Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2014
Ο Δήμος Παραλιμνίου
Ο Κατακλυσμός Αμμοχώστου θα λάβει χώρα στον Πρωταρά, από τις 6-9 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτενχικό πρόγραμμα, διαγωνισμό τσιαττιστών, αγώνα ιστιοπλοΐαςκ.ά. Ξεχωρίζουν ωστόσο το Protaras Water Fight, ο μεγαλύτερος νεροπόλεμος του νησιού, που θα γίνει στην παραλία Silver Sands (Κ 8 Ιουν, 11.00-18.00), και η μεγάλη συναυλία με τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη Θάνο Πετρέλη και τη δική μας Στέλλα Καλλή (Κ 8 Ιουν, 21.15, Fig Tree Bay, Πρωταράς).
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Τι ετοιμάζει η Πάφος για τον Κατακλυσμό;
Η έναρξη των εκδηλώσεων στην Πάφο θα γίνει στις 17.00 της 7ης Ιουνίου, στην Πλατεία του Κάστρου, με Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Θα ακολουθήσει Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στις 20.00, με κρητικούς χορούς και συναυλία από την Πειραματική Κομπανία "ΑΕΝΑΟΝ". Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 17.00., στην Πλατεία του Κάστρου στην Κάτω Πάφο, με Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού.
Στις 20.00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποντιακούς και γεωργιανούς χορούς, κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ. Τραγουδούν: Μιχάλης Χατζημιχαήλ, Βασιλική Χατζηαδάμου, Δήμητρα Χατζημιχαήλ. Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, στις 16.00, στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού με τα θαλάσσια αγωνίσματα.
Στις 20.00 της Δευτέρας, στην Πλατεία του Κάστρου, θα παρουσιαστούν κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί, ελληνικοί λαϊκοί και μοντέρνοι χοροί και η μεγάλη συναυλία με τους Χρίστο Ριαλά και Χριστίνα Τσέλεπου.
Και η Λεμεσός στη μάχη των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού
Πιστός στο δρόμο της παράδοσης ο Δήμος Λεμεσού οργανώνει και φέτος πλούσιες εκδηλώσεις κατά το εορταστικό τριήμερο του Κατακλυσμού.
Η λαϊκή γιορτή θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Ιουνίου, στο χώρο αντισφαίρισης νότια του Δημόσιου Κήπου και θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τοπικά μουσικά σχήματα, και λαϊκούς ποιητές με τσιατιστά καθώς και εμποροπανήγυρη με περίπτερα που θα πωλούν κυπριακά προϊόντα και άλλα είδη που θα σχετίζονται με την παράδοση.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Κυριακή 8 Ιουνίου
Στο γήπεδο αντισφαίρισης νότια του Δημόσιου Κήπου:
20.00 Η Σχολή Χορού Μαχαλλεκίδη παρουσιάζει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με λαϊκούς και λατινοαμερικάνικους χορούς.
20.30 Ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, τσιαττιστά και τραγούδια.
21.00 Ο Πολιτιστικός Όμιλος "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" παρουσιάζει Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Ήπειρο, νησιά κ.ά.).
Δευτέρα 9 Ιουνίου
Στο γήπεδο αντισφαίρισης νότια του Δημόσιου Κήπου:
20.00 Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακά τραγούδια και τσιαττιστά. Τραγούδι Άννα Αριστείδου.
20.45 Το 7μελές Μουσικό Σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με επιλεγμένα λαϊκά, ρεμπέτικα και νησιώτικα τραγούδια. Τραγουδούν η Βασιλική Χατζηαδάμου και η Δήμητρα Χατζήμιχαηλ.
Σχετικά
«Πολιτιστικός Χειμώνας 2024-2025»: Η Αγία Νάπα γεμίζει με μουσική, θέατρο, χορό και παράδοση
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα
"Κύπρος μου, όμορφο νησί": Μια φιλανθρωπική εκδήλωση γεμάτη παράδοση
Με κυπριακή μουσική, φαγητό και ποτό
Έρχεται μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη της ζωντανής αφήγησης στη Λευκωσία
Η θεματική της βραδιά είναι “Θέλω να ξεχάσω ... Θέλω να θυμάμαι”
Η Θάλασσά μου: Έκθεση έργων του Νίκου Παπαλουκά στη Λευκωσία
Κυοφορώντας ένα αίσθημα λύτρωσης
8 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Πεζοπορούμε με τους Cyprus from Air σε μίαν από τις ομορφότερες περιοχές
Πάμε σε μία περιοχή που θεωρείται από πολλούς ο παράδεισος των πεζοπόρων
Ο Δήμος Αγίας Νάπας μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας
Με διάφορες δραστηριότητες και σεμινάρια
19 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Με θέατρο, μουσική και τρέξιμο
Υποδεχόμαστε τον Φεβρουάριο με ένα ξέφρενο '90ς party στη Λευκωσία
Μία βραδιά γεμάτη με μουσικές που αγαπήσαμε