμαστε με τους ανθρώπους του κρασιού
Στις 12 του μήνα, τα λέμε με τον Κωνσταντίνο από το Askon Art στον Ασκά

Η πιτσαρία που μετράει σήμερα πάνω από τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας
Μία οικογενειακή επιχείρηση που αγαπάει να μαγειρεύει για τους καλεσμένους της με την ίδια αγάπη που το κάνει και για την οικογένειά της