Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2025
Μια σειρά από προορισμούς κατατάχθηκαν με βάση την ασφάλεια, την προσιτή τιμή, το κλίμα και την αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μπορείτε να μαντέψετε ποια χώρα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας;
Το καλύτερο μέρος για να επισκεφθείτε φέτος; Με τόσες πολλές ωραίες πόλεις και νησιά για να εξερευνήσετε και διασκεδαστικά νέα πράγματα να κάνετε, αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά το HelloSafe , μια ιστοσελίδα σύγκρισης ασφαλειών, έκανε την έρευνα και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Η εταιρεία έχει αναλύσει μια σειρά από χώρες και τους έχει δώσει μια συνολική βαθμολογία, με βάση το πόσο ασφαλείς και οικονομικά προσιτές είναι, πόση αλληλεπίδραση προσελκύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πώς τα πηγαίνουν σε έναν κλιματικό δείκτη με βάση τις βροχοπτώσεις και την ιδανική θερμοκρασία.

Στην κορυφή της λίστας με βαθμολογία 75,8 βρίσκεται η Αλβανία, η μεσογειακή χώρα που από «υποτιμημένος» ταξιδιωτικός προορισμός έχει γίνει μια εναλλακτική λύση σε σχέση με την Ελλάδα και την Κροατία τα τελευταία χρόνια. Οι παραλίες είναι τόσο ωραίες που οι ακτές της Αλβανίας ήταν ο συνολικά κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης για το 2025, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.
Αξίζει να επισκεφθείτε το Εξαμίλι, μια «κυκλική γραμμή από αλληλοσυνδεόμενους όρμους, μικροσκοπικά νησιά, δασώδη ακρωτήρια και λιμνοθάλασσες που λαμπυρίζουν στον απογευματινό ήλιο», και τον κόλπο Δαφίνα, ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο στη χερσόνησο Καραμπουρούν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στον οδηγό μας για την τουριστική άνοδο της Αλβανίας .
Ωστόσο, οι περιοχές της ενδοχώρας της Αλβανίας είναι επίσης εντυπωσιακές. Το HelloSafe ονόμασε την επίσκεψη στην προστατευόμενη κοιλάδα του Theth, στην αλπική περιοχή της Αλβανίας, ως ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε φέτος. Είναι μια περιοχή γεμάτη με αλπικά βοσκοτόπια, πυκνά πευκοδάση και λίμνες, όλα με ένα εντυπωσιακό φόντο από αιχμηρές κορυφές.
Η Κολομβία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με βαθμολογία 72,2 και το Λάος την τρίτη με 71,9. Παρακάτω δείτε την πλήρη λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς για φέτος και εδώ την έρευνα με περισσότερες λεπτομέρειες.
Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε φέτος
- Αλβανία
- Κολομβία
- Λάος
- Ελ Σαλβαδόρ
- Σερβία
- Σαουδική Αραβία
- Καζακστάν
- Μπουτάν
- Μπαχρέιν
- Γουατεμάλα
- Μογγολία
- Αρμενία
- Πουέρτο Ρίκο
- Γκάνα
- Ουρουγουάη
- Ανδόρα
- Τανζανία
- Σαμόα
- Μολδαβία
- Σρι Λάνκα
Σχετικά
«Ανάσα» από τα 40αρια με πτώση θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου για το 2026
Πώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα στις πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη μας μέσα από τα μάτια και τα αυτιά των ίδιων τους των κατοίκων
Σταματούν και σήμερα το delivery και οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα
Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση
Καμίνι η Κύπρος με τον υδράργυρο στους 44°C -Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Σε ισχύ τίθεται σήμερα πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογία από τις 12:00μμ μέχρι τις 17:00μμ το απόγευμα.
Πού να ταξιδέψετε τον Αύγουστο – Οι 6 επιλογές του National Geographic
Έξι ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Αύγουστο για παραλίες, σέρφινγκ, σκι και μοναδικά υπαίθρια φεστιβάλ προτείνει το National Geographic
Μουσική, διαχρονικός σχεδιασμός και υψηλές επιδόσεις συναντήθηκαν στο Minthis Music Festival 2026
Ένα φεστιβάλ, πέντε ξεχωριστές βραδιές, δύο brands με κοινές αξίες, πολλές αξέχαστες εμπειρίες
Το ελληνικό νησί που εξυμνεί το Lonely Planet
«Φυσική ομορφιά και πολιτισμός, χωρίς υπερτουρισμό»
Σταματά το delivery λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες και τι επιτρέπεται
Υποχρεωτική παύση του delivery με δίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια ισχύει σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλη την Κύπρο
Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Μαίρη Λίντα έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο Σπύρος Σίγουρος με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram
Μάθαμε τι θα συμβεί στον υπέροχο Καλοπαναγιώτη τα φετινά Χριστούγεννα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλαοπαναγιώτη επιστρέφει και φέτος