Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2026
Το 3ο Φεστιβάλ Λουκουμιού στο Φοινί επιστρέφει την Κυριακή 7 Ιουνίου και μας προσκαλεί σε μια ολόκληρη ημέρα γεμάτη παράδοση, γεύσεις, μουσική και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία. Το αγαπημένο φεστιβάλ της ορεινής Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, αναδεικνύοντας το περίφημο φοινιώτικο λουκούμι και τις παραδόσεις του χωριού.
Το φεστιβάλ ανοίγει στις 11:00, ενώ από τις 11:30 μέχρι τις 13:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει live link. Από τις 12:30 μέχρι τις 16:00 θα λειτουργεί δωρεάν απασχόληση για παιδιά, με δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια.
Στις 13:30 θα παρουσιαστούν τσιατιστά από τα μέλη της παραδοσιακής ομάδας «Έτους Παλαι», ενώ από τις 14:00 μέχρι τις 16:00 η Χρύσω Λέφου θα ετοιμάζει ξεχωριστές γαστρονομικές δημιουργίες με πρωταγωνιστή το φοινιώτικο λουκούμι.
Η μουσική θα έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού από τις 15:00 μέχρι τις 17:30 η Βασιλική Χατζηαδάμου και το κρητικό μουσικό σχήμα «Κρηταίοι» θα χαρίσουν ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς ήχους. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός από την Υπουργό Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με DJ set από τον ALEJJO από τις 17:30 μέχρι τις 19:30.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την έκθεση «Οι μύθοι της Κύπρου» στο Πολιτιστικό Κέντρο, περίπτερα με παραδοσιακά εδέσματα, εργαστήρια και δραστηριότητες για παιδιά, γευσιγνωσία φοινιώτικου λουκουμιού, κέρασμα ζιβανίας από τον βρακά του χωριού, καθώς και παρουσιάσεις αγγειοπλαστικής και του παραδοσιακού πλεξίματος της φοινιώτικης καρέκλας.

-
Φοινί
07 Ιουνίου 2026
Σχετικά
Ο Γιώργος Τσαλίκης live στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κισσόνεργας
Μια μεγάλη μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει ο Δήμος Ακάμα
Το Φεστιβάλ Αντάμα ανακοίνωσε πρόγραμμα και επιστρέφει για ένα διήμερο παράδοσης και μεγάλου γλεντιού
Μουσικές από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, παραδοσιακές τέχνες, χορός και γεύσεις στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Γάλακτος: Μάθαμε ποιοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή του
Η Δρούσεια ετοιμάζεται για την 4η συνεχόμενη διοργάνωση
Το Φεστιβάλ Χαλλουμιού Δρούσειας επιστρέφει για 5η χρονιά με Θέμη Αδαμαντίδη και Χριστίνα Κολέτσα
Μια γιορτή αφιερωμένη σε ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της κυπριακής γαστρονομίας.
Το γνωστό-άγνωστο χωριό που μας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Ζυμαριού
Μία διήμερη γιορτή όπου θα απολαύσεις παραδοσιακά εδέσματα από ζυμάρι, χορούς, μουσική κ.ά.
Μάθαμε ποιοι καλλιτέχνες θα μας διασκεδάσουν στο 4ο Φεστιβάλ Πουρεκκιού στο Παλιόμετοχο
Aυτά είναι τα μεγάλα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή
Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας: 22 διαφορετικές παραγωγές σε 50 ημέρες
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2026 ανακοίνωσε το (πλούσιο) πρόγραμμά του
Η Δρούσεια ετοιμάζει τον πιο μουσικό και γευστικό Αύγουστο του καλοκαιριού
Δύο μεγάλα φεστιβάλ, 6 αγαπημένοι καλλιτέχνες και άρωμα παράδοσης στη Δρούσεια
Το Φεστιβάλ Παράδοσης Θ-Έρως επιστρέφει στη Λάρνακα για ένα διήμερο γεμάτο μουσική, χορό και παράδοση
Η Πλατεία Ευρώπης μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη γιορτή της κυπριακής παράδοσης, με ελεύθερη είσοδο, ζωντανή μουσική και αγαπημένους καλλιτέχνες.
«Που κάτω που το Τζ̆ηρίτζιν»: Το φεστιβάλ που αναδεικνύει τις γεύσεις και την παράδοση των Καμιναριών επιστρέφει
Τα Καμινάρια ετοιμάζονται να υποδεχθούν για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων, προσκαλώντας το κοινό σε μια αυθεντική εμπειρία γαστρονομίας, πολιτισμού και φιλοξενίας
Το ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ γιορτάζει 10 χρόνια και επιστρέφει πιο δημιουργικό από ποτέ
Η επετειακή διοργάνωση μεταφέρεται για πρώτη φορά στο Val's Place, φιλοξενώντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με θέατρο, μουσική, performances και δημιουργικές εμπειρίες.
United Street Festival 2026: Η καρδιά της urban κουλτούρας χτυπά ξανά στη Λευκωσία
Δύο ημέρες γεμάτες μουσική, τέχνη, δημιουργία, street food και μοναδικές εμπειρίες στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.