Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ανακάλυψε στη... Λάρνακα!

Επισκέψου "στρατηγικά" σημεία της πόλης και μάθε... τι νέο μπορείς να δεις και ν' απολαύσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2014

Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Ένα στολίδι για την πόλη, η δημιουργία του οποίου συμπλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τα υπάρχοντα έργα υποδομής, κάνοντας έτσι τη Λάρνακα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο.

(24665795) Λεωνίδα Κιουππή, Δημοτικός Κήπος.

 

Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα πουλιά, θηλαστικά και ερπετά που ζουν στον τόπο μας. Μοναδική ανά το παγκόσμιο είναι επίσης και η συλλογή κυπριακών εντόμων (πέραν των 6000), που φιλοξενεί. Παρουσιάζεται επίσης η χλωρίδα της Κύπρου και το θαλάσσιο περιβάλλον καθώς επίσης και η γεωλογία, περιλαμβάνοντας και απολιθώματα ηλικίας πολλών εκατομμυρίων χρόνων.

(24652569) Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου, εντός Δημοτικού Κήπου.

 

Δημοτική Πινακοθήκη

Το Πολιτιστικό Κέντρο, που στεγάζεται στις αναπαλαιωμένες αποθήκες του τελωνείου περιλαμβάνει τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας. Η Δημοτική Πινακοθήκη θεωρείται ο καλύτερος χώρος τέχνης στην Κύπρο και μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε έκθεση.

(24658848) Λεωφόρος Αθηνών, Πλατεία Ευρώπης.

 

Ιστορικό Αρχείο Λάρνακας

Βρίσκεται στα αναπαλαιωμένα γραφεία του τελωνείου και εφάπτεται με το Πολιτιστικό Κέντρο στην Πλατεία Ευρώπης. Στο ισόγειο εκτίθενται τα υλικά που έχουν μουσειακό χαρακτήρα και στον πρώτο όροφο στεγάζεται το Πολιτιστικό Τμήμα καθώς επίσης φιλοξενείται το αρχείο το οποίο αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες, γκραβούρες, παλιούς χάρτες, βιβλία, εφημερίδες, έγγραφα κ.λπ.

(24658848) Λεωφόρος Αθηνών, Φοινικούδες.

 

Κηποθέατρο στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας

Ο χώρος της εσωτερικής αυλής του Μεσαιωνικού Κάστρου προσφέρεται ως ο καταλληλότερος ίσως χώρος για εκδηλώσεις.

 

Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας

Ένα θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο το οποίο φιλοξενεί τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στα πρότυπα των αρχαίων ελληνικών θεάτρων, με αμφιθεατρικό σχήμα, και αρμονικά ενταγμένο στο χώρο του μεγάλου πάρκου της Αλυκής Λάρνακας, τοποθετημένο στις παρυφές ενός από τα υψώματά του.

(24657745, 24629300) Πάρκο Αλυκής.

 

Βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασά

Το έργο αποτελεί συνέχεια της λεωφ. Αθηνών (Φοινικούδες) μέχρι την περιοχή Μακένζι. Περιλαμβάνει 1 λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα από το Κάστρο μέχρι το πάρκο Ταπά Χανά και ακολούθως 2 λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης και λωρίδες πρασίνου κατά μήκος του δρόμου, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο. Το τμήμα που θα φιλοξενεί μία λωρίδα κυκλοφορίας θα είναι πλατειακής μορφής με ελαφρώς ψηλότερο πεζοδρόμιο και θα κατασκευαστεί με φυσικά υλικά (γρανιτόλιθους). Το τμήμα του έργου που έρχεται σε επαφή με τη θάλασσα θα προστατευθεί με χαμηλότερο πεζόδρομο. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2014.

 

Βελτίωση της Λεωφόρου Γ. Χριστοδουλίδη

Το έργο αρχίζει από τη συμβολή της Λεωφόρου Φανερωμένης με το Δρόμο Λάρνακας-Κοφίνου πάρα το K-Cineplex και καταλήγει στον κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο παρά το νέο στάδιο ΓΣΖ. Περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα, λωρίδες πρασίνου, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο. Το έργο διαλαμβάνει επίσης ανακατασκευή του υφιστάμενου κόμβου παρά το K-Cineplex με δημιουργία νέου κυκλοτερούς κόμβου καθώς και νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2014.

 

Πλατεία Παλλάς

Αφορά την αναδιαμόρφωση των οδών Ζήνωνα Πιερίδη και Λόρδου Βύρωνος με περιορισμό στο πλάτος του οδοστρώματος (μονόδρομη κατεύθυνση), διαπλάτυνση και εξωραϊσμό πεζοδρομίων με φυσικά υλικά (γρανιτόλιθους), επίπλωση, καθώς και εγκατάσταση οδικού φωτισμού.

 

Ήξερες ότι...

... Η επαρχία Λάρνακας θεωρείται η αρχαιότερη της Κύπρου;

... H Λάρνακα έχει ιστορία 10.000 χρόνων;

...Tο ναυάγιο Ζηνοβία είναι στα τοπ 10 ναυάγια κατάλληλα για καταδύσεις στον κόσμο και το καλύτερο στη Μεσόγειο;

 

Κοίτα να δεις!

Φυσικά οι περιοχές-ορόσημα της πόλης είναι οι Φοινικούδες, διάσημες και για διασκέδαση, κολύμπι αλλά και γνωστή περατζάδα. Αγαπημένος είναι και ο Άγιος Λάζαρος, ο πολιούχος της Λάρνακας, μια εξαιρετική εκκλησία του 9ου αιώνα. Φυσικά η αλυκή που είναι και προστατευόμενος υδροβιότοπος, με το μονοπάτι της φύσης να την κάνει ακόμα πιο μοναδική. Αν βγεις λίγο έξω από τη Λάρνακα, πήγαινε να δεις τη Χοιροκοιτία, χώρο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, το μοναστήρι στο Σταυροβούνι που λέγεται ότι χτίστηκε από την Αγία Ελένη το 330 μ.Χ., ενώ μην ξεχάσεις να βάλεις στο πρόγραμμα και το μουσείο Πιερίδη. Σίγουρα όμως μια βόλτα στα Λεύκαρα και στα γύρω υπέροχα χωριά θα σε αποζημιώσει.

 

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Ο Δήμος Λάρνακας είναι στη διαδικασία υποβολής πρότασης για υποψηφιότητα ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018. Οι διαδικασίες υποβολής έχουν αρχίσει και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ήδη η διαβούλευση με εμπλεκομένους φορείς καθώς και η συλλογή υποστηρικτικών επιστολών για την υποψηφιότητα της Λάρνακας. Ενημερωτικά, η πόλη που παίρνει το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, πρέπει να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων και της ενδυνάμωσης της παρουσίας και του ρόλου τους μέσα στην πόλη. Οι νέοι της πόλης γίνονται έτσι ενεργοί πολίτες με λόγο και άποψη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Ο Δήμος Λάρνακας μαζί με ολόκληρη την πόλη θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Λάρνακα το 2018 να είναι η νέα Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης. Αν θέλεις και εσύ να γίνει η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018 τότε… Οι νέοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μυρτώ Κατσούρη, Λειτουργό Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας στο τηλ. 24620993 ή μέσω email στο europedirectlarnaca@cytanet.com.cy.

 

Ορθοπεταλιές

Ο Δήμος Λάρνακας έχει θέσει ψηλά στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Για το σκοπό αυτό τροχιοδρομούνται έργα και δράσεις, ενώ παράλληλα εδώ και δεκατρία χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week), ο οποίος πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Έτσι το ποδήλατο άρχισε να παίρνει θέση στη ζωή των πολιτών. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής και μεγάλη επιτυχία για την πόλη της Λάρνακας, αποτελεί το γεγονός ότι συγκαταλέγεται, για τρίτη συνεχή χρονιά, στις δέκα καλύτερες πόλεις για τις προσπάθειες που γίνονται, ώστε να μετατραπεί σε ‘πόλη ποδηλάτου’, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τοπογραφίας και των χαρισμάτων του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου.

 

Παραλία Καστέλα

H Παραλία Καστέλα πραγματικά δεν παίζεται! Τώρα μάλιστα που άνοιξε ο καιρός και θα αρχίσουμε τις βουτίτσες, ετοιμάσου να απολαύσεις απίστευτη εξυπηρέτηση και εκπλήξεις στην αγαπημένη σου παραλία! Θέλεις να κάνεις fish spa; Μήπως δίψασες και θέλεις ένα φρεσκοστειμμένο χυμό; Θέλεις να τσεκάρεις τι γίνεται στο διαδίκτυο; Η παραλία Καστέλα σού προσφέρει και δωρεάν Wi-Fi και ένα εξαιρετικό juice bar!

(70002526) Πιαλέ Πασά μέχρι το Ψαρολίμανο, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close