Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2025
Οι επισκέπτες που επιθυμούν ένα city break σε αυτή -την κατά τ’ άλλα πολύ ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα- θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από 700 ευρώ για ένα διήμερο. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από ταξίδια που ενδεχομένως να κάνετε φέτος, υπάρχει μια πόλη που σίγουρα θα πρέπει να αποφύγετε!

Η έκθεση του Post Office Travel Money αποκάλυψε ότι το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, είναι επίσημα ο πιο ακριβός προορισμός για διακοπές στην πόλη το 2025.
Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό των 754,74 ευρώ για να αντέξουν οικονομικά ένα μόλις διήμερο city break στην σκανδιναβική πόλη – προφανώς χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό κάτι πολυτελές ή εξεζητημένο.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι δύο διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα τριών αστέρων στο Όσλο ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 360 ευρώ!
Και το κόστος συσσωρεύεται γρήγορα στο Όσλο, ακόμα και αφού πληρώσετε για τη διαμονή.
Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώσουν κατά μέσο όρο 205,33 ευρώ για ένα βραδινό γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα, ενώ ένα ποτήρι κρασί κοστίζει €11,7! Μια μπύρα κοστίζει περίπου €8,5 ενώ μια Coca-Cola κοστίζει έως και 5 ευρώ.
Τα αξιοθέατα είναι επίσης ακριβά, με την είσοδο σε μια γκαλερί τέχνης της πόλης να κοστίζει έως €13,5.
Η Κοπεγχάγη είναι η επόμενη πιο ακριβή πόλη-city break στη λίστα, με κόστος που ανέρχεται συνολικά σε €745 για δύο διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας .
Η διαμονή είναι ακόμη πιο ακριβή στην Κοπεγχάγη από ό,τι στο Όσλο, με τους τουρίστες να πληρώνουν €427 για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.
Ένα μπουκάλι μπύρα κοστίζει €6,5 στην Κοπεγχάγη, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούσαν να χρεωθούν έως και €183 για ένα βραδινό γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα.
Το τρίτο πιο ακριβό μέρος για απόδραση στην πόλη είναι το Εδιμβούργο.
Ένα διήμερο διάλειμμα στο Εδιμβούργο θα μπορούσε να κοστίσει στους τουρίστες το εντυπωσιακό ποσό των €713,58 (601,50 λίρες), καθιστώντας την πρωτεύουσα της Σκωτίας σχεδόν 100 λίρες πιο ακριβή από το Λονδίνο! (€620,93 – 523,40 λίρες).
Το Εδιμβούργο έχει από τα υψηλότερα κόστη διαμονής στην κατάταξη, με τους τουρίστες να πληρώνουν €473 για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.
Ένα γεύμα έξω στην πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι επίσης ακριβό, στα €137 για δύο άτομα, ενώ οι τουρίστες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο €7 για ένα ποτήρι κρασί.
Η Βενετία είναι το επόμενο πιο ακριβό μέρος για μια απόδραση στην πόλη (€701,26) με το Βερολίνο (€697,15) να συμπληρώνει την πεντάδα των πιο ακριβών ευρωπαϊκών προορισμών.
Η διαμονή στο Βερολίνο είναι ιδιαίτερα ακριβή, με τους τουρίστες να πληρώνουν κατά μέσο όρο περίπου €520 για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.
Το Post Office εξηγεί ότι η «έλλειψη τουριστικών καταλυμάτων τριών αστέρων» έχει οδηγήσει τις τιμές να έχουν αυξηθεί έως και 28% στο Βερολίνο από την περσινή κατάταξη.
Ο πίνακας με τις 10 πιο ακριβές πόλεις στην Ευρώπη:

Η Λόρα Πλάνκετ, επικεφαλής του τμήματος Travel Money στο Post Office, λέει: «Παρόλο που οι τουρίστες που κάνουν διακοπές σε πόλεις πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, η πραγματική πρόκληση θα είναι το κόστος διαμονής στις πόλεις».
Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Ρίγα έχει αποκαλυφθεί ως ο φθηνότερος προορισμός για city break στην Ευρώπη.

Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Λετονίας θα κοστίσει στους επισκέπτες μόλις €300, ενώ το Βίλνιους είναι το αμέσως επόμενο φθηνότερο με €302.
Η Βαρσοβία (329 ευρώ), η Ποντγκόριτσα (334 ευρώ) και η Λισαβόνα (346 ευρώ) είναι οι επόμενοι προορισμοί με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για τους ταξιδιώτες που έχουν περιορισμένο budget.
Δείτε εδώ αναλυτικά τη μελέτη
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό