Things to Do , Top Stories

H Τηγανοκίνηση βγαίνει βόλτα στην πόλη

Τι συμβαίνει όταν ένα παλιό και εκτός χρήσης λεωφορείο μετατρέπεται σε δημόσιο αντικείμενο; Η απάντηση θα βρίσκεται από τις 29 Μαΐου στο πάρκο Αγίου Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2014

Οι Urban Gorillas σε συνεργασία με την "Ακτή" και το Fullbright,  στις 29 Μαΐου και στις 19.00 παρουσιάζουν το "GREEN URBAN KITCHEN BUS": μια εικαστική παρέμβαση που θα βρίσκεται μέχρι τις 31 Μαΐου στο πάρκο Αγίου Αντωνίου, στη λεωφόρο Στασίνου στην παλιά Λευκωσία.

 

Εσωτερικά, το λεωφορείο θα είναι αναπαράσταση μιας "πράσινης κουζίνας" με φυτεμένα λαχανικά και βότανα, πάγκο προετοιμασίας φαγητών και μαγειρικά σκευή.  

Εξωτερικά, έχει μετατραπεί σε ένα έργο τέχνης, με τοποθετημένα τα χαρακτικά της Ευγενίας Βασιλούδη με τεχνική stencil και μπογιάς. Με αυτό το έργο, οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί "Urban Gorillas" και "ΑΚΤΗ" προωθούν την "Τηγανοκίνηση": ένα πρότζεκτ που στόχο έχει να ενθαρρυνθεί το κοινό να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μετατροπής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων σε βιοντίζελ για μια πιο βιώσιμη και πράσινη διαβίωση. Το "πράσινο" λεωφορείο θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

 

Οι Urban Gorillas έχουν ως σκοπό τους να προωθήσουν τη χρήση δημοσίων χώρων ως εργαλείο επικοινωνίας και συμμετοχής πολιτών. "Παγκοσμίως οι δημόσιοι χώροι χρησιμοποιούνται για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και ελεύθερης έκφρασης θέματα. Ο οργανισμός προσφέρει καλλιτεχνικά εργαλεία στο επίπεδο του δρόμου για να εμπνεύσει το ευρύ κοινό, να λάβει μέρος σε αποφάσεις που αφορούν την καθημερινή μας ζωή, να ευαισθητοποιήσει σε θέματα τα οποία πολλές φορές παραμένουμε παθητικοί δέκτες και γενικότερα να αναλάβει ενεργό και εποικοδομητική δράση στις πόλεις μας" δηλώνει η Creative Director των Urban Gorillas NGO Βερόνικα Αντωνίου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close