Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 νόστιμα μυστικά για τα βράδια του φθινοπώρου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2015

Το ξέρεις αυτό το συναίσθημα. Το ένιωσες ξανά και θα το νιώθεις κάθε φορά που το πλοίο πιάνει λιμάνι, που το αεροπλάνο φθάνει στο αεροδρόμιο και που οι διακοπές τελειώνουν. Νοσταλγία το λέμε. Μία νοσταλγία που κάθεται στα ζαρωμένα από την πολύωρη παραμονή στο νερό της θάλασσας χέρια σου και ξεχωρίζει από την αλμύρα στα βρεγμένα ακόμα μαλλιά σου. Επιστροφή. Πάνε τα μπάνια, τα ρακόμελα, οι βόλτες μέχρι το πρωί, η ανεμελιά, πάνε όλα. Όλα; Ε όχι κι όλα... Για όσο ακόμα τα κορμιά είναι ηλιοκαμένα και ο καιρός καλοκαιρινός, σου έχω 5 -εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους- στέκια που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι ακόμα σε mode διακοπών.

La Isla
Το νησί αναδύθηκε από τη θάλασσα και δέχεται επισκέψεις. Συνδυάζοντας καλά στοιχεία, όπως την άριστη διακόσμηση με βάση το άσπρο χρώμα, την καλά φροντισμένη μουσική, το ολόφρεσκό του ψάρι αλλά, φυσικά, και τα υπέροχά του cocktails έχει καταφέρει μερικούς μήνες από την έναρξη λειτουργίας του να πείσει πολύ κόσμο ότι βρήκε το νησί που του αξίζει. Δεν πρόκειται για την καλύτερη θάλασσα της Μεσογείου -τη δουλειά της την κάνει, παρ' όλα αυτά. Τα δε σαββατοκύριακα από το πρωί μέχρι το βράδυ γίνεται ακόμα πολλή "φασαρία"...που σε παραπέμπει σε άκρως καλοκαιρινούς ρυθμούς!
(25310310) Αμαθούντος 17, Λεμεσός.

 

Στου Ρουσιά
Περατζάδα, σιγομουρμουρητά από παρέες, μεζεδάκια φίνα (αχ αυτά τα 'καλοϊρκά"…), όλα αυθεντικά και παραδοσιακά. Τα δεντράκια, ο πεζόδρομος και η διπλανή στοά που έχει μεταραπεί σε μια πανέμορφη αυλή με φυτά και λουλούδια σε παραπέμπουν σε εξοχή. Και κατά κάποιο τρόπο ακόμα είναι.
(24400676, 99243870) Νικόλαου Λανίτη 26, Λάρνακα.
 

Colosseum
Αυλή λουλουδιασμένη που τη δροσίζει ο ίσκιος της πέργκολας, αγάλματα και σιντριβάνια, μια βεράντα παρμένη από Τοσκανικό, ρομαντικό σκηνικό, σε μια ατμόσφαιρα μοναδική. Αυτός είναι ο κολοσσός των value for money steakhouses, που θα βρεις στην καρδιά της Κάτω Πάφου. Στα αχτύπητα πιάτα σημείωσε  το istecca alla fiorentina ή το θρυλικό, τεραστίων διαστάσεων Porterhouse (ο βασιλιάς των T-Bone steaks), όλα συνοδευμένα από ένα ποτήρι κρασί από την άριστα ενημερωμένη κάρτα του μαγαζιού.
(26962415) Δανάης 101 (Olympian Complex), Πάφος.

 


Bistrot 55
Το "Bistrot 55" είναι οικείο και συνάμα ιδιαίτερο. Ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα ζωντανό. Δεν θα σε ξενίσει με τις γεύσεις του και θα σε εκπλήξει με την ποιότητα, τη ζεστασιά και την ηρεμία του. Τα μεσημέρια το menu του είναι απλό, με σαλάτες, spaghetti και ανοιχτά σάντουιτς, για να χορτάσεις την πείνα σου. το βράδυ το Bistro μεταμορφώνεται. Ο chef Γιώργος Δαμιανού έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ποικιλία από μεσογειακά πιάτα που θα σε καταπλήξουν. Τα δε γλυκά του θα στείλουν στον καλοκαιρινό προορισμό διακοπών που ονειρεύεσαι! Το Παρίσι. 
(25212100) Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός.

 


Τζιελλάρι όπως τώρα
Μια ολόκληρη αυλή (και τι αυλή) γεμάτη από τα αρώματακιι ένας υπέροχος εσωτερικός χώρος που αναδύει γεύσεις, φιλόξενη ατμόσφαιρα και ανεπανάληπτη διασκέδαση. Από την κουζίνα έρχονται άλλα ωραία… Τρυφερό κοτόπουλο, εύγευστες σεφταλιές, εποχιακά και μαγειρευτά... Το καλοκαίρι εδώ δεν τελειώνει, ειδικότερα όσο η μουσική δεν σταματά να ηχεί!
(22343422) Αδαμάντιου Κοραή 25, παλιά Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close