Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Για γεύσεις που ταξιδεύουν... πάμε Colosseum [στην Πάφο]

Ιταλική με διεθνείς τάσεις κουζίνα και με πολλές επιλογές σε οίνους, θα γίνει το νέο σου αγαπημένο!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Πάφο, σημείωσε με bold χαρακτήρες τον κολοσσό των value for money steakhouses, το Colosseum. Εύκολα προσβάσιμο -μια ανάσα μακριά από τα ξενοδοχεία Avanti και το ολότελα νέο Olympic Lagoon (πρώην Amathus)– σε προσκαλεί να ανεβείς τα σκαλοπάτια του, αποθανατίζοντας ευθύς αμέσως με τη φωτογραφική σου μηχανή την πανέμορφη, προικισμένη με λουλούδια, αγάλματα και σιντριβάνια, βεράντα, παρμένη από Τοσκανικό, ρομαντικό σκηνικό.

Σαν λοιπόν φτάσεις στην πόρτα του θα σε υποδεχθεί ο καταξιωμένος σεφ, αλλά και sommelier Νίκος Χαραλάμπους, ο οποίος ευθύς εξαρχής θα σου προτείνει ποικίλα προδόρπια διλήμματα, με πρωταγωνιστές τα prosecco και τους καμπανίτες, τα οποία θα βρουν το γαστριμαργικό τους εταίρο στο όνομα ενός δροσιστικού prosciutto con melone ή στο θελκτικό Funghi al forno.

Βάλε στα υπόψη, πριν πλοηγηθείς στην ιταλική, με διεθνείς τάσεις κάρτα εδεσμάτων, την απίστευτα value for money πρόταση για ένα χορταστικό 3-course dinner (μόνο €15), με εσένα και τους γαστρονόμους εταίρους σου να επιλέγετε μέσα από μια γκάμα 15 ορεκτικών, κυρίως και επιδορπίων προτάσεων, τα πιάτα της αρεσκείας σας, συνοδευόμενα από ένα κερασμένο από το εστιατόριο, ποτήρι κρασί. Αν τουναντίον επιθυμείς να εντρυφήσεις στην boutique λίστα βοδινών φιλέτων, σε μια bistecca alla fiorentina ή σε ένα θρυλικό, τεραστίων διαστάσεων Porterhouse (ο βασιλιάς των T-Bone steaks με μόνο €15 το άτομο), τότε δεν έχεις παρά να ενημερώσεις τον chef για τον τρόπο ψησίματός του και τα συνοδευτικά της επιθυμίας σου.

Όσο για τους λάτρεις των ζυμαρικών, των ψαρικών και πουλερικών, τα δεδομένα είναι εξίσου ευχάριστα εφόσον οι Pappardelle Amatriciana, οι σκορδοντοματένιες γαρίδες και το αποπλανητικό κοτόπουλο με passion fruit, θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο ανήσυχους ουρανίσκους.

Αναμένοντας τις γαστρονομικές σου ατραξιόν, ξεναγήσου με την ησυχία σου στην περίοπτη walk in κάβα του εστιατορίου, θαύμασε την 600 ετικετών, συλλογή από κυπριακές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, μα στείλε αναμφίβολα τα εύσημά σου στον ιδιοκτήτη για τη σπανιότατη συλλογή του με Barolo και Barbaresco οίνους  με χρονιές από το 1965, μέχρι και σήμερα. Οι γλυκοαλχημιστές της παρέας οφείλουν τέλος να πουν το ύστατο ‘si’ σε μια ολόδροση Panna Cotta ή σε μια ολόφρεσκη μηλόπιτα με παγωτό βανίλια, θεϊκά συνδυασμένα με ένα από τα μοναδικά dessert wines της κάβας του Colosseum.

Colosseum Ristorante & Wine lounge (26962415) Δανάης 101 (Olympian Complex), Πάφος. Τρ. Σ 18.00-24.00. Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close