Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

mAKaron boutique

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου φτιάχνει τις περίφημες γλυκές μπουκιές!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2014

Είναι μια γλυκιά μπουκίτσα, δύο μπισκότα με βάση τη μαρέγκα και ανάμεσά τους γέμιση από ganache, buttercream ή μαρμελάδα! Μιλάμε φυσικά για τα ακαταμάχητα τραγανά γλυκά που λιώνουν στο στόμα, τα macarons -το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη macarone, Μακαρόνε ή Maccherone, δηλαδή ιταλική μαρέγκα-, τα οποία πλέον έχουν τη δική τους "στέγη" στο "mAKaron boutique" στη Λευκωσία.

 

O Ανδρέας Κωνσταντίνου, απόφοιτος του φημισμένου πανεπιστημίου μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Johnson&Wales, είναι ο ιδιοκτήτης και δηλώνει πως “Για μένα είναι ο καμβάς έκφρασης της δημιουργικότητάς μου και της ζαχαροπλαστικής μου τέχνης. Οι ατελείωτοι συνδυασμοί γεύσεων και χρωμάτων, μου δίνουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσω τη φαντασία μου και να δημιουργώ μικρά έργα τέχνης”, ενώ θυμάται πως “την πρώτη φορά που δοκίμασα macarons στο Σαν Φρανσίσκο, ενθουσιάστηκα. Εκεί παρακολούθησα ιδιαίτερα μαθήματα με έμπειρους ζαχαροπλάστες. Αφιέρωσα ώρες και έφτιαξα πάνω από 4000 macarons για να προσαρμόσω τη μέθοδο και τη συνταγή στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου, ούτως ώστε να πετύχω την υφή, τη γεύση και την ποιότητα των macarons που δοκίμασα στο Παρίσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο”.

 

Μια επίσκεψη στο "mAKaron boutique" θα βάλει σε πειρασμό ακόμη και τον πιο "πικρό" άνθρωπο! “Στην boutique μας μπορεί κανείς να βρει 6 κλασικές γεύσεις, όπως χαλεπιανό, σοκολάτα και φράουλα, αλλά και τις 3 χαρακτηριστικές μας γεύσεις όπως το chili-chocolate και το πικραμύγδαλο. Επίσης κάθε βδομάδα θα προσφέρουμε μια ξεχωριστή γεύση (διαφορετική κάθε βδομάδα) που θα δημοσιεύουμε στη σελίδα μας στο Facebook (παράδειγμα sea-salt, τιραμισού, και matcha green tea). Στόχος είναι να ανανεώνουμε το μενού μας με εποχιακές γεύσεις'. Στα θετικά επίσης συγκαταλέγεται και το ότι μπορείς να δεις από διαχωριστικό γυαλί τη συναρμολόγηση των macarons στην κουζίνα της boutique!
 

(99773456) Μπουμπουλίνας 12, Λευκωσία. Δ-Σ 10.00-19.30.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close