Δημοσιεύτηκε στις April 23, 2019, 1:09 p.m.

5 Υπέροχες ψαροταβέρνες πλάι στο κύμα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το ψαράκι επιβάλλεται. Δίπλα στο κύμα ή ακόμα και στην πόλη, με κρασί και ουζάκι οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά σερβίρονται ιδανικά σε επτά αγαπημένα μαγαζιά της Κύπρου.

Αιγιαλός

Αιγιαλός

Κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερα νόστιμο σε περιμένει και φέτος στον Αιγιαλό. Η προνομιακή του τοποθεσία παραμένει πόλος έλξης που σε συνδυασμό με την εξαιρετική του κουζίνα θα σε ταξιδέψει και θα σου ανοίξει την όρεξη! Εξάλλου, οι δύο ιδιοκτήτες του, Αντώνης και Χάρης, θέλουν να σου φτιάχνουν τα καλύτερα πιάτα και να απολαμβάνεις μόνο φρέσκο, ντόπιο ψάρι. Γι’ αυτό και στον Αιγιαλό έχεις το προνόμιο να παραγγείλεις το πιο λαχταριστό ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις δικές τους επαγγελματικές βάρκες. Όμως, στον Αιγιαλό θα φας και νόστιμα μαγειρευτά που φτιάχνονται με ιδιαίτερο τρόπο και από την 1η Μαΐου πίνεις δροσερά cocktail, που φτιάχνουν βραβευμένοι bartender. Πουθενά αλλού δεν θα βρεις έναν τόσο εξαίρετο συνδυασμό καλών γεύσεων και δροσερών ποτών σε μια τόσο πανέμορφη τοποθεσία. Κλείσε τραπέζι για την παρέα ή την οικογένειά σου και χόρτασε ήλιο, θάλασσα και καλό φαγητό με υπογραφή ΑΙΓΙΑΛΟΣ.

Ξεχωρίζει
Με τα φρεσκότατα ψαρικά του και τις αγγιγμένες με ελληνικό twist ψαροδημιουργίες του, ο Αιγιαλός αναμφισβήτητα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για ψαγμένους ουρανίσκους. Νοστιμότατο είναι το ριζότο με γαρίδες και μύδια που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις.

Φρέσκο-φρέσκο
Το φαγητό στον Αιγιαλό είναι ΑΑ! Όλα φτιάχνονται με πρώτης ποιότητας υλικά, πάντοτε ντόπια και εκλεκτά. Από τα ολόφρεσκα ψάρια μέχρι τα κρέατα και τα χορταρικά, που συνοδεύουν κάθε πιάτο. Και επίσης, μπορείς να περάσεις όλη τη μέρα σου αρχίζοντας από τις ξαπλώστρες του beach bar και δοκιμάζοντας ό,τι πιο δροσερό υπάρχει.

Info: (23823800) Βρυσουδιών 79, Αγία Τριάδα, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 12.00-23.00.

Αιγιαλός

Καλαμιές

Καλαμιές

Αγαπημένο εστιατόριο διαχρονικής αξίας, οι Καλαμιές παραμένουν σήμα κατατεθέν γεύσης και ποιότητας στην περιοχή του Πρωταρά. Καθημερινά το μενού του ικανοποιεί και τον πλέον απαιτητικό της γεύσης, από τα κρύα και ζεστά ορεκτικά, τις σαλάτες και τα μαγειρευτά μέχρι τα νόστιμα είδη σχάρας, αλλά και τα θαλασσινά του, τα οποία σε περιμένουν στη βιτρίνα για να τα διαλέξεις. Πάρε θέση σε ένα από τα όμορφα στρωμένα τραπέζια του απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου κι άφησε τις μυρωδιές από την κουζίνα και τη θάλασσα να σου ανοίξουν την όρεξη. Εξάλλου βρίσκεσαι στο καλύτερο σημείο του Πρωταρά και στο πιο αγαπημένο εστιατόριο της περιοχής! Διάλεξε, λοιπόν, το ψάρι ή το πιάτο της αρεσκείας σου από το νέο, ανανεωμένο μενού του και συνδύασέ το με ένα καλό κρασάκι ή μια παγωμένη μπιρίτσα, άφησε κατά μέρος τις σκοτούρες και χαλάρωσε σε έναν χώρο που είναι σκέτος παράδεισος.

Ξεχωρίζει
Οι Καλαμιές -χρόνια τώρα-προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία εστίασης στην περιοχή του Πρωταρά κι όχι μόνο. Με τον υπέροχο πολυεπίπεδο χώρο του, την εξαιρετική θέα προς τον γραφικό κολπίσκο της περιοχής και το επαγγελματικό σέρβις, το διπλά βραβευμένο εστιατόριο παραμένει μια αυθεντική, ποιοτική πρόταση καλού φαγητού από το 1975.

Φρέσκο-φρέσκο
Με το νέο, ανανεωμένο μενού, το οποίο περιλαμβάνει νοστιμότατα, σπιτικά ορεκτικά, ντόπια, καλομαγειρεμένα ψάρια, λαχταριστά είδη της θάλασσας, καθώς επίσης και πρώτης ποιότητας κρεατικά, οι Καλαμιές επιμένουν να φτιάχνουν καθημερινά τις πιο αυθεντικές γεύσεις που ικανοποιούν κάθε γούστο. Δοκίμασε τον φρέσκο κιτρινόπτερο τόνο στη σχάρα ή το tuna tartare με αβοκάντο. Η φημισμένη του αστακομακαρονάδα, που φτιάχνει με τα ίδια της τα χέρια η ιδιοκτήτριά του Μαρία, είναι επίσης μια δελεαστική πρόταση γεύσης που αξίζει να τη μοιραστείς.

Info: (23831145) Ελλήνων 40, Περνέρα, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Καλαμιές

Το Ξέφωτο

Το Ξέφωτο

Όλοι γνωρίζουν την αυθεντική ψαροταβέρνα Το Ξέφωτο στο Ζύγι, που σερβίρει ολόφρεσκο κυπριακό ψάρι κατευθείαν από τις βάρκες του. Αποτελεί μια νόστιμη επιλογή για να απολαύσεις τους ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας. Οι άνθρωποί του βγαίνουν από νωρίς με τις βάρκες τους και γεμίζουν τα δίχτυά τους με όλων των ειδών ψάρια που ικανοποιούν κάθε γούστο. Οι βιτρίνες του γεμίζουν καθημερινά με την καλύτερη ψαριά κι έτσι έχεις μεγάλη επιλογή στο να διαλέξεις τι πιάτο θέλεις να απολαύσεις. Καθετί φτιάχνεται με σεβασμό στις παραδοσιακές γεύσεις και όλοι απολαμβάνουν με ευχαρίστηση τη μεγάλη ποικιλία της αγαπημένης ψαροταβέρνας. Ο ψαρομεζές είναι €20 το άτομο και η ποικιλία σε κρύα ορεκτικά και νόστιμα πιάτα θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό. Όμως, στο Ξέφωτο μπορείς να απολαύσεις και πλουσιότατες μερίδες, όπως λαχταριστά μπαρμπούνια, λιθρίνια, συναγρίδες, γόπες, διάφορα της βάρκας, κουρκούνες, σκάρους, μαρίδες, τσιπούρες, λαβράκια, φιλέτο και μαλάκια, χταπόδι, καλαμαράκι, σουπιές, γαρίδες και μύδια. Κλείσε τραπέζι τώρα και απόλαυσε κυπριακή φιλοξενία και ψάρι από τον τόπο σου!

Ξεχωρίζει
Το Ξέφωτο είναι με τα όλα της μια γραφική, παραδοσιακή, κυπριακή ψαροταβέρνα. Εδώ πρόκειται να απολαύσεις αυθεντικό, φρεσκότατο ψαρομεζέ ή επιλογές σε νοστιμότατο κυπριακό ψάρι, που μαγειρεύεται με μαστοριά. Εξάλλου, οι άνθρωποι της ψαροταβέρνας είναι μερακλήδες και επαγγελματίες στο είδος τους.

Φρέσκο-φρέσκο
Οι βάρκες του βγαίνουν κάθε μέρα στα ανοιχτά για να πιάσουν στα δίχτυά τους ολόφρεσκο, λαχταριστό, ντόπιο ψάρι. Κι έπειτα οι πιατέλες του Ξέφωτου γεμίζουν με το νόστιμο, καλομαγειρεμένο ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι για να το απολαύσεις εσύ και η παρέα σου στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του.

Info: (24332378) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 2, Ζύγι, επ. Λάρνακας. Τρ-Παρ βράδυ. Σάββατο ανοιχτό από μεσημέρι μέχρι το βράδυ χωρίς διακοπή & Κυριακή από μεσημέρι μέχρι τις 19.00.

Το Ξέφωτο

Τυρίμος

Τυρίμος

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η ξακουστή, παραδοσιακή ψαροταβέρνα της Πάφου αποτελεί σταθερή αξία και αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων, που έρχονται και απολαμβάνουν τα ολόφρεσκα ψάρια της από όλα τα μέρη της Κύπρου. Σε έναν απλά διακοσμημένο χώρο, με νησιώτικες πινελιές, απολαμβάνεις τα φρεσκότατα ψαρικά του, που μυρίζουν κυριολεκτικά θάλασσα. Ο ψαρομεζές του Τυρίμου είναι από τους πιο πλούσιους σε ολόκληρο το νησί! Περιλαμβάνει ποικιλία 30 πιάτων που εκτός από σαλάτες και ορεκτικά, όπως ταχίνι, ολόφρεσκο, μοναδικό ταραμά φτιαγμένο από την ιδιοκτήτρια κυρία Γιωργούλλα, κύρταμα (φύκια της θάλασσας που φυτρώνουν στα βράχια της θάλασσας της Πάφου με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) κι άλλα πολλά, έρχονται όλων των ειδών ψάρια, σπιτικοί ψαροκεφτέδες, καβουροκεφτέδες, ρύζι με θαλασσινά, μύδια αχνιστά, κυπριακές πατάτες. Στο τέλος έρχονται φρούτα εποχής και καφέδες. Κι όλα αυτά στη μοναδική τιμή των €20 το άτομο! Ακόμη, μοναδικές είναι και η αστακομακαρονάδα όπως και η γαριδομακαρονάδα special για δύο άτομα. Σερβίρονται και ειδικά platter για δύο άτομα, με επιλογές των πελατών σε ψάρια και θαλασσινά.

Ξεχωρίζει
Με ιδρυτή τον Νίκο Τυρίμο, γέννημαθρέμμα της Κάτω Πάφου, η φημισμένη ψαροταβέρνα, συνεχίζει τώρα επάξια με τον γιο του, Χρήστο Τυρίμο, που τηρεί τις αρχές, οι οποίες βασίζονται σε τρεις σημαντικές παραμέτρους: να προσφέρεται η καλύτερη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, ένα πεντακάθαρο οικογενειακό περιβάλλον, για να νιώθεις άνετα και οικεία, και τιμές προσιτές για κάθε βαλάντιο, ώστε να απολαμβάνουν όλοι όσα έχει να προσφέρει.

Φρέσκο-φρέσκο
Είναι η απόλυτη πρόταση γευστικής απόλαυσης σε ό,τι αφορά τα ψάρια και τα θαλασσινά! Εκτός από τον πλούσιο ψαρομεζέ του, κάνε κράτηση για να απολαύσεις μια μερίδα από τα ψάρια ημέρας, που περιλαμβάνουν: συναγρίδες, ασπρόβλαχο, σορκούς, σκάρους, κουρκούνες, καλαμάρι φρέσκο στη σχάρα και αστακούς/καραβίδες κατόπιν παραγγελίας. Ακόμη, στρείδια φρέσκα, τα οποία σερβίρονται ωμά σε platter με πάγο, λεμόνι και tabasco, και τα απολαμβάνεις μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Info: (26941731, 26942846 & 97808120) Aγαπήνωρος 71, Κάτω Πάφος. Δ-Κ 11.00-24.00.

Τυρίμος

Ψαρόπουλος

Ψαρόπουλος

Λατσί και Ψαρόπουλος πάνε μαζί και είναι φημισμένα σ’ όλη την Κύπρο. Η δημοφιλής ψαροταβέρνα -χρόνια τώρα- σερβίρει εξαιρετικό φαγητό σε πολύ προσιτές τιμές. Η προνομιακή της τοποθεσία και η φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων της είναι ένα ακόμη ‘συν’ στα όσα έχει να προσφέρει στους πελάτες της. Η απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς είναι μια υπέροχη εικόνα που την απολαμβάνεις όλες τις εποχές του χρόνου. Όσο για το τι σερβίρει, εγγυημένα στου Ψαρόπουλου θα βρεις νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο. Από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις βάρκες στις βιτρίνες του μέχρι τα ντόπια κρέατα που προμηθεύεται από τη γύρω περιοχή και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα. Κλείσε τραπέζι για την παρέα ή για όλη την οικογένεια και απόλαυσε ήλιο, θάλασσα, αλλά και τις νοστιμιές της πιο διάσημης ψαροταβέρνας του Λατσιού.

Ξεχωρίζει
Μάθε ότι στον Ψαρόπουλο όλη η οικογένεια περνά υπέροχα! Η ίδια η τοποθεσία του, αλλά και ο παιχνιδότοπός του, το καθιστούν κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Και βεβαίως οι λογικότατες τιμές όλων των πιάτων που σερβίρει από την πλούσια κάρτα του, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Φρέσκο-φρέσκο
Το φρέσκο ψάρι του, κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες, είναι το σήμακατατεθέν του. Ό,τι και να διαλέξεις, όμως, στου Ψαρόπουλου θα το απολαύσεις διπλά, γιατί είναι της
ώρας και διαλεχτής ποιότητας. Δοκίμασε το φημισμένο του χταπόδι στη σχάρα (€17). Πουθενά αλλού δεν έχεις φάει πιο εύγευστο! Όσο για τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του (€19/άτομο), αυτός περιλαμβάνει σαλάτα, ταχίνι, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι, μύδια, καβουροπόδαρα, ψάρι μικρό τηγανητό, γαριδούλες, σουπιές και ολόφρεσκη τσιπούρα. Στο μενού υπάρχει και επιλογή σε κρεατικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Info: (26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close