Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

6+1 ταβέρνες στα πέριξ [με θέα]

Απολαυστικά στέκια που θα μας χορτάσουν!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2015

Αυλές με καλοκαιρινή διάθεση, δροσερό αεράκι και μοναδική ατμόσφαιρα υπόσχονται να ομορφύνουν τις μέρες και τις νύχτες μας και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Γι’ αυτό λοιπόν σου προτείνουμε 6+1 ταβέρνες όπου θα φας, θα πιεις και (συνάμα) θα δροσιστείς. Όχι που θα κάτσουμε να σκάσουμε!

 

Πανέρι
Η κουζίνα του κυπριακή και πάνω από όλα αυθεντική, μας εγγυάται ότι θα φάμε καλά και όχι ό,τι κι ό,τι, αλλά πατροπαράδοτες συνταγές όπως αυτές που μας φτιάχνουν οι μαμάδες μας… Η δε μεγάλων διαστάσεων βεράντα του μας υπόσχεται μια μοναδική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα! Στο Πανέρι λοιπόν στη Σωτήρα θα φας κυπριακή και αυθεντική κουζίνα που τιμά τις πατροπαράδοτες συνταγές και πρωτίστως τα τοπικά υλικά, τις πατάτες, το κολοκάσι, το φρέσκο ψάρι της περιοχής και όχι μόνο. Απόλαυσε χωριάτικη σαλάτα, χούμους, ταχίνι και τζατζίκι, πλάι σε σπιτικές τσακιστές ελιές και αβγοτηγανιά. Σπιτικό χαλούμι βρασμένο, τοπικές πούλλες και κεφτέδες με πλιγούρι, βοδινό συκωτάκι σχάρας, λουκάνικο και σεφταλιές αλλά και χοιρινά σουβλάκια. Επίσης εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει πρωτότυπους και με μεράκι μαγειρεμένους κυπριακούς μεζέδες αλλά και το τοπικό προϊόν, το κολοκάσι, σερβιρισμένο τόσο με τις παραδοσιακές συνταγές (καππαμάς, γιαχνί και πούλλες) αλλά και φτιαγμένο με νέες μοναδικές συνταγές, παρόμοιες με αυτές που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην περσινή Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού από διάσημους Κύπριους σεφ, κι αυτές που πρόκειται να απολαύσουμε στη φετινή διοργάνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.
(23744814) Φώτη Πίττα 36, Σωτήρα, ελεύθερη Αμμόχωστος. Δ-Κ 18.00-23.00.

 

 

Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης είναι μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στην Κύπρο, αφού από το 1948, οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία της, σερβίρει αυθεντική κυπριακή κουζίνα. Από το μενού της μπορείς να επιλέξεις από μεζέ και μικρό μεζέ, μέχρι ουζομεζέ, ψαρομεζέ, εποχιακά και φρέσκο ψάρι ή τις νέες προσθήκες παραδοσιακών πιάτων στο μενού, οι οποίες είναι πιάτα όπως μουσακάς, κλέφτικο και στιφάδο. Σημείωσε, τέλος, ότι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τον Βαγγέλη τον βρίσκουμε στον Πρωταρά, σ’ έναν πολύ όμορφο χώρο, με μεγάλη βεράντα από την οποία απολαμβάνεις την περατζάδα της πολυσύχναστης λεωφόρου Πρωταρά.
(23821456) Λεωφόρος Πρωταρά 27, Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Μουσικός  
Είναι τόσο γραφική και τόσο ατμοσφαιρική αυτή η ταβέρνα που θα γίνει η καλοκαιρινή σου μανία. Απόλαυσε το κλασικό χαλουμάκι σερβιρισμένο ζεστό, δοκίμασε γεύσεις όπως κλέφτικο, σαλιγκάρια, κουνέλι στιφάδο και φυσικά το κολοκάσι της περιοχής που τα σπάει! Στον ‘Μουσικό’ θα βρεις επίσης μεζέδες δύο ταχυτήτων, εκ των οποίων ο ένας τιμάται στα €15 (με περισσότερους μεζέδες στη σχάρα) και ο άλλος στα €18. Μια ταβέρνα για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, επαρχία ελ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 18.00-23.00 (Ιουν-Σεπ, Δ-Κ 18.00-23.00).

 

Δημήτρειον   
Ό,τι και να πεις για αυτό το all time classic στέκι, είναι λίγο. Η ατμόσφαιρα μοναδική, το σκηνικό βγαλμένο από ταινία, ενώ οι γεύσεις ανεπανάληπτες. Από το 1975, το εστιατόριο ‘Δημήτρειον’ προσφέρει ολόφρεσκο ψάρι στο γραφικό ποταμό Λιοπετρίου, σε μια τοποθεσία μοναδική! Πουθενά αλλού στην Κύπρο δεν θα βρεις τέτοια μαγευτική θέα της θάλασσας από τρία διαφορετικά σημεία.
(99323403/facebook: Demetrion Family Restaurant) Ποταμός Λιοπετρίου. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Εξοχή
Λίγο έξω από το χωριό Φρέναρος, στο δρόμο προς τις Βρυσούλες, θα βρεις την “Εξοχή”. Μια ταβερνούλα όπου όλα είναι υπέροχα και φρεσκότατα. Δοκίμασε μανιταράκια με ρόκα και αβγά, σεφταλιές, χοιρινά σουβλάκια, λουκάνικα και πατατούλες, αλλά και steak Diane και Pepper steak, σε μεγάλες μερίδες με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πατάτα οφτή με λαχανικά. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ έχει ζωντανή μουσική.
(23741995) Γιασουμή Κιλέ 70, Φρέναρος (δρόμος Φρενάρου - Βρυσούλων), ελ. επαρχία Αμμοχώστου. Δ-Σ 12.00-23.00 (Κ μόνο μεσημέρι).

 

Ποταμός
Η ιστορία της ξεκινάει από το 1963 όταν ο παππούς Νικόλας αποφάσισε να προσφέρει σε ντόπιους και ξένους τους λαχταριστούς θησαυρούς που σπαρταρούσαν στα δίχτυα του. Με τα χρόνια, το εστιατόριο έγινε ξακουστό σε όλη την Κύπρο, και πελάτες έρχονται από όλα τα μέρη του νησιού για να απολαύσουν το φρέσκο του ψάρι σε ένα μοναδικό τοπίο.
Σήμερα, στο μαγαζί, έχει αναλάβει διαδοχικά η τρίτη γενιά που επιμένει να προσφέρει ποιότητα και παράδοση. Μέσα από τη μεγάλη ποικιλία ψαριού που διαθέτει, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ψαροφαγά!
(99388844) Περιοχή Ποταμός Λιοπετρίου, επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 10.00-23.00

 

Santa Elena
Η όμορφη του είσοδος, με τη σκαλιστή του πέτρα, αλλά και οι όμορφοι εσωτερικοί του χώροι με τη χαρακτηριστική καμάρα, σε προϊδεάζουν για το τι ακριβώς πρόκειται να απολαύσεις στη φημισμένη αυτή ψαροταβέρνα στο Ζύγι! Εξάλλου, αν είσαι μερακλής, είσαι σε όλα σου! Αυτό φαίνεται να ισχύει για τους ανθρώπους του Santa Elena. Εδώ θα βρεις καλό φαγητό με φρέσκα ψάρια, φρέσκα υλικά και με ελαιόλαδο και λαχανικά που παράγουν οι ίδιοι στα θερμοκήπια και τα περιβόλια τους. Η κυρία Ελένη μαγειρεύει στο εστιατόριο με το ίδιο μεράκι και αγάπη όπως τα φτιάχνει για την ίδια την οικογένεια της στο σπίτι! Ξεχωριστή σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι η ψαρόσουπα, οι σουπιές στη κατσαρόλα και όλα τα καλομαγειρεμένα ψάρια και μαλάκια τηγανητά ή στα κάρβουνα. Βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Ζυγίου, στο πλακόστρωτο του χωριού, με τις πιο όμορφες εικόνες να ξεδιπλώνονται μπροστά σου.
(24332203) Αποστόλου Βαρνάβα 4, Ζύγι, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 11.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close