Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Fabio σερβίρει αυθεντική piadina στο GianGusto Piadineria Artigianale, στην καρδιά της πόλης

Η πρώτη ιταλική πιατινερία άνοιξε στη Λεμεσό!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024

Η Λεμεσός υποδέχεται την GianGusto Piadineria Artigianale, την πρώτη, εκτός Ιταλίας, Giangusto franchise πιατινερία! Το GianGusto διαθέτει περισσότερα από 25 εστιατόρια που λειτουργούν με επιτυχία στην Ιταλία.

Αν αναρωτιέστε τι είναι η «πιατίνα», είναι ένα είδος παραδοσιακής επίπεδης ζύμης από προζύμι, που προέρχεται και παρασκευάζεται συνήθως στην ιστορική περιοχή Emilia-Romagna στη Βορειοανατολική Ιταλία, καθιστώντας την ένα πολύ συμβολικό φαγητό της περιοχής αυτής.

Πώς φτιάχνεται; Οι μπάλες της ζύμης ανοίγονται και απλώνονται πριν ψηθούν σε εστία που θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία.

6.Parma.jpg

Η μοναδική μας συνταγή της ζύμης/πιατίνας διασφαλίζει την απελευθέρωση των αρωμάτων και των γεύσεων των παραδοσιακών Ιταλικών υλικών που χρησιμοποιούνται στη γέμισή της, καθιστώντας την εξαιρετικά νόστιμη και απολαυστική!

Όσοι από εσάς είστε λάτρεις της Ιταλίας, η πιατίνα είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε, καθώς είναι ένα μεγάλο μέρος της ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας και η βασίλισσα του ιταλικού street food! Είναι μια παραδοσιακή ζύμη που μπορεί να γεμίσει με ιταλικά συστατικά όπως Tirol Speck, διάφορα Prosciutto (Parma, Crudo and Cotto), Bresaola, Spianata Calabra και τυριά όπως Mozzarella, Grana Padano κ.λπ., και με συνοδεία φρέσκων λαχανικών και γευστικών σαλτσών.

14.Il Gian Pollo twist.jpg

Γνωρίζοντας ότι το ιταλικό φαγητό και γενικά η ιταλική κουζίνα είναι η πιο δημοφιλής για τους περισσότερους λάτρεις του φαγητού διεθνώς και γνωστή για την αφθονία και αυθεντικότητα στη γεύση (ποιος δεν αγαπά το ιταλικό φαγητό;!), οι ιδιοκτήτες του GianGusto Cyprus αποφάσισαν να φέρουν αυτήν την γαστρονομική εμπειρία στην Κύπρο ανοίγοντας την πρώτη ιταλική πιατινερία στη Λεμεσό, σε ένα δρόμο παράλληλο με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με την επιθυμία οι πιατίνες να γίνουν τόσο δημοφιλείς όσο αυτές είναι και στην Ιταλία!

1.Siciliana.jpg

Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι η συνέπεια στην ποιότητα παραγωγής και των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Τόσο οι συνταγές ζύμης (φτιαγμένες με παραδοσιακό αλεύρι ή αλεύρι 4-κόκκων, πιστοποιημένο vegan) όσο και οι διάφορες γεμίσεις (fillings) και συνταγές του brand έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί προσεκτικά από την GianGusto στην Ιταλία.

Οι επιλογές σε συνταγές πιατίνας είναι πολλές και για όλες τις γεύσεις και όλα τα γούστα! Από τις κλασικές σε γκουρμέ πιατίνες, από πιατίνες με θαλασσινά και vegetarian σε πιατίνες με κοτόπουλο και vegan, μέχρι τις πιο πικάντικες επιλογές για τους λάτρεις των καυτερών, και τα rotoloni για αυτούς με μεγαλύτερη όρεξη! Δοκιμάστε επίσης τα piada μπέργκερς, με επιλεγμένα μπιφτέκια βοδινού αλλά και κοτόπουλου μέσα σε ζύμη πιατίνας, καθώς και τις γλύκες πιατίνες με γέμιση πραλίνες που θα σας ξετρελάνουν! Στο μενού υπάρχουν επίσης επιλογές φρέσκων σαλατών, έτσι είμαστε βέβαιοι ότι το GianGusto μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη!

Από τον κατάλογο του μαγαζιού δεν μπορούσαν να μην υπάρχουν και διάφορες προτάσεις ιταλικών κρασιών και άλλων ποτών (όπως το Aperol spritz, ιταλικής μπύρας κτλ) που ταιριάζουν άψογα με την κουζίνα.

Το εστιατόριο GianGusto προσφέρει ένα μικρό καθιστικό με θέα στη λεωφόρο Μακαρίου για να μπορεί κάποιος να απολαύσει μαζί με τον καφέ του την baby πιατίνα, για μεσημεριανό ένα ελαφρύ γεύμα, και για απογευματινό το aperitivo, από το λατινικό «aperire», δηλαδή αυτό που ανοίγει την όρεξη για μία βραδινή πιατίνα!

Eπίσης προσφέρει την επιλογή του takeaway καθώς και την επιλογή παράδοσης (delivery) με όλες τις πλατφόρμες.

Το Giangusto Cyprus είναι σίγουρα μια στάση που δεν πρέπει να χάσετε!

GianGusto Piadineria Artigianale
(70 087045) Νικόδημου Μυλωνά 1, Λεμεσός 3095.
Instagram: GianGusto Cyprus
Facebook: giangusto_cy

gianshop.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close