Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Νόστιμος Βαγγέλης στον Πρωταρά

Η γνωστή ταβέρνα "Βαγγέλης" μεταφέρεται από το Παραλίμνι στον Πρωταρά για την περίοδο του καλοκαιριού

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2015

Ο νέος χώρος μεγάλος και γουστόζικος με το ξύλο να πρωταγωνιστεί και φωτιστικά σε σχήματα κουζινικών σκευών να δίνουν μία πιο παιχνιδιάρικη πινελιά στην προσεγμένη διακόσμηση, που θυμίζει μοντέρνες ταβέρνες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στην πίσω πλευρά, η θέα της θάλασσας με το φυσικό πράσινο τελειοποιούν το σκηνικό για μια ακόμα πιο ευχάριστη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Η ταβέρνα άνοιξε στο Παραλίμνι το 1948, όπου διατηρεί τη βάση της για τους χειμερινούς μήνες του χρόνου, και έκτοτε έχει φιλοξενήσει πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου αλλά και πολλούς επώνυμους πολιτικούς, θρησκευτικούς και οικονομικούς ηγέτες του τόπου και όχι μόνο. Σήμερα τα ηνία της διαχείρισης έχει η πέμπτη γενιά της οικογένειας του ιδρυτή, του αείμνηστου Βαντζέλη Χατζηφλουρή, και συγκεκριμένα τα αδέρφια Δημήτρης και Βαγγέλης Λιοτάτη, που εκφράζοντας τη φιλοξενία που χαρακτηρίζει την οικογένειά τους, υποδέχονται καθημερινά τους πελάτες τους με χαμόγελο. Ο Δημήτρης Λιοτάτης δήλωσε σχετικά: "Όντας οι ίδιοι λάτρεις του καλού φαγητού, θέλαμε να συνεχίσουμε την οικογενειακή μας παράδοση και να δώσουμε μία ποιοτική επιλογή αυθεντικών κυπριακών γεύσεων σε ντόπιους και τουρίστες στον Πρωταρά για μεσημεριανό μετά τη θάλασσα ή για δείπνο κατά τη βραδινή τους έξοδο".

Ο μεζές κρεάτων έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού και δη ο ενισχυμένος που φέρει και το όνομα του ιδρυτή της ταβέρνας. Όσο για τους λάτρεις των θαλασσινών, το "Δίκτυ του ψαρά" περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια, καλαμάρια, μύδια, γαρίδες και άλλες ποιοτικές επιλογές.

 

(23821456) Λεωφόρος Ξενοδοχείων 27, Πρωταράς, Παραλίμνι. Δ-Κ 12.30-23.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close