Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για μεζεδάκια στον Κάθηκα, το χωριό με τις πολλές ταβέρνες

9 χώροι για να επισκεφθείς στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κάθηκας είναι ένα χωριό που κρατά την παραδοσιακή του γοητεία, με κατοικίες που χρονολογούνται περισσότερο από έναν αιώνα και χρησιμεύουν ως χαρακτηριστικά δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, και πολλές παλιές και ενδιαφέρουσες εκκλησίες.

Είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και γραφικά χωριά της Πάφου και σίγουρα κάθε περίοδο διακοπών και μη περιλαμβάνεται δικαίως στις επιλογές των Κυπρίων ως ένας κορυφαίος προορισμός.

Πηγαίνοντας προς το χωριό μπορείς να σταματήσεις για ένα καφεδάκι, στον δρόμο από Πέγεια προς Πόλη Χρυσοχούς και μετέπειτα το μεσημέρι για ένα γρήγορο τσίμπημα ή ένα δροσιστικό ποτό, ή απίθανο παραδοσιακό φαγητό και μεζεδάκια σε μία από τις πολλές ταβέρνες του χωριού.

Πιο κάτω σου προτείνουμε τις επιλογές που έχεις στο χωριό:

petradaki.jpg

Πετραδάκι
Aν αναζητάς οικεία ατμόσφαιρα και οικογενειακό κλίμα, σε συνδυασμό με εκλετές, κυπριακές, γεύσεις μαγειρεμένες με περισσό μεράκι και αγάπη, τότε ο προορισμός σου είναι το Πετραδάκι. Eδώ θα αποαλύσεις νόστιμα πιάτα, από ένα μενού που προσαρμόζεται αναλόγως εποχής, αλλά και με τις απαιτήσεις των θαμώνων της! Εξ ου και εδώ θα απολαύσεις ποιοτικά μεζεδάκια, αλλά και πιάτα για χορτοφάγους. Τις δε Κυριακές, σερβίρει ένα πλούσιο και άκρως απολαυστικό μπουφέ, που περιλαμβάνει από σούβλες και μαγειρευτά, μέχρι σαλάτες, ορεκτικά και εποχιακά.
(26814191) Κάτω Βρύση 45, Κάθηκας. Τρ-Σ 17.00-22.00 & Κ 13.00-15.00.
*H ταβέρνα αυτές τις μέρες είναι κλειστή για ανακαίνιση.

kyparissos.jpg

Κυπάρισσος
Τον Κυπάρισσο θα τον βρεις στον δρόμο προς το χωριό Κάθηκας, στα αριστερά. Είναι μια από τις πρώτες και πιο πετυχημένες ταβέρνες της Πάφου, η οποία πήρε το όνομά της από το αιωνόβιο κυπαρίσσι (1778 χρόνων) που στέκει αγέρωχο ακριβώς έξω από την ταβέρνα, αποτελώντας πλέον σήμα κατατεθέν για την περιοχή. Στο ανακαινισμένο εσωτερικό του, που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, ενώ κληματαριές και δρύινα βαρέλια κοσμούν πλέον τους τοίχους. Το τζάκι, αλλά και η κάβα στο κέντρο του εστιατορίου, όπως και η μεγάλη αυλή με την κληματαριά, κερδίζουν επίσης τα βλέμματα. Ωστόσο, αυτό που θα σε ενθουσιάσει περισσότερο είναι το μπαράκι του, όπου μπορείς να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα του Ακάμα, παρέα με το δροσιστικό σου κοκτέιλ ή το ζεστό σου καφέ. Εδώ θα απολαύσεις αυθεντικά κυπριακά πιάτα που φτιάχνονται με σεβασμό στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα. Εκτός από τον πλούσιο κυπριακό μεζέ, που τιμούν οι περισσότεροι επισκέπτες του, στο μενού του θα βρεις πιάτα σχάρας, μαγειρευτά και θαλασσινά. Σπεσιαλιτέ του είναι η μερακλίδικη σούβλα του Κυπάρισσου, φτιαγμένη με μυστική συνταγή, εξ ου και έρχεται πάντα στο τραπέζι ζουμερή και μυρωδάτη.
(99557545/ https://kyparissostavern.cy) Λεωφόρος Άκη Κλεάνθους, Κάθηκας, επ. Πάφου. Δ-Κ 09.00-24.00 (εκτός Τετ).

imogens (1).jpg

Imogens Inn'
Το Imogen’s Inn θα το βρεις εύκολα ακολουθώντας το καμπαναριό της εκκλησίας Παναγίας Ευαγγελίστριας, μίας και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα στην εκκλησία! Πρόκειται για μία ταβέρνα που γράφει ιστορία εδώ και 28 χρόνια, σερίροντας σπέσιαλ μεζέδες με έθνικ επιρροές, μέσω ενός μενού με πιάτα από την Αίγυπτο ως τον Λίβανο και από την Ελλάδα ως την Κύπρο σε μια ωραία και νόστιμη μίξη. Κι όλα αυτά σε ένα ατμοσφαιρικό εσωτερικό τον χειμώνα και μία υπέροχη κατάφυτη αυλή, με παραδοσιακά τραπεζάκια, η δροσιά της οποίας είναι ιδανική λύση για τις καλοκαιρινές ημέρες. Κάθισε, πάρε το μενού και φτιάξε τον δικό σου μεζέ με ό,τι τραβά η όρεξή σου.
(26633269) Γεωργίου Κλεάνθους, Κάθηκας. Πεμ-Τρ 12.00-16.30 & 18.30-23.00.

αραουζος 9.jpg

Αραούζος
Ιστορική πέτρινη ταβέρνα στον Κάθηκα, που σερβίρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, μαγειρευτά αλλά και θαλασσινά φαγητά, όλα φτιαγμένα με πρώτες ύλες της περιοχής, που σίγουρα σου ανοίγουν την όρεξη . Ένας χώρος που είναι ιδανικό για φαγητό με την παρέα και κυριακάτικες εκδρομές.
(99231764) Γεωργίου Κλεάνθους 17, Κάθηκας.

panais.jpg

Το στέκι του Παναή
Η ταβέρνα βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του χωριού, και σε υποδέχεται με υπέροχες γεύσεις και μεζεδάκια της κυπριακής κουζίνας, φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά (ανάλογα με την εποχή) και συνοδευμένα με ντόπιο κρασάκι. Στα συν βάλε το ατμοσφαιρικό σκηνικό και τη ζεστή φιλοξενία από τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του, που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου!
(96771622) Αγωνιστών 5, 8573, Κάθηκας, Πάφος.

farmyard.jpg

The Farmyard
Μπορεί ο χώρος του να μοιάζει με ταβέρνα, αλλά εδώ δεν θα πας για παραδοσιακές γεύσεις, αλλά για εξαιρετικό ασιατικό comfort food. Στο εντυπωσιακό μενού του θα βρεις Dim-sum πιάτα, με φρεσκότατες πρώτες ύλες, λαχανικά και βότανα δικής τους παραγωγής, από τα οποία ξεχωρίζουν τα dumplings. Ευγενέστατο και προσωποποιημένο σέρβις, με καταγραφή υλικών σε όλα τα πιάτα για αποφυγή αλλεργιών, επιλεγμένη λίστα κρασιών και μεγάλη γκάμα από Gins.
(26 632745) Κάθηκας.

fytow.jpg

Ο Φύτος
Το απάχικο σουβλατζίδικο "Ο Φύτος" θα συναντήσεις στο χωριό Κάθηκας. Προσφέρει την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα που όλοι αγαπάμε και σου θυμίζει κάτι απ΄τα παλιά, τόσο ο χαλαρός χώρος του όσο και οι νοστιμιές που έρχονται στο τραπεζάκι σου, τις οποίες απολαμβάνεις με θέα τους αμπελώνες. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά στέκια της περιοχής, εξ ου και σου προτείνουμε να κάνεις την κράτησή σου πριν το επισκεφτείς! Τα σουβλάκια του είναι εξαιρετικά, μαλακό κρέας και σεφταλιές που θα λιώνουν στο στόμα σου! Στο μενού τα πράγματα είναι απλά και λιτά, όπως πρέπει. Πιάτα σχάρας, παραδοσιακά ορεκτικά όπως ταχίνι, πατάτες, χούμοι, ελιές, τζατζίκι, ζεστές πίτες, σαλάτες, θεϊκό χαλούμι, παϊδάκια που δε θα χορταίνεις... αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του.
(26 632965) Κάθηκας.

ΑΚΟΜΑ...

Τσέκαρε το Οινοποιείο Στέρνα (99699082)! Ένα οινοποιείο που μπορεί να είναι μικρό όσον αφορά στην παραγωγή αλλά μια επίσκεψη -είτε είστε λάτρης του κρασιού είτε όχι- θα σε ανταμείψει. Θα το βρεις ανατολικά της κοινότητας Κάθηκα κι εκεί θα σε υποδεχθεί ο φιλικός ιδιοκτήτης κ. Σάββας και οι δυο γιοι του, ο Παναγιώτης και ο Μενέλαος, οι οποίοι θα σε ξεναγήσουν στο οινοποιείο, το οποίο προσφέρεται για γευσιγνωσία κρασιών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μικρές φυσικές σπηλιές, που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ακόμα, κάνε μία στάση στο Kathikas Square Gin Bar (99542225), έναν επίσης ξεχωριστό χώρο στο χωριό, για καφέ, σνακ, κέικ, pancakes, παγωτό και βάφλες. Ωστόσο, η ειδίκευσή του είναι τα ποτά και τα κοκτέιλ που φτιάχνει με βάση το gin, ενώ άξια ειδικής αναφοράς είναι η κάβα του που διαθέτει πάνω από 80 ετικέτες gin και μεγάλη επιλογή από tonic.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close