Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2023
Το Ποδηλατικό Τμήμα Άμυνα ανακοινώνει την οργάνωση Χριστουγεννιάτικης Ποδηλατάδας στη ΣΟΛΙΑ, (Λινού Φλάσου Κατύδατα, Σκουριώτισσα), το Σάββατο 30/12/2023 (πρωί 10.00-12.00).
Η διαδρομή ξεκινά από το Σύλλογο Άμυνα Λινού-Φλάσου με κατεύθυνση προς Ευρύνου, στρίβουμε προς Φλάσου, Καρυτζίή και μετά προς Πάρκο Μόλου, Μύλο, Πετρογέφυρο, Άγιο Επιφάνιο και Γεφύρι Φλάσου όπου θα κάνουμε σταθμό για ξεκούραση.
Ακολουθεί διαδρομή μέσω κατηφορικού δρόμου περιφερειακά της Λινούς και μέσα από Κατύδατα προς Σκουριώτισσα και την περιοχή 60. Επιστρέφουμε για 1Km από ίδιο δρομολόγιο και συνεχίζουμε προς Λινού, Πυρήνα Λινούς, Εκλησίες, Καφενεία, Φλάσου, Άγιο Δημητριανό και η διαδρομή προχωρά ανηφορικά για τον Προφήτη Ηλία. Δεν χάνουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα και για αναμνηστική Φωτογράφιση. Συνεχίζουμε, κατηφορίζοντας και τερματίζοντας στο Σύλλογο Άμυνα Λινού-Φλάσου.
- Σημείο Εκκίνησης και Τερματισμού: Σωματείο ΑΜΥΝΑ Λινού-Φλάσου https://maps.app.goo.gl/1skg2xiL8VZdH5LZ9
- Ώρα Εκκίνησης: 10:00
- Ποδηλατικός Χρόνος: 2h
- Απόσταση: 20 km
- Ανάβαση: 200m
- Βαθμός Δυσκολίας: (2/6) = Εύκολη
- Τύπος Διαδρομής: 95% Ασφαλτόδρομος 5% Ασφαλτόδρομος
- Τύπος Ποδηλασίας: Κοινωνική Ποδηλασία
- Οδηγός Διαδρομής: Παντελής Ζαχαροπλάστης
Προϋποθέσεις συμμετοχής
- Όλοι υποχρεωτικά να έχουν κράνος και φώτα ποδηλάτου μπροστά και πίσω.
- Παιδιά κάτω των 15 χρονών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.
- Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να είναι ντυμένοι Αγ. Βασίληδες ή με άλλο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.
Αξιοθέατα:
Αυτή η ποδηλασία διοργανώνεται για γνωριμία με την πρώτη ποδηλατική διαδρομή και η πορεία της είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερη λόγω σημαντικών σημείων αναφοράς όπως το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας και τα σπίτια όπου διέμεναν οι εργαζόμενοι σε αυτό, τον ποταμό Καρκώτη, τα πετρογέφυρα, Πάρκο Μώλου, το Μύλο και τις τοπικές Εκκλησίες. Σε κάθε στάση θα γίνεται και μια σύντομη συζήτηση για το χώρο.
Ελάτε όλοι το Σάββατο 30/12/2023 στη ΣΟΛΙΑ, όπου το Ποδηλατικό Τμήμα Άμυνα θα διοργανώσει μια αξέχαστη παδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους!
Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.
Ποδηλατικό Τμήμα Άμυνα
Facebook : https://www.facebook.com/podilatikoAMYNA/
Σχετικά
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει μέσα από το Θέατρο Σκιών
Η παράσταση «Κύπρος: Ταξίδι στην Παράδοσή μας» ταξιδεύει σε τέσσερις κοινότητες, συνδυάζοντας χειροποίητες φιγούρες, ζωντανή μουσική και βιωματικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους.
Το «Frear» ταξιδεύει σε έξι κοινότητες της Κύπρου
Μια ξεχωριστή παράσταση σύγχρονου χορού και ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής, εμπνευσμένη από τη μνήμη, τον χρόνο και τη μεταμόρφωση.
Ολοκληρώνεται στη Λάρνακα το επιτυχημένο καλοκαιρινό roadshow ευεξίας «Lidl Better Living Days» της Lidl Κύπρου
Μετά την επιτυχημένη στάση στο Παραλίμνι, το καλοκαιρινό roadshow ευεξίας της Lidl Κύπρου ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Lidl Αραδίππου, στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.
Ο Χορός του Φουντουκιού και όλα όσα θα συμβούν το καλοκαίρι στον Πολύστυπο
Το χωριό της Πιτσιλιάς έφτιαξε πρόγραμμα με εκδηλώσεις
Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Ψηφιακή τέχνη, σινεμά, θέατρο, σύγχρονος χορός, λογοτεχνία και μουσική εγκαινιάζουν τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στη Λεμεσό.
Μια οικογενειακή γιορτή για όλες τις ηλικίες, στο χωριό Άλωνα
Εκδήλωση Αγάπης και Προσφοράς, εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άλωνας
Καλοκαίρι στον Μονιάτη: Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Tόμπολες, παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Στέφανο Πελεκανή, ποδοσφαιρικό αγώνα, θέατρο, stand-up comedy τζιαι θέατρο σκιών
Week Agenda: 14 εκδηλώσεις για να γεμίσεις όμορφα τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου
Θέατρο, συναυλίες, μπαλέτο, κωμωδία και καλοκαιρινές βραδιές μάς βγάζουν έξω από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου
Ο Πάνω Πλάτρες γεμίζουν μουσική, θέατρο και δράσεις για παιδιά τον Αύγουστο
Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις, εργαστήρια λεβάντας, μουσικές βραδιές και παιχνίδια μάς δίνουν αφορμή για εξόρμηση στο ορεινό χωριό
Οφτό, μουσική και διασκέδαση στην αυλή της Παναγιώτισσας
Η αυλή της Παναγιώτισσας ετοιμάζεται να γεμίσει ξανά με μουσική, χορό και χαμόγελα!
Η Σάσα Μπάστα ανεβαίνει στη Λεμύθου για μια μεγάλη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Μαζί της ο Γιώργος Βανής, η Γιώτα Χρίστου και ο Άκης Πολυχρονόπουλος
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο και γεύσεις μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Κύπρο