Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 μέρη για ωραίο φαγητό στο "χέρι"!

Φαγητό στα όρθια και στα... γρήγορα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2015

Κάνοντας μια βόλτα στο νησί το καλοκαίρι θα διαπιστώσεις ότι όλοι κάτι τσιμπολογάνε στο δρόμο. Μην αναρωτιέσαι γιατί, αφού ο λόγος είναι απλός: το street food έχει εξελιχθεί και έχει υιοθετήσει πολλές νέες "μόδες" που μας βάζουν σε πειρασμό και μας ανοίγουν την όρεξη για τα καλά.

Από τις κλασικές καντίνες με τα βρόμικα μέχρι τα εκσυγχρονισμένα καραβάνια φαγητού, και από το αγαπημένο σουβλάκι -που πλέον πέρασε σε νέα εποχή- μέχρι τα φαλάφελ, την αραβική λιχουδιά που είναι πλέον must, όλη η Κύπρος είναι ένα μεγάλο τραπέζι!

Αν λοιπόν ψάχνεις κάτι γρήγορο, κολασμένα νόστιμο και χορταστικό... ακολούθησέ μας.

Λευκωσία

Aladdin Lahmajoun Το λυχνάρι της απόλαυσης
Στο Aladdin όλη η γεύση της Μέσης Ανατολής θα βρεθεί στο πιάτο σου. Λαχταριστά φαλάφελ, λαχματζούν, κεμπάπ και shish taouk σε σάντουιτς, πίτες λογής-λογής όπως χαλουμόπιτες, παστουρμαδόπιτες με αβγό ή τυρί, λιβανέζικες λιχουδιές, manakish και πολλά άλλα καλούδια, θα σε χορτάσουν στο έπακρο και δεν θα σου φανούν στο πορτοφόλι, αφού οι τιμές είναι πολύ προσιτές. Μια δοκιμή, θα σε πείσει.
(99247313) Ονασαγόρου 67. Δ-Κ 09.00-24.00.
 

Avo Πλέον κλασικό!
Οι αρμένικες λιχουδιές αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν όχι μόνο της Ονασαγόρου, αλλά και του street food της πρωτεύουσας. Οι πίτες ζυμώνονται με μαεστρία και χώνονται στον ξυλόφουρνο για να βγουν ευωδιαστές, λαχταριστές, αλλά και απόλυτα προσιτές στο πορτοφόλι σου. Στα απόλυτα must το δημοφιλέστατο και αυθεντικότατο λαχματζούν, η χαλουμωτή με το τυρένιο ζυμάρι, αλλά και για όσους πεινούν πολύ, η ÔπλούσιαÕ πίτσα με την πολύ προσιτή τιμή που σε γεμίζει στο φουλ. Αν περιμένεις στην ουρά για να εξυπηρετηθείς, μην απογοητευτείς, ούτε να μουρμουρίσεις! Η αναμονή θα σε δικαιώσει πλήρως και σε όλους τους τομείς. Να μας θυμάσαι.
(22661172) Ονασαγόρου, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 08.00-24.00.
 
 

Γρηγόρης Μικρογεύματα Μικρά στο μάτι... μεγάλα στο στομάχι!
Κοίτα, μην το ψάχνεις το πώς και το γιατί, αλλά να που βρίσκεσαι ντάλα ήλιο μεσημέρι στην καρδιά της πρωτεύουσας και η κοιλιά σου γουργουρίζει σαν την παραχαϊδεμένη γάτα της γιαγιάς σου! Τι κάνεις; Έντρομος γυρνάς το βλέμμα σου αριστερά. Αποκαρδιωμένος γυρνάς το βλέμμα σου δεξιά και η λύση βρίσκεται μοσχομυριστή μπροστά στα μάτια σου. Σώθηκες από βέβαιη πείνα καθώς αντικρίζεις το Γρηγόρης Μικρογεύματα! Μπαίνεις μέσα. Το πρώτο πράγμα που θες είναι να αρπάξεις μια ζαμπονοτυρόπιτα και να την τσακίσεις. Στο καπάκι μπανίζεις τη χειροποίητη σπανακοτυρόπιτα. Την κοιτάς, σε κοιτά κι αυτή. Το σκέφτεσαι με περισσή περισυλλογή. Όλα είναι τόσο μοσχομυριστά. Και αποφασίζεις να πάρεις μια μεσογειακή κουρού και ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι, γιατί είναι και καλοκαίρι και εκθέτεις το κορμί σου στον Πρωταρά, άρα θες να κάνεις μια πιο fit επιλογή. Φθάνοντας στο ταμείο κάνεις την ανατροπή στο 90΄ και παραγγέλνεις παραδοσιακό πεϊνιρλί! Ε,ναι ρε κουμπάρεÉ τώρα μιλάς σωστά!
(22758095) Θεμιστοκλή Δέρβη 43. Δ-Παρ 07.00-16.00, Σ 07.00-14.30.
 
 
Canteen Ε, πειρατή! Το burrito μου!
Σαν βγεις στον πηγαιμό για κάτι πεντανόστιμο και γρήγορο στο χέρι, μην ξεχνάς να κάνεις ένα γευστικό food stop στην Ονασαγόρου! Εκεί, εκτός των άλλων, θα ανακαλύψεις και τα περιβόητα μεξικάνικα burritos του Canteen, που έχει την αύρα ενός burrito bar της Καλιφόρνια και όνομα που παραπέμπει σε ένα μικρό μπουκάλι νερό, όπως αυτό που χρησιμοποιούν οι κατασκηνωτές. Εκεί, λοιπόν, θα απολαύσεις στο χέρι τα πιο τέ-λει-α burritos, που φτιάχνονται με ολόφρεσκα υλικά, σε πολλούς συνδυασμούς και σε δύο μεγέθη για να διαλέξεις. Κι αφού φας και στυλωθείς (όπως θα έλεγε και η Λωξάντρα), άνοιξε τη μεγάλη πόρτα δίπλα στο burrito bar και απόλαυσε πρωτότυπα cocktails στο μακρόστενο bar με τη μεγάλη μπάρα, αλλά και άκρως ανεβαστική μουσική από local DJs (και μετά θα λες, "εγώ, για ένα burrito ξεκίνησα").
Ονασαγόρου, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-01.30.
 
Λεμεσός
 

B.I.C.H. Put my hot dog down!
Το BICH δικαίως έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τα καλύτερα fast food στην πόλη. Η τοποθεσία του ωστόσο είναι τέλεια και για street food. Λίγα μέτρα μόνο μακριά από την τρέλα της Σαριπόλου, επισκέψου το πριν ή μετά τα πολλά κοκτέιλ και κατεύνασε την πείνα σου με ένα λαχταριστό hot dog με πικάντικο λουκάνικο, με ένα σπέσιαλ ζεστό σάντουιτς με χαλούμι στη σχάρα ή με το απόλυτο macho burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και 100% βοδινό μπιφτέκι! Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το Club double Tower Burger, έναν υπέροχο "πύργο" από ψωμί του τοστ συνδυασμένο με χοιρινό μπιφτέκι, μπέικον, τυρί, μαγιονέζα και τα σχετικά. Μιλάμε για τον πύργο της κολάσεως.
(70000900) Γεωργίου Γενναδίου 10Α. Δ-Παρ 12.00-01.00, Σ-Κ 12.00- 03.00.
 
 
Το σουβλάκι της Λειβαδιάς Ε ρε κατακαημένη Ρούμελη τι σουβλάκι ψήνεις!
Και να 'μαστε. Στο απόλυτο σουβλακερί της πόλης. Όλη μέρα στη θάλασσα, να εκτελείς τόσο ευλαβικά το δίπτυχο ρακέτα-βουτιά-ρακέτα, ε, όπως και να το κάνουμε, το κούρασες το κορμί πατριώτη... Και φθάνεις μέχρι τη Λειβαδιά να τσακίσεις κανά-δυο-τρία τυλιχτά στα όρθια και να συνεχίσεις για ποτάκι. Μέχρι να ετοιμαστούν το Μπιφτέκι του Βρομιάρη ή το Μπιφτέκι του Κερατά (είναι όλα θέμα ψυχολογίας, μην το ψάχνεις), κάθισε να πάρεις μια ανάσα από την κάψα της ημέρας στην πίσω αυλίτσα, με ambiance απολύτως ελληνικό. Mην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το κοτόπουλο κεμπάπ σε ξυλάκι που είναι πολύ-πολύ χορταστικό και διαφορετικό.
(70002313) Κανάρη 7Α, Σαριπόλου. Δ-Πεμ 12.00-03.00, Παρ-Σ 12.00-06.00, Κ 17.00-03.00.
 
Λάρνακα
American Steak N Burger Πάρε μια γεύση από Ν. Υόρκη
Αν θες να πάρεις μια αυθεντική γεύση από Νέα Υόρκη, κάνε ένα food stop στο American Steak! Δοκίμασε το steak σάντουιτς με λιωμένο τυρί σε μπαγκέτα, ίσως το καλύτερο που έχεις δοκιμάσει και πάρε ανάσα για να το τελειώσεις, γιατί είναι πολύ, πολύ χορταστικό!
(24659665) Βίκτωρος Ουγκώ 2Α. Δ-Σ 12.00-23.00, Κ 18.00-23.00.
 
Μαραντόνα Βάζει γκολ στην πείνα
Αν θες να φας σάντουιτς από τα χεράκια του "Μαραντόνα", δεν χρειάζεται να τρέχεις μέχρι την Αργεντινή. Τα πιο ωραία ομολογουμένως σάντουιτς σε όλο τον ντουνιά της Σκάλας δεν είναι άλλα από του Μαραντόνα, που εδώ και 25 χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο με την ενοχική απόλαυση. Είναι τόσο ξακουστά που όλο και κάποιον διάσημο, ακόμα και τη Βίσση, θα πετύχεις να τρώει το σπέσιαλ του, τα cheeseburgers του ή το γύρο του. Κι αν έχει όρεξη, θα σου πει και καμιά ιστορία από αυτές που μόνο εκείνος ξέρει.
(97666693) Ατλαντίδος 12. Δ-Σ 09.00-05.00, Κ 13.00-05.00.
 
 
San Pedro Ένα burger σκέτο αλληλούια!
Στο δρόμο προς το Μακένζι, στο ψαρολίμανο της Πιαλέ Πασά (νυν Τάσου Μητσόπουλου), βρίσκεται το San Pedro. Το υπερμοντέρνο trailer που σερβίρει το πιο απίθανο beef burger της πόλης φτιαγμένο από τα χεράκια του Άντρου! Λαχταριστός, 100% βοδινός κιμάς, καραμελωμένα κρεμμύδια, τουρσί, μπαχαρικά και η μυστική σάλτσα του San Pedro, χαρίζουν απόλυτες στιγμές χαράς και ευτυχίας σε όποιον το δοκιμάσει. Το ίδιο πεντανόστιμο είναι και το υπερλούξ San Pedro σάντουιτς, με χαλούμι, λούντζα, λουκάνικο, μπέικον, αβγό, ρόστο, τυρί, σάλτσα και σαλατικά. Κι αν νομίζεις ότι το San Pedro είναι το κλασικό trailer που δείχνει και πουλά βρόμικα, αυταπατάσαι! Γιατί το συγκεκριμένο trailer είναι πολύ χαϊκλασάτο και τελείως open plan για να μπορεί ο πελάτης να βλέπει τι ακριβώς ετοιμάζεται στους πάγκους της κουζίνας του!
(96783563) Πιαλέ Πασά, Δρόμος Μακένζι. Δ-Σ 10.30-20.00.
 
 
Πάφος
Ζεμπύλας Άσε το ψάρι από την Πύλα και φάε γύρο στου Ζεμπύλα!
'Πήγα τζιαι γιώνι τζιαι έφαα ψάρι που την Πύλα, μα άρε μου καλύτερα ο γύρος του Ζεμπύλα'! Για να έχει ένα γυράδικο το δικό του στιχάκι, πάει να πει ότι οι γεύσεις που φτιάχνει είναι σκέτο ποίημα! Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν οι τόπακες Παφίτες, 'ότι σαν τον γύρο του Ζεμπύλα, δεν θα βρεις πουθενά αλλού'. Εκεί θα απολαύσεις το γύρο σου και τα σουβλάκια σου τα κυπριακά με τα όλα τους, στην πιο γνήσια και παραδοσιακή τους γεύση. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το κυπριακό σουβλάκι, κανένα δεν το ξεπερνά.
(26943788) Αγίας Νάπας 6, Κάτω Πάφος. Δ-Κ 12.00-06.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close