Δημοσιεύτηκε στις April 11, 2019, 11:03 a.m.

Eat healthy: Σε αυτά τα μαγαζιά τρώμε... χωρίς ενοχές

Η νέα παγκόσμια τάση είναι η στροφή προς το healthy living, δηλαδή προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και όπως είναι φυσικό μέσα σε αυτή την τάση πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η διατροφή. Όλο και περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά κερδίζουν έδαφος και ολοένα και περισσότερα Juicy bars και τα "fresh spots" κάνουν την εμφάνισή τους στις πόλεις. Ειδικά τώρα μάλιστα, που ο καιρός φτιάχνει σιγά σιγά και η θερμοκρασία ανεβαίνει τι καλύτερο υπάρχει από ένα γρήγορο διάλειμμα με ένα πλούσιο φρεσκοστυμμένο φυσικό χυμό, μία φρεσκοκομμένη σαλάτα, ένα φρούτο ανεξαρτήτως ώρας ή ένα γιαουρτάκι ημέρας με δημητριακά, ξηρούς καρπούς φρούτα και μέλι. Αν λοιπόν θέλεις να κάνει κι εσύ αυτήν τη στροφή, ακολουθώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε μπορείς να μας ακολουθήσεις, στα τέσσερα σημεία που προτείνουμε και θα σου φανούν χρήσιμα όταν πεινάς ή διψάς και ψάχνεις για κάτι γρήγορο, χορταστικό και συνάμα ελαφρύ, κυρίως όμως υγιεινό.

Healthy Life Bio Store

01 /4

Healthy Life Bio Store

Ένα κατάστημα-παράδεισος για εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά προϊόντα και επιλογές που συμβάλλουν τα μέγιστα στην υγεία μας είναι το Healthy Life Bio Store. Αυτό τον μικρό παράδεισο βιολογικών προϊόντων θα το βρεις στο Παραλίμνι και ξεχωρίζει τόσο για την μεγάλη ποικιλία και γκάμα των προϊόντων του όσο και για το φιλικό περιβάλλον και την εξυπηρέτησή του. Κατά διαστήματα το Healthy Life Bio Store πραγματοποιεί διάφορα events με ανοικτή πρόσκληση προς το κοινό για να δοκιμάσει τα προϊόντα του δωρεάν και να τα δει από κοντά είτε πρόκειται για vegan είτε για βιολογικά προϊόντα.

Τι θα βρεις εκεί
Συγκεκριμένα στο κατάστημα θα βρεις προϊόντα ιδανικά για vegans και vegeterians, προϊόντα xωρίς γλουτένη, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, παιδικές τροφές, αρτοποιήματα, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, βιολογικά κρασιά, προϊόντα κατάψυξης, φαγητό για ζώα, βότανα, αιθέρια έλαια, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, οικολογικά καθαριστικά, οικολογικά μαγειρικά σκεύη (κεραμικά), οικολογικά παγουρίνα και άλλα πολλά.

Καινούριο Department Fresh Delicatessen
Το Healthy Life Bio Store πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο τομέα στον χώρο του, το Department Fresh Delicatessen μπορείς να βρεις καθημερινά στο κατάστημα φρέσκιες σαλάτες, wraps, cakes, bars, αρτοποιήματα για vegan και όχι μόνο, αλλά και χωρίς ζάχαρη 100% organic προϊόντα. Πέραν της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και της αγάπης του για τα βιολογικά προϊόντα και την καλή υγεία το Healthy Life Bio Store πραγματοποιεί και φιλανθρωπικό έργο συμβάλλοντας με τη σειρά του με εισφορές σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι το Healthy Life Bio Store προσφέρει υπηρεσία διανομής (delivery) σε όλη την Κύπρο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που αν βρεθείς το καλοκαίρι στην περιοχή για διακοπές μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. 

Info: (23823310) 1ης Απριλίου 77, Παραλίμνι. Δ-Παρ 08.30 -19.00. Τετ, Σ 08.30 -14.00.
www.healthylifebio.com 
Facebook: Healthy Life Bio Store
Instagram: healthylifebiostore
You Tube Channel 
email: healthylifebio@gmail.com

01 /4

Healthy Life Bio Store

01 /4

Mingle Cafe

02 /4

Mingle Cafe

Το Mingle Café έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στη Λάρνακα και πολύ σύντομα αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα για το brunch και τα πιάτα του. Ένα μικρό, κουκλίστικο και μοντέρνο μαγαζάκι στην καρδιά της πόλης του Ζήνωνα στην οδό Ερμού που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς. Το Mingle Café έχει μία δική του ισχυρή φιλοσοφία γύρω από το θέμα της υγιεινής διατροφής και την εφαρμόζει παραδειγματικά στο μενού του. Στόχος του είναι να προωθεί συνεχώς ένα υγιεινό τρόπο ζωής διαθέτοντας στο μενού του κάποια σημαντικά superfoods όπως τα acai berries, chia seeds, quinoa, ginger, turmeric, matcha, παντζάρια και πολλα άλλα. Μάθε πως αυτές οι τροφές που αποκαλούμε σήμερα superfoods περιέχουν πλούσια  θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της ζωής μας στο σημερινό γρήγορο και αγχωτικό περιβάλλον που ζούμε.

Τι θα βρεις εκεί
Στο Mingle Cafe θα βρεις ιδιαίτερα και γευστικά green smoothies, golden lattes και κάποιες vegan επιλογές vegan pancakes, φακές, sandwiches και σαλάτες, καθότι στόχος του καταστήματος είναι να καλύψει και τους θαμώνες του που ενοχλούνται από γλουτένη και άτομα που ακολουθούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Μάθε επίσης ότι την gluten free επιλογή μπορείς να την αντικαταστήσεις στα σάντουιτς όπως το heart beet sandwich. Επίσης σου προτείνω να δοκιμάσεις το vegan burger του μαγαζιού πού είναι μία ακόμα πολύ καλή healthy επιλογή που αποτελείται από ένα πλούσιο μείγμα με παντζάρι, ρεβίθια και βρώμη, γαρνιρισμένο με αβοκάντο και μυρωδάτο χούμους.

Healthy Smoothies
Αν επιθυμείς κάτι δροσερό, δυναμωτικό που θα μπουστάρει τον οργανισμό σου δοκίμασε ένα από τα έξι υπέροχα healthy smoothies του Mingle Café. To «Green detox» με σέλινο, αγγούρι, λεμόνι, πράσινο μήλο, ginger και νερό καρύδας, το «Anti-aging» με ανανά, μπανάνα, μέλι, ginger και γάλα καρύδας, το «For energy» με μπανάνα, πεπόνι, peanut butter και νερό καρύδας, το «Super cacao» με μπανάνα, φοινίκι, peanut butter, χαρουπόμελο, ωμό κακάο και γάλα καρύδας, το «Vitamin c» με αχτινίδιο, berries, chia seeds και γάλα καρύδας και τέλος το «Espresso» με μπανάνα, χαρουπόμελο, peanut butter, espresso και γάλα καρύδας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το γάλα από κινόα ενώ σύντομα το κατάστημα θα λανσάρει και το spirulina smoothie. 

Info: (24209300) Ερμού 153, Λάρνακα. Δ 07.30-17.30 & Τρ-Κ 07.30-22.00.
www.theminglecafe.com 
Facebook: Mingle Cafe
Instagram: minglecafe

02 /4

Ousia Lounge

03 /4

Ousia Lounge

Το εστιατόριο Ουσία έχει μια φιλοσοφία, να σου προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά και εκτιμώντας το τόπο προέλευσης τους.  Το μενού του Ousia Lounge εστιάζεται στην τοπική κουζίνα, με βάση εποχιακών, φρέσκων και βιολογικών προϊόντων. Όταν δημιουργήσαν το μενού τους, έλαβαν υπόψη τους όλους τους ανθρώπους και τα αλλεργιογόνα. Δουλεύουν μαζί με το All Organic και προσφέρουν μόνο βιολογικά φαγητά, που είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά, κτλ. Τα πιάτα τους είναι σπιτικά και ο μάγειρας τους αγοράζει τα προϊόντα από τοπικές αγορές και προετοιμάζει το κάθε πιάτο τους από το μηδέν με το χέρι.  

Συνειδητή διαβίωση & υγιεινή διατροφή 
Στην Κύπρο είμαστε ευνοημένοι με άφθονα υγιεινά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου χορτοφαγικών, vegan και ψαρικών. Μάλιστα υπάρχουν συνταγές που χρονολογούνται ανά τους αιώνες και προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς που ήρθαν στο νησί, προσφέροντας στην Κύπρο εκλεκτά πιάτα, τα οποία σερβίρει η Ousia Lounge. Θα το βρεις σε μία πολύ καλή τοποθεσία, στην καρδιά της πόλης της Λεμεσού στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης. 

Η ομάδα του Ousia Lounge αποτελείται από μία οικογένεια που είναι επαγγελματικά εκπαιδευμένοι για την δημιουργία και φροντίδα όλων που με αγάπη, πάθος και φροντίδα φέρνουν όλα αυτά τα χρόνια ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στο εστιατόριό τους.   

Info: (25109040) Ειρήνης 24, Λεμεσός. Δ-Κ 09.00-23.00. 
www.ousialounge.com
Facebook: Ousia Lounge-Cafe-Restaurant
Instagram: ousialounge

03 /4

Ousia Lounge

03 /4

Romvos Healthy Food

04 /4

Romvos Healthy Food

Το Romvos Healthy food Take Away δημιουργήθηκε και λειτούργησε στην πόλη της Πάφου με την συνεργασία γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, διατροφολόγων, θεραπευτών, του γνωστού chef Γιώργου Κυπριανού, έμπειρων μαγείρων και παραδοσιακών μαγειρισσών με στόχο να προσφερθεί στον κόσμο υγιεινό φαγητό υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με άριστη γεύση σε εξαιρετικές τιμές.  To μενού του μαγαζιού ανανεώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά με απίθανες γαστρονομικές εκπλήξεις ενώ αυτή την περίοδο θα βρεις εκεί και νόστιμες νηστίσιμες επιλογές καθημερινά. 

Τι θα βρεις εκεί 
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από superfoods συνταγές και πιάτα, μαγειρευτά, όσπρια, σαλάτες, φρέσκους χυμούς, βιολογικό καφέ, γλυκά, επιδόρπια και σνάκς  χωρίς γλουτένη και ζάχαρη. Το Romvos Healthy Food χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά, επομένως  είναι υγιεινά και νόστιμα αφού αναδεικνύονται οι γεύσεις και τα αρώματα των φαγητών καλύτερα!  Χρησιμοποιούνται ιδανικές θερμοκρασίες ψησίματος ούτως ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτες οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, οι πρωτεΐνες αλλά επίσης και για να μην δημιουργούνται βλαβερές χημικές ουσίες όπως οι ετεροκυκλικές αμίνες! Για το ψήσιμο των κρεάτων γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία με στόχο την απομάκρυνση των τοξινών. Εκεί που χρησιμοποιούνται κάρβουνα τοποθετούνται στο πλάι ενώ τα λαχανικά και τα φρούτα πλένονται με φιλτραρισμένο νερό χωρίς χλώριο και βαρέα μέταλλα. Επίσης όλα τα σκεύη μαγειρέματος είναι ποιότητας και πιστοποιημένα για την καταλληλότητα τους! Επιπλέον το κατάστημα χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο εποχιακά προϊόντα, μόνο βιολογικό ή εξαιρετικά  παρθένο ελαιόλαδο το οποίο είναι πλούσιο σε γεύση και διατροφική αξία, δεν τηγανίζουν ποτέ στο ίδιο λάδι δεύτερη φορά και οι σάλτσες και τα ντρέσσινγκς που χρησιμοποιούνται είναι φρεσκοφτιαγμένα. 

Δίαιτα ειδικά για σένα 
Το Romvos Healthy Food προσφέρει κάτι το μοναδικό. Σου δίνει την ευκαιρία να παρασκευάζονται ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία γεύματα δίαιτας ή διατροφής σε συνεννόηση με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο σου, γεύματα για όσους ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή, γεύματα προσαρμοσμένα σε ιατρικές παθήσεις, γεύματα απλά για όσους θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά και για όσους θέλουν να ανακαλύψουν καινούργιες γεύσεις και καινούργιους γευστικούς συνδυασμούς. 

Info: (26220952) Βασιλέως Κωνσταντίνου 72, και Λέσβου γωνίας, 8021, Πάφος. Δ-Σ 09.00-16.00.
Facebook: Healthy food - Romvos Take away
Instragram: romvoshealthyfood

04 /4

Romvos Healthy Food

04 /4

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close