Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Παγκοσμίου φήμης chef και αξιοσέβαστoi εστιάτορες από όλες τις γωνιές του πλανήτη συναντήθηκαν για να αποφασίσουν ποιο εστιατόριο θα ονομαζόταν το καλύτερο στον κόσμο για το 2024

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2024

Σύμφωνα με το “The World’s Best Restaurant” που κάθε χρόνο ξεχωρίζει τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο πλαίσιο μιας λαμπερής τελετής απονομής βραβείων -φέτος έγινε στο Λας Βέγκας- φετινός νικητής, το καλύτερο των καλύτερων είναι το Disfrutar στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Παγκοσμίου φήμης chef και αξιοσέβαστoi εστιάτορες από όλες τις γωνιές του πλανήτη συναντήθηκαν για να αποφασίσουν ποιο εστιατόριο θα ονομαζόταν το καλύτερο στον κόσμο για το 2024.

Ποιο είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2024;

Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο είναι το Disfrutar στη Βαρκελώνη. Το Disfrutar έχει από καιρό εκτιμηθεί – κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα του 2023 και ήταν μόνιμος “παίκτης” στα βραβεία από το 2018, όταν η ομάδα κέρδισε το Highest New Entry. Οι σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas συναντήθηκαν στο El Bulli (ένα καλύτερο από τα καλύτερα εστιατόριο στον κόσμο) τη δεκαετία του 1990 και άνοιξαν το Disfrutar στην περιοχή Eixample της Βαρκελώνης, το οποίο είναι γνωστό για το περίεργο δημιουργικό μενού και την όμορφη τραπεζαρία του

Ανοιχτό από τον Δεκέμβριο του 2014, το εστιατόριο Disfrutar («χαρά» σημαίνει ή στα αγγλικά «Enjoy») προέκυψε μετά από χρόνια έντονης δουλειάς στο elBulli, όπου οι Mateu Casañas, Oriol Castro και Eduard Xatruch συναντήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν επαγγελματικά, και αφού επιβεβαίωσαν τη δουλειά που έγινε στο Compartir που άνοιξε τον Απρίλιο του 2012 στο Cadaqués.

Βρίσκεται στο Eixample, ακριβώς μπροστά από την αγορά Ninot, ο χώρος εκπλήσσει επίσης λόγω του σχεδιασμού του. Ο σεβασμός για την ιστορία και την κληρονομιά της Μεσογείου είναι η έμπνευση και η κεραμική είναι το κοινό θέμα που σηματοδοτεί το εσωτερικό. Ο χώρος της εισόδου είναι εμπνευσμένος από τη Βαρκελώνη, από το σφυρήλατο σίδερο της αγοράς Ninot και τα χρώματα των κεραμικών της Μιρωνίας. Ο κεντρικός διάδρομος, κατασκευασμένος από κεραμικό με τα χρώματα και τις υφές του πηλού, περνά μέσα από την κουζίνα που είναι πλήρως ορατή στους πελάτες και οδηγεί στην κύρια τραπεζαρία. Είναι εμπνευσμένο από μικρά ψαροχώρια και ξεχωρίζει ως ένας φωτεινός, λευκός χώρος, που μεταφέρει κάποιον έξω από την πόλη και συνδέεται με τη βεράντα -ένα “νεύμα” στο Compartir.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close