Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2025
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου (16:00 – 19:00) η Φιλανθρωπική Ημερίδα Κολύμβησης «Blackened Goggles Challenge».
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί και φέτος στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού, το οποίο ανοίγει ξανά μετά από εργασίες συντήρησης. Διοργανωτής είναι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Through My Eyes by Karolina Pelendritou», τον οποίον συνέστησε προσφάτως η τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης μας Καρολίνα Πελενδρίτου.
Η διοργάνωση διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, η οποία τιμάται στις 15 Οκτωβρίου και τελεί Υπό την Αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Υποστηρίζεται από την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Συντονίζει η Total Sports Marketing.
Βιωματική εμπειρία για όλους
Στην ημερίδα κολυμπούν αθλητές και αθλούμενοι, ακόμα και αρχάριοι ανεξαρτήτως επιπέδου, από 9 χρόνων και άνω. Προς διευκόλυνση όλων, οι εκκινήσεις δεν θα δοθούν από τους βατήρες, αλλά μέσα από το νερό.
Σκοπός δεν είναι η νίκη αλλά η βιωματική εμπειρία, που στέλνει μηνύματα Αποδοχής, Ισότητας και πραγματικής Συμπερίληψης.
«Η αλλαγή ξεκινά όταν τολμάς»
«Δεν είναι απλώς μια φιλανθρωπική εκδήλωση! Είναι μια πρόκληση για ισότητα, αποδοχή και ουσιαστική συμπερίληψη. Η ουσιαστική αλλαγή ξεκινά όταν τολμάς να βιώσεις κάτι διαφορετικό» σημειώνει με νόημα η ίδια η εμπνευστής της διοργάνωσης, Καρολίνα Πελενδρίτου.
Ο Οργανισμός Kateryna Biloruska Foundation είναι Charity Partner της διοργάνωσης και διασφαλίζει τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών έως 15 χρόνων. «Η αλλαγή ξεκινάει από τα παιδιά, γι’ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία η συνεισφορά του Kateryna Biloruska Foundation, το οποίο ευχαριστούμε θερμά» σημειώνει ο Καρολίνα. Όλα τα έσοδα από τις υπόλοιπες εγγραφές, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, θα ενισχύουν στο Παρα-αθλητικό Κίνημα, με τρόπο που θα συναποφασίσουν το Through My Eyes και το Kateryna Biloruska Foundation.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
15:00 Εγγραφές
16:00 Τελετή Έναρξης
16:30 Σειρές Αναπτυξιακών Ηλικιών
17:30 Σειρές Ανδρών / Γυναικών
17:45 Σειρές Αρχάριων & Εταιρειών
18:15 Απονομές
18:30 After party
Πληροφορίες
Εγγραφές στο ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=6136 και πληροφορίες στο karolinapelendritou.com.
Σχετικά
Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Ψηφιακή τέχνη, σινεμά, θέατρο, σύγχρονος χορός, λογοτεχνία και μουσική εγκαινιάζουν τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στη Λεμεσό.
Μια οικογενειακή γιορτή για όλες τις ηλικίες, στο χωριό Άλωνα
Εκδήλωση Αγάπης και Προσφοράς, εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άλωνας
Καλοκαίρι στον Μονιάτη: Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Tόμπολες, παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Στέφανο Πελεκανή, ποδοσφαιρικό αγώνα, θέατρο, stand-up comedy τζιαι θέατρο σκιών
Week Agenda: 14 εκδηλώσεις για να γεμίσεις όμορφα τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου
Θέατρο, συναυλίες, μπαλέτο, κωμωδία και καλοκαιρινές βραδιές μάς βγάζουν έξω από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου
Ο Πάνω Πλάτρες γεμίζουν μουσική, θέατρο και δράσεις για παιδιά τον Αύγουστο
Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις, εργαστήρια λεβάντας, μουσικές βραδιές και παιχνίδια μάς δίνουν αφορμή για εξόρμηση στο ορεινό χωριό
Οφτό, μουσική και διασκέδαση στην αυλή της Παναγιώτισσας
Η αυλή της Παναγιώτισσας ετοιμάζεται να γεμίσει ξανά με μουσική, χορό και χαμόγελα!
Η Σάσα Μπάστα ανεβαίνει στη Λεμύθου για μια μεγάλη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Μαζί της ο Γιώργος Βανής, η Γιώτα Χρίστου και ο Άκης Πολυχρονόπουλος
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο και γεύσεις μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Κύπρο
O Αγρός έφτιαξε (πλούσιο) πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων ετοίμασε για το καλοκαίρι ο Αγρός
Γεμάτα χαμόγελα και επιτυχία τα Lidl Better Living Days στη Λεμεσό – Επόμενη στάση το Παραλίμνι
Μετά τα δύο επιτυχημένα διήμερα στα καταστήματα Lidl Αγίας Φυλάξεως και Lidl Ύψωνα, το καλοκαιρινό roadshow ευεξίας της Lidl Κύπρου συνεχίζει το ταξίδι του στις 24 και 25 Ιουλίου.
Motion Comedy: Οι τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας σε όλη την Κύπρο
Κωνσταντίνος Ψιλλίδης, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Παύλος Παυλίδης και Χαμπής ανεβαίνουν για τελευταία φορά στη σκηνή σε πέντε παραστάσεις γεμάτες γέλιο
Το «ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ» επιστρέφει και ανοίγει τους δρόμους των Αγίων Ομολογητών
Η γειτονιά δίνει ραντεβού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου για μια ξεχωριστή δράση που σχεδιάζεται από τους ίδιους τους κατοίκους της