Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2025
Δύο νέες κινηματογραφικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κυπριακές αίθουσες της Κύπρου. Ανάμεσά τους η ταινία "Ι'm still here" που κέρδισε φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Πρεμιέρα για την ταινία "I'm Still Here"
Ρίο ντε Τζανέιρο, αρχές της δεκαετίας του 1970. Η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σφιχτή λαβή μιας στρατιωτικής δικτατορίας. Συστήνεται η οικογένεια Paivas: ο πατέρας, Rubens, η μητέρα, Eunice και τα πέντε παιδιά τους. Μένουν δίπλα στην παραλία, σε ένα σπίτι με πόρτες συνεχώς ανοιχτές για φίλους και οικογένειες. Η στοργή και το χιούμορ που μοιράζονται μεταξύ τους, είναι οι δικές τους λεπτές μορφές αντίστασης στην καταπίεση που υφίσταται ολόκληρη η χώρα. Μια μέρα, θα υποστούν μια βίαιη και αυθαίρετη πράξη που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.
Στη συνέχεια, η Eunice αναγκάζεται να επανεφεύρει τον εαυτό της και να χαράξει ένα νέο μέλλον για τον εαυτό της και τα παιδιά της.
Η συγκινητική ιστορία αυτής της οικογένειας, βασισμένη στα απομνημονεύματα του Marcelo Rubens Paiva, είναι ταυτόχρονα και η ανακατασκευή ενός σημαντικού μέρους της κρυμμένης ιστορίας της Βραζιλίας.
Με την Fernanda Torres να ενθουσιάζει με την υποκριτική της δεινότητα και να κερδίζει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών και το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες, το φιλμ του Walter Salles, έγινε φέτος η πρώτη ταινία από την Βραζιλία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.
Προβολές από 27 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου, στις 20.30 στον Κινηματογράφο Πάνθεον Λευκωσίας.

Πρεμιέρα για την ταινία " A Working Man"
Ο Levon Cade άφησε πίσω του μία επιτυχημένη καριέρα στις μυστικές επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων για να ζήσει μια απλή ζωή δουλεύοντας στην οικοδομή.
Όμως, όταν η κόρη του αφεντικού του, που είναι σαν οικογένεια για εκείνον, πέφτει θύμα εμπόρων ανθρώπων, η αναζήτησή του για να τη φέρει πίσω αποκαλύπτει έναν κόσμο διαφθοράς πολύ μεγαλύτερο από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Μετά το "The Beekeeper", ο σκηνοθέτης David Ayer ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Jason Statham, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του "A Working Man", ενός φιλμ δράσης το σενάριο του οποίου υπογράφει ο Sylvester Stallone.
Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Chuck Dixon, "Levon’s Trade", το οποίο αρχικά προοριζόταν για τηλεοπτική σειρά. Στο cast συναντάμε επίσης τους Michael Peña και David Harbour.
Πρεμιέρα: 27 Μαρτίου. Διάρκεια: 116'.
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
K-Cineplex Nicosia: Καθ και ΣΚ 17.15, 19.45, 22.15
K-Cineplex Larnaka: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15
K-Cineplex Kings Avenue: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.00
Κ-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15
Σχετικά

Πρεμιέρα για την ταινία "Jurassic World: Rebirth"
Scarlett Johansson εναντίον... δεινοσαύρων!

Πρεμιέρα για την ταινία “The Ritual”
Ο Al Pacino πρωταγωνιστεί σε μία ταινία τρόμου βασισμένη σε αληθινό εξορκισμό!

Πρεμιέρα για την ταινία “Boonie Bears: Future Reborn”
Τα αγαπημένα αρκουδάκια ταξιδεύουν στο μέλλον και ο πλανήτης δεν είναι όπως τον θυμόντουσαν

"Jaws": 50th Anniversary Screening στον κινηματογράφο Πάνθεον
Eπετειακή προβολή της θρυλικής ταινίας του Steven Spielberg, για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της

Οι 4 ταινίες που θα δούμε στο θερινό σινεμά της παλιάς Λευκωσίας
Η πιο όμορφη αυλή της παλιάς πόλης, ετοιμάζεται για προβολές και τον Ιούλιο

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ και πάλι μαζί
Επιστρέφει και ο απολαυστικός Στάνλεϊ Τούτσι. Νέα άφιξη ο Κένεθ Μπράνα. Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτή την εβδομάδα

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027