Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2026
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με βροχές τοπικά. Κατά το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.
Αυτούσια η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με βροχές τοπικά. Κατά το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και θα καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.
Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο μέχρι το Σάββατο αναμένεται μικρή πτώση, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Παραμυθένιοι προορισμοί στην Ευρώπη που μοιάζουν βγαλμένοι από όνειρο -Κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις, μαγευτικά τοπία
Νέα κατάταξη με τους πιο παραμυθένιους προορισμούς της Ευρώπης για το 2026 περιλαμβάνει κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις, εντυπωσιακά νησιά και μοναδικά φυσικά τοπία
Day Pass σε 5 ξενοδοχεία της Κύπρου: Ζήσε την εμπειρία ενός resort για μία μόνο μέρα
Ανακαλύψτε υπέροχα ξενοδοχεία που προσφέρουν day pass για πρόσβαση σε πισίνες, σπα και παραλίες χωρίς διανυκτέρευση.
Η Ryanair έβγαλε νέες προσφορές για ταξίδια από την Πάφο με εισιτήρια από μόλις €15.99
13 προορισμοί για καλοκαιρινές αποδράσεις
All-suite οικογενειακή φιλοξενία δίπλα στη θάλασσα σε ένα μοναδικό resort του νησιού
Άνετες σουίτες, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και στιγμές πραγματικής χαλάρωσης για τους γονείς, δίπλα στη θάλασσα του Πισσουρίου
The Voice of Greece: Μάθαμε τον παρουσιαστή και τους κριτές του μουσικού show
Επιστρέφει στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ - Η επίσημη ανακοίνωση
Γέμισε χρώματα η Λεμεσός: Το νέο mural στο πάρκο, είναι εντυπωσιακό
Ένα ξεχωριστό mural σε πάρκο του Αγίου Σπυρίδωνα!
Το Pendeli Resort Platres γιόρτασε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του
Το Pendeli Resort Platres γιόρτασε έναν χρόνο επιτυχημένης πορείας με μια ξεχωριστή βραδιά φιλοξενίας
Η ΣΑΝΤΥ επίσημος χορηγός για πρώτη φορά του Φεστιβάλ Φέγγαρος
Στηρίζει για πρώτη φορά έναν από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της Κύπρου
Μπήκαμε πρώτοι στο νέο Palm Beach Resort της Λάρνακας – Δείτε πώς θα είναι το εντυπωσιακό έργο των €140 εκατ.
Ξεναγηθήκαμε αποκλειστικά στους χώρους του Palm Beach Resort που ανοίγει το 2027 και σας παρουσιάζουμε πρώτοι τα εστιατόρια, τα δωμάτια, το spa και όλες τις λεπτομέρειες του νέου παραθαλάσσιου προορισμού
Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Ανεβαίνει στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου.