16 June 2014
Things to Do , Top Stories

"Ναι" στο Φυσιολογικό Τοκετό

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2014

Η γέννηση ενός παιδιού είναι εμπειρία ανεπανάληπτη τόσο για τη γυναίκα όσο και για το σύντροφό της. Δυστυχώς στις μέρες μας η εμπειρία της γέννησης καταστρέφεται από την αγωνία που προκαλεί το άγνωστο και ο φόβος για τη ζωή του παιδιού και της μητέρας. Στο βωμό αυτών, θυσιάζεται η φυσική πορεία του τοκετού και ανταλλάσσεται με την ιατρικοποίηση και διαχείριση του σαν ασθένεια χρησιμοποιώντας ιατρικά μέσα και μεθόδους που τις πλείστες φορές δεν είναι απαραίτητα. Σύμφωνα με στατιστική αναφορά του ΠΟΥ (2013), η Κύπρος, από το 2010 βρίσκεται μεταξύ των πρώτων χωρών στις καισαρικές τομές σε παγκόσμια  κλίμακα, φτάνοντας στο 51% του συνόλου των γεννήσεων παγκύπρια. Η Επιτροπή Μαιών/Μαιευτών αντιδρώντας σε αυτή την κατάσταση αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και ιδιαίτερα των ζευγαριών για τη σημαντική αξία που έχει η υιοθέτηση της φυσιολογίας της εγκυμοσύνης και του τοκετού  στη ζωή τους.

 

Η εκστρατεία τελεί  υπό την υψηλή προστασία της Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και έχει την πλήρη υποστήριξη της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Έχει εξασφαλίσει επίσης υποστήριξη από τη Γυναικολογική-Μαιευτική Εταιρεία και την Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής, την Παιδιατρική Εταιρία, τον Παγκυπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού, Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριο Γ, Επίτροπος Εθελοντισμού,  τις  Γυναικείες Οργανώσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.ΣΚΟΠΟΣ: Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία που έχει η διατήρηση της φυσιολογίας της γέννησης στη ζωή ενός ζευγαριού  και τη μετέπειτα πορεία της ζωής τους καθώς και οι  θετικές επιπτώσεις του στη  υγεία  γενικότερα.

 

Για το σκοπό αυτό τη Δευτέρα 16 Ιουνίου η Επιτροπή Μαίω/Μαιευτών του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών διοργανώνει εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της "Εκστρατείας προώθησης και υποστήριξης του φυσιολογικού τοκετού". Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα προσφωνήσει η Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, της οποίας η εκστρατεία τελεί υπό την υψηλή προστασία. Ομιλία στην εκδήλωση θα απεευθύνει η: Μαρία Παπαδοπούλου (Ακαδημαϊκός/Μαία, Μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών) με θέμα "Ναι, στο φυσιολογικό τοκετό". Επίσημη προσκεκλημένη θα είναι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μαιών Mrs Mervi Jokinen.

Την παρουσίση της εκδήλωσης θα αναλάβει η ηθοποιός Λουκία Πρωτοπαπά, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα Αννίτα Κωνσταντίνου.

 

Δευτέρα  Ιουνίου, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 18.00. Εισιτήρια: €20 (www.soldouttickets.com.cy). Για περισσότερες πληροφορίες 22771994.

Ώρα: 18.00. Είσοδος: €20. Γιαπερισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 22771994, 99557332.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close