Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2024
Αυτό το Σάββατο θα πάρουμε μια γεύση από το γλέντι που θα ακολουθήσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Θα πιάσουμε τον χορό και θα ζήσουμε την εμπειρία από ένα παραδοσιακό γλέντι σε νησί πάνω στην ταράτσα του Καφενείου Ερμής στην Αραδίππου.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με παραδοσιακό γλέντι, μουσική και τέχνη. Ένα φεστιβάλ που θα θυμίζει κατά πολύ τα γλέντια που στήνονται στα ελληνικά νησιά.
Πίσω από το φεστιβάλ βρίσκονται η Άντρεα, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, οι οποιοι θέλοντας να ενώσουν την παλιά με τη νέα γενιά και ποντάροντας στις παραδοσιακές μουσικές της Κύπρου και της Ελλάδας (θράκικα, ικαριώτικα, καλαματιανά, κυπριακή μουσική κ.λπ.), αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο φεστιβάλ.
Έχοντας ως κυριότερα ερεθίσματα τα δικά τους βιώματα και τις αναμνήσεις από μουσικοχορευτικά γλέντια σε ελληνικά νησιά, αλλά και την επαφή γενικά με τη νησιώτικη τοπική παράδοση, θέτουν ως στόχο την εκ νέου γνωριμία μας με τις ρίζες μας.
Το Φεστιβάλ Αντάμα είναι ένα νέο πολιτιστικό δρώμενο, ένα μουσικοχορευτικό γλέντι, μια σύνδεση γενεών, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του».
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 99028020, 99906626.
Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.
>> Σάββατο 15 Ιουνίου, Καφενείο Ερμής, Λάρνακα, 20:00.
Σχετικά
Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Πάνος Βλάχος live μαζί για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η πιο ανατρεπτική μουσική συνάντηση του καλοκαιριού είναι γεγονός.
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ΟΝΕ και special guest η Μαντώ σε μία βραδιά γεμάτη disco!
«Τα Disco Καλοκαίρια Μας» έρχονται και θα είναι γεμάτα μουσική
Τα live στα χωριά μας: Οι 22 μεγάλες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού στην ορεινή Κύπρο
Όλες οι συναυλίες στα χωριά μας που δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι
Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά ρεμπέτικα στην Κύπρο
Ο Γιώργος Νταλάρας συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι με το “Ρεμπέτικο" στο νησί μας
Η Αναστασία ετοιμάζεται να κατέβει με το «Σπάστε Τα» Tour στον Πρωταρά
Ανακοινώθηκε μία μοναδική συναυλία δίπλα στη θάλασσα
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο Γιώργος Σαμπάνης έρχεται στη Λάρνακα για τη συναυλία του καλοκαιριού!
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης προσγειώνεται στην Κύπρο!
O Χρήστος Θηβαίος γιορτάζει 30 χρόνια στη δισκογραφία, με δύο μεγάλες συναυλίες στην Κύπρο
Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στο νησί μας, τον Αύγουστο, με την παράσταση "30 Χρόνια Μέρες Αδέσποτες"