Εστιατόρια

Κυπριακά και γευστικά... στέκια [σε Πρωταρά-Αγία Νάπα]

Βρήκαμε τα στέκια της ελ. επαρχίας Αμμοχώστου όπου θα φάμε καλά, κυπριακά και αυθεντικά!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2015

Οι περιοχές της ελ. επαρχίας Αμμοχώστου, από το Παραλίμνι μέχρι την Αγία Νάπα, τον Πρωταρά, τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι, προσφέρουν γεύσεις με προσωπικότητα, στυλ και νοστιμιά, μα πάνω απ' όλα γεύσεις φτιαγμένες με αγνά, πρώτης ποιότητας υλικά!

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις στην περιοχή;

Andama
Είμαστε αντάμα και απολαμβάνουμε γεύσεις από ελληνική και κυπριακή κουζίνα, με κορυφαίες τους κολοκυθοκεφτέδες, την τυροκαυτερήκαι τόσες άλλες νοστιμιές. Εξάλλου, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις μεζεδάκια τύπου tapas ή ακόμα και σε κανονική μερίδα. Ωστόσο, μην πεις όχι στον ουζομεζέ ή τσιπουρομεζέ. Ακόμα, δοκίμασε τις πιατελίτσες ή μάλλον ‘πιατελάρες’, είτε με θαλασσινά είτε με κρέας -εδώ εξάλλου θα βρεις ό,τι θαλασσινό και ψαρικό ψάχνεις ψημένο στα μέτρα σου. Κι αν θέλεις με το ζόρι steak, τότε πήγαινε στο διπλανό Corner, το αδερφάκι του.
(23831337) Λεωφόρος Πρωταρά 26, Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης είναι μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στην Κύπρο, αφού από το 1948, οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία της, σερβίρει αυθεντική κυπριακή κουζίνα. Από το μενού της μπορείς να επιλέξεις από μεζέ και μικρό μεζέ, μέχρι ουζομεζέ, ψαρομεζέ, εποχιακά και φρέσκο ψάρι ή τις νέες προσθήκες παραδοσιακών πιάτων στο μενού, οι οποίες είναι πιάτα όπως μουσακάς, κλέφτικο και στιφάδο. Σημείωσε, τέλος, ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα τον βρεις στο Παραλίμνι, καθώς ο Βαγγέλης αποφάσισε να βάλει τα καλοκαιρινά του και να μετακομίσει στον Πρωταρά.
(23821456) Λεωφόρος Πρωταρά 27, Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Βάσος Βοκολίδα
Χρόνια στο κουρμπέτι, ο κύριος Βάσος και η οικογένειά του, επιμένουν να μαγειρεύουν και να σερβίρουν νόστιμα πιάτα, σε παραδοσιακό διάκοσμο, με τη συνοδεία λαϊκών ακουσμάτων. Τα είδη σχάρας του είναι ένα κι ένα, το ίδιο και οι τηγανητές επιλογές του...
(23826602) Δρόμος Δερύνειας-Παραλιμνίου. Δ-Σ 12.00-16.00 & 18.00-23.00.

 

Δημήτρειον    
Ό,τι και να πεις για αυτό το all time classic στέκι, είναι λίγο. Η ατμόσφαιρα μοναδική, το σκηνικό βγαλμένο από ταινία, ενώ οι γεύσεις ανεπανάληπτες. Από το 1975, το εστιατόριο ‘Δημήτρειον’ προσφέρει ολόφρεσκο ψάρι στο γραφικό ποταμό Λιοπετρίου, σε μια τοποθεσία μοναδική! Πουθενά αλλού στην Κύπρο δεν θα βρεις τέτοια μαγευτική θέα της θάλασσας από τρία διαφορετικά σημεία.
(99323403/facebook: Demetrion Family Restaurant) Ποταμός Λιοπετρίου. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Εξοχή 
Λίγο έξω από το χωριό Φρέναρος, στο δρόμο προς τις Βρυσούλες, θα βρεις την “Εξοχή”. Μια ταβερνούλα όπου όλα είναι υπέροχα και φρεσκότατα. Δοκίμασε μανιταράκια με ρόκα και αβγά, σεφταλιές, χοιρινά σουβλάκια, λουκάνικα και πατατούλες, αλλά και steak Diane και Pepper steak, σε μεγάλες μερίδες με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πατάτα οφτή με λαχανικά. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ έχει ζωντανή μουσική.
(23741995) Γιασουμή Κιλέ 70, Φρέναρος (δρόμος Φρενάρου - Βρυσούλων), ελ. επαρχία Αμμοχώστου. Δ-Σ 12.00-23.00 (Κ μόνο μεσημέρι).

 

Green Gardens
Το Green Gardens αγαπήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε στο ακριτικό χωριό Βρυσούλες, ενώ συνεχίζει ακόμα να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, παρόλο που μετρά πολλά χρόνια λειτουργίας. Το Green Gardens είναι οικογενειακό μαγαζί που τα συνδυάζει όλα – ολόφρεσκο και καλομαγειρεμένο φαγητό, ποτό και καφέ, όλες τις ώρες της ημέρας. Αν και οι επιλογές που έχεις από την κυπριακή και διεθνή κουζίνα, είναι πολλές, εμείς θα προτείναμε το μεζέ (€33 για δύο άτομα).
(23962166) Βαρωσίων 73, Βρυσούλλες, Τρ-Κ12.30-23.30.

 

Καλαμιές Beach Restaurant   
Κλείσε τραπέζι σε μία από τις άνετες βεράντες του, με θέα τον κόλπο και το εκκλησάκι, και απόλαυσε τις νοστιμιές που ετοιμάζει το φημισμένο εστιατόριο. Δοκίμασε την κλασική αστακομακαρονάδα με φρέσκια ντοματούλα και βασιλικό, απόλαυσε το σολομό σε φύλλο μπακλαβά και σος σκόρδου και σίγουρα θα με μνημονεύσεις, όταν παραγγείλεις τις γαρίδες με σουσάμι και μέλι. Όλα μπορείς να τα βρεις στις ‘Καλαμιές’, από steak, μακαρονάδες, μέχρι ψαρικά και θαλασσινά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρίσκεις τέλεια εξυπηρέτηση και υπέροχες γεύσεις!
(23831145) Ελλήνων 42, Περνέρα, Πρωταράς. Δ-Κ 09.00-23.00.

 

Καμασιάς Ταβέρνα   
Ο Καμασιάς έχει αναγάγει την κυπριακή γεύση σε πραγματική επιστήμη. Πρόκειται για ένα εστιατόριο το οποίο λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 πέρασε στα χέρια της επόμενης γενιάς η οποία το προχώρησε βήματα μπροστά, μεταμορφώνοντάς το σε μια ταβέρνα με μοντέρνα κυπριακή κουζίνα και προσωπικότητα, που λειτουργεί με βάση την εποχικότητα των προϊόντων. Δηλαδή ό,τι υπάρχει σε αφθονία τη συγκεκριμένη εποχή, εσύ μπορείς να το απολαύσεις. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τόσο μεζέδες με βάση το κρέας (€17.50) όσο και με έμφαση στο ψάρι (€19.50), ενώ ολόχρονα θα απολαύσεις άγρια μανιτάρια, αγκινάρες και αγρέλια όλα με τα αβγά, αλλά και το εξαιρετικό λεμονάτο κοτόπουλο. Τώρα μάλιστα που καλοκαίριασε, η ταβέρνα στρέφεται περισσότερο στο ψάρι και σου το παρουσιάζει στην πιο μοντέρνα του εκδοχή. Χταπόδι, γαρίδες, καλαμαράκι και γυαλιστερές αλλά και ό,τι άλλο πιάσουν τα δίχτυα του ψαρά, μπορείς να τα απολαύσεις μεσημέρι και βράδυ.
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, Τρ-Κ (Δευτέρα μόνο Αύγουστο) 12.30-16.00 & 18.30-24.00.

 

Καννάς Restaurant
Τα σχόλια που άκουσα για το εν λόγω εστιατόριο ήταν τόσο ενθαρρυντικά που έκλεισα αμέσως τραπέζι. Και φυσικά εκτός από τα κλασικά κυπριακά φαγητά δοκίμασα τέλειο οφτόν κλέφτικο, το οποίο το εδώ φτιάχνεται με τον απόλυτα παραδοσιακό τρόπο, γι’ αυτό και κερδίζει τις εντυπώσεις.
(23825813) Λεωφόρος Πρωταρά 267, Παραλίμνι.

 

Karas
Τι να πεις για αυτή την ταβερνούλα; Διατηρεί την ποιότητά της χρόνια τώρα. Προσφέρει φρεσκότατο ψαράκι, κρεατομεζέ, καθώς επίσης και πιάτα a la carte. Όσο δε για την εξυπηρέτηση, είναι τόσο φιλική που θα αισθανθείς σαν στο σπίτι σου.
(23820565) Κάππαρη 55, Παραλίμνι. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Καραφάκι
Αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση και αυτό γιατί το Καραφάκι ανοίγει μόνο Παρασκευή και Σάββατο και μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου). Το μενού του γίνεται και … τάβλι! Συνεπώς, δοκιμάζεις ελληνικές γεύσεις, τρως μεζεδάκια και ρίχνεις και μια ζαριά καλή. Δοκίμασε τυροκαυτερή, μελιτζάνες σαγανάκι, τυροκεφτέδες ή ακόμα και καβούρια λαδολέμονο, μύδια ή ουζογαρίδες. Αν, όμως, θέλεις κρέας, σου προτείνω να δοκιμάσεις μπεκρή μεζέ, ή παϊδάκια. Έχει και μεζεδάκι για 2 με 18 ευρώ το άτομο.
(23831333) Αμφιτρίτης 8, Πρωταράς (εντός ξενοδοχείου Vrissaki beach hotel).

 

Κλόκκος
Αγνά υλικά, πρώτης ποιότητας, με γνώμονα τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Η γνωστή ταβέρνα προσφέρει πλούσιο μεζέ και άριστη εξυπηρέτηση. Ενώ θα ήταν καλό να ενημερωθείς και για τις μέρες με ζωντανή μουσική.
(99547547) Φρίξου Παναγιώτου 8, Ξυλοφάγου. Δ-Σ 11.00-23.00.

 

Κωσταρής
Εδώ και πάνω από 30 χρόνια ο Κωσταρής προσφέρει στους φανατικούς του είδους οφτό-σκέτο λουκούμι, που σερβίρεται μαζί με πατατούλες. Γι’ αυτό αν θέλεις να απολαύσεις το καλό φαγητό του στην όμορφη αυλή του, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε κράτηση.
(23822046) Αρχ. Μακαρίου 72, Δερύνεια.

 

Limanaki
Οι επιλογές είναι δύο: ψαρομεζές (€22.50) με 22 απίστευτα πιάτα και κρεατομεζές (€19.50) με 24 εξίσου νόστιμα πιάτα. Διάλεξε και πάρε! Όχι, δεν τελειώνει εδώ. Στο μενού περιλαμβάνονται ακόμη πιατέλες με ψάρι και θαλασσινά, οι οποίες κοστίζουν €30 για δύο και €45 για τέσσερα άτομα. Οι πιατέλες περιλαμβάνουν ντόπια ψάρια και θαλασσινά, φρέσκες πατατούλες, χωριάτικη σαλάτα και dips. Ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και πιατέλες κρεατικών, στην τιμή των €28 για 2 άτομα και των €42 για 4 άτομα, στις οποίες περιλαμβάνονται ποικιλία κρεατικών, χωριάτικη σαλάτα, φρέσκες πατάτες τηγανητές και dips (χούμους, ταχίνι, τζατζίκι).
(23725487) Λιμάνι Αγίας Νάπας, ξενοδοχείο Limanaki Beach. Δ-Κ 12.00-22.00.

 

Μάρκος Fish Tavern
Αν και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1955 σαν καφετέρια, τη δεκαετία του ’60 άλλαξε προσανατολισμό. Μπήκε λοιπόν σε πιο βαθιά νερά και… έβγαλε καλή ψαριά! Εδώ θα φας ψάρι, θα δεις τον κόσμο να κάνει τη βόλτα του, θα ρεμβάσεις το ηλιοβασίλεμα, θα πιεις τα κρασάκια σου και θα ζήσεις μια άκρως καλοκαιρινή εμπειρία!
(23721877) Μακαρίου 44, Λιμανάκι, Δ-Κ 10.00-23.30.

 

Μαγαζάκι
Σε πιτούλα ή σε μερίδα, οι επιλογές του μενού του είναι μπόλικες και σε αρκετά καλές τιμές. Να σκεφτείς πως φέτος έβαλε στο μενού το μικρό ολόκληρο κοτόπουλο με €8.90 μαζί με πατάτες και σαλάτα, ενώ αν δοκιμάσεις τους κρεατομεζέδες (€15.50) θα με θυμηθείς. Δοκίμασε όμως και το χοιρινό σουβλάκι, είναι σκέτη τρέλα.
(23743777) Λεωφόρος Κένεντι 46, περιοχή Κάππαρη, Πρωταράς. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Μεζεδοπωλείο Κύκλος
Στο πανέμορφο νησιώτικο περιβάλλον του μεζεδοπωλείου Κύκλος, θα απολαύσεις αυθεντική ελληνική κουζίνα, που θα σε ξετρελάνει. Δοκίμασε σαλάτες και χταποδάκι σχάρας, σουσαμένιο, κατσικίσιο τυρί με μέλι, μανούρι σχάρας, αλλά και σαγανάκι κεφαλοτύρι. Εγώ επιμένω σε μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή και φάβα Σαντορινιά αλλά και στους κολοκυθοκεφτέδες. Και επειδή το ούζο θέλει θαλασσινό, σου προτείνω γαρίδες με σάλτσα ντομάτας. Επίσης δοκίμασε το αρνί, το κότσι, και την ποικιλία κρεατικών.
(99272712) Λεωφόρος Πρωταρά, Πρωταράς. Δ-Κ 16.30-23.30.

 

Μεζέπολις
Προσφέρει κυπριακή και ελληνική κουζίνα, με κύριες επιλογές τον ψαρομεζέ (€19.90) και τον κρεατομεζέ (€17.50). Ειδικότητά του δε και best seller θεωρώ το πολίτικο σουβλάκι, δηλαδή το αρνάκι σουβλάκι, αλλά και το σις ταούκ. Οι μερίδες είναι χορταστικές και οι γεύσεις έχουν τη δική τους ιδιαίτερη, αρωματική πινελιά με μαρινάδες λίγο πιο εξωτικές.
(23723144) Κρύου Νερού 24, Αγία Νάπα. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Μισόχωρο
Μια κλασική κυπριακή ταβέρνα που θα σε κάνει να αισθανθείς από την πρώτη κιόλας στιγμή την κλασική κυπριακή φιλοξενία. Δοκίμασε το κολοκάσι, είτε τηγανητό είτε καππαμά, με αρνί, χοιρινό ή κοτόπουλο. Αυτό που θα σε ξετρελάνει όμως είναι τα μικρά λευκά σαλιγκάρια ψημένα στο ούζο! Τι να σου λέω… ταβέρνα για μερακλήδες. Παρασκευή και Σάββατο θα πετύχεις και ζωντανή μουσική.
(23743943) Δημοκρατίας 32, Δερύνεια. Δ & Τετ-Κ 11.00-23.00.

 

Μουσικός   
Είναι τόσο γραφική και τόσο ατμοσφαιρική αυτή η ταβέρνα που θα γίνει η καλοκαιρινή σου μανία. Απόλαυσε το κλασικό χαλουμάκι σερβιρισμένο ζεστό, δοκίμασε γεύσεις όπως κλέφτικο, σαλιγκάρια, κουνέλι στιφάδο και φυσικά το κολοκάσι της περιοχής που τα σπάει! Στον ‘Μουσικό’ θα βρεις επίσης μεζέδες δύο ταχυτήτων, εκ των οποίων ο ένας τιμάται στα €15 (με περισσότερους μεζέδες στη σχάρα) και ο άλλος στα €18. Μια ταβέρνα για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, επαρχία ελ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 18.00-23.00 (Ιουν-Σεπ, Δ-Κ 18.00-23.00).

 

Napa Tavern
Εδώ θα φας ανταστικό φαγητό! Σημείωσε τα υπέροχα κουπέπια του, τα τέλεια κεφτεδάκια του αλλά και τις σαλάτες, τα ορεκτικά (δώσε βάση στο ταχίνι του που είναι όνειρο) καθώς και τα κυρίως του (τόσο με βάση το κρέας αλλά και το ψάρι) που θα σε κάνουν να κλείσεις τραπέζι για την αμέσως επόμενη μέρα.
(23721280) Δημοκρατίας 15, Αγία Νάπα. Δ-Κ 17.00-01.00.

 

Old Simos
Πολύ καλό παραδοσιακό εστιατόριο που θα σου παρουσιάσει με χάρη και περηφάνια το κολοκάσι στο πιάτο σου. Οι τιμές είναι εξαιρετικές ενώ  το χαμογελαστό ζευγάρι των ιδιοκτητών, θα σε τρατάρει τους μεζέδες του. Θα το βρεις ερχόμενος από το Παραλίμνι προς Σωτήρα απέναντι από τη διασταύρωση.
(23730189) Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Δ-Κ 17.00-24.00.

 

Πανέρι
Όλα τα ’χει το ‘Πανέρι’ στην κοινότητα Σωτήρας. Έναν παραδοσιακό και καλόγουστο χώρο που ‘μοσκοβολά’ Κύπρο, προικισμένο με μια μεγάλων διαστάσεων βεράντα, περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση. Η κουζίνα του, κυπριακή και αυθεντική, τιμά τις πατροπαράδοτες συνταγές και πρωτίστως τα τοπικά υλικά, τις πατάτες, το κολοκάσι, το φρέσκο ψάρι της περιοχής και όχι μόνο. Απόλαυσε χωριάτικη σαλάτα, χούμους, ταχίνι και τζατζίκι, πλάι σε σπιτικές τσακιστές ελιές και αβγοτηγανιά. Σπιτικό χαλούμι βρασμένο, τοπικές πούλλες και κεφτέδες με πλιγούρι, βοδινό συκωτάκι σχάρας, λουκάνικο και σεφταλιές αλλά και χοιρινά σουβλάκια. Επίσης εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει πρωτότυπους και με μεράκι μαγειρεμένους κυπριακούς μεζέδες αλλά και το τοπικό προϊόν, το κολοκάσι, σερβιρισμένο τόσο με τις παραδοσιακές συνταγές (καππαμάς, γιαχνί και πούλλες) αλλά και φτιαγμένο με νέες μοναδικές συνταγές, παρόμοιες με αυτές που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην περσινή Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού από διάσημους Κύπριους σεφ.
(23744814) Φώτη Πίττα 36, Σωτήρα, ελεύθερη Αμμόχωστος. Δ-Κ 18.00-23.00.

 

Πιέρος
Στον Πιέρο θα κάτσεις αν θέλεις να φας κάπου κοντά στο κέντρο του Πρωταρά. Εδώ θα βρεις παραδοσιακά πιάτα με βάση το κρέας αλλά και το ψάρι, ενώ μπορείς να απολαύσεις κλέφτικο αλλά και χοιρινό σουβλάκι.
(23831616) Λεωφ. Πρωταρά Δ-Κ 12.00-15.00 & 19.00-23.00.

 

Πλατεία
Βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας, μπροστά από το ξενοδοχείο Napa Plaza Hotel, δίπλα στο ιταλικό ‘Sale e Pepe’. Είναι ένας μίνιμαλ χώρος, άνετος και πολύ χαλαρωτικός, με κυπριακή και ελληνική κουζίνα. Το μεγαλύτερο ατού του είναι ότι επιλέγεις εσύ το μεζεδάκι σου και συνθέτεις το δικό σου κονσέρτο απόλαυσης!
(23816555) Μακαρίου 12, Αγία Νάπα. Δ-Κ 17.00-01.30 (η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα).

 

Σπαρτιάτης
Ωραία τοποθεσία, καλό φαγητό και άψογη εξυπηρέτηση! Γι’ αυτό και αποτελεί κλασική επιλογή κάθε κυπριακής οικογένειας. Στους άνετούς του χώρου θα φας φρέσκο ψάρι, αν είσαι φαν του είδους, ή θα επιλέξεις ανάμεσα σε σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο και μπριζόλα. Και όλα αυτά με εξαιρετική θέα.
(23831386) Κόννου 79, Πρωταράς. Δ-Κ 12.00-22.00.

 

Ttappis
Κάνε κράτηση σε ένα από τα όμορφα τραπεζάκια της σχεδόν τριών δεκαετιών οικογενειακής ταβερνούλας του Παραλιμνίου και δοκίμασε τις 6+1 λουκούλλειες και για όλα τα γούστα επιλογές σε μεζέ, από τις οποίες σίγουρα –έστω και μια φορά– πρέπει να επιλέξεις τον κλασικό, ατελείωτο κρεατομεζέ. Κάνε αρχή με το σπιτικό καρβελάκι ψωμί, πλάι σε αλοιφές, σαλατούλα με ζαρζαβατικά προερχόμενα από το περιβολάκι της οικογένειας και homemade λουκάνικο με υπέροχο χαλούμι στη σχάρα. Ακόμα αρνίσιο και βοδινό συκωτάκι, κουνέλι με πατάτες και σεφταλιές, σουβλάκια, καθώς και φιλέτο κοτόπουλο περιμένουν να φτάσουν στο πιάτο σου!
(23821909) Σταδίου 92, Παραλίμνι. Δ-Κ 17.30-24.00.

 

Ξύλινο
Το Ξύλινο είναι ο ‘κρυμμένος θησαυρός’ της περιοχής. Το τι φαγητό θα απολαύσεις εδώ, δεν το περιγράφεται! Δοκίμασε τις εξαίρετες πούλλες του αλλά και όλες τις μαμαδίστικες συνταγές που σου προτείνει. Και από εξυπηρέτηση; Πάντα χαμογελαστή.
(23962403, 99471509) Τρικώμου 179, Βρυσούλες. Δ-Σ 17.00-24.00.

 

Vassos Fish Harbour
Είναι από τις πιο παλιές ψαροταβέρνες, μια και βρίσκεται από το 1962, οπότε και λειτούργησε, δίπλα στο λιμάνι της Αγίας Νάπας, προσφέροντας ψαράκι και θαλασσινά με θέα. Αποτελεί μια καλή επιλογή για να απολαύσεις φαγητό, με το καλοκαιρινό αεράκι να σου χαϊδεύει τα μαλλιά.
(23721884) Λεωφόρος Μακαρίου 51, Αγία Νάπα. Δ-Κ 08.00-23.00.

 

Ταβέρνα Ρόπας
Με 23 χρόνια ιστορία η Ταβέρνα Ρόπας συνεχίζει να στηρίζει την κυπριακή παράδοση με τις γεύσεις της. Σημείωσε ότι κάθε Παρασκευή έχει κυπριακή βραδιά με ζωντανή μουσική και φυσικά κυπριακή κουζίνα. Ενημερωτικά όταν θα πας να φας στην ταβέρνα Ρόπας έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στους κυπριακούς μεζέδες που είναι 25 πιατάκια μαζί με τα ορεκτικά (€18.50), τους ψαρομεζέδες με 20 πιατάκια (€21) ή το μίνι μεζέ με 20 πιατάκια (€16.50). Όμως εδώ μπορείς να βρεις και πιάτα a la carte. Βάλε ωστόσο στο πρόγραμμα να δοκιμάσεις το κλέφτικο και θα με θυμηθείς. Η ταβέρνα είναι ανοιχτή και τις Κυριακές για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις.
(23820025) Σταδίου 63, Παραλίμνι, Δ-Σ 18.00-23.00 (Κ ανοικτό μόνο τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο).


Hungry horse
Άλλαξε μενού πριν από λίγα χρόνια και απέκτησε φιλοσοφία παραδοσιακού μαγειρείου, σερβίροντας όσπρια και μαγειρευτά, καθώς και κολοκάσι. Υποστηρίζει και παρουσιάζει τα καλύτερα της κυπριακής κουζίνας, ενώ το βράδυ εντάσσει στο μενού και φαγητό σχάρας αλλά και πιάτα από τη διεθνή κουζίνα. 
(23725205) Τεύκρου Άνθια 37, Αγία Νάπα, Δ-Κ 11.00-24.00.
 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close