Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

13 προτάσεις για brunch σε Λευκωσία-Λεμεσό το weekend

Aγαπημένα στέκια για λαχταριστό brunch!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2015

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα αγαπημένα στέκια που προσφέρουν λαχταριστά και εύγευστα brunch τις Κυριακές. 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ



Shisha Lounge
O νέος ατμοσφαιρικός πολυχώρος στην Έγκωμη ήρθε για να μας μαγέψει με την ντιζαϊνάτη διακόσμησή του, τις γεύσεις, τα πιάτα και τα κοκτέιλ του. Τα σαββατοκύριακα όμως σερβίρει και φινετσάτο brunch για εκλεπτυσμένα γούστα. Δοκιμάστε εκλεπτυσμένα french tost, αυγά benedict και όλα όσα αγαπά ένα καλό brunch. Μαζί φυσικά με μυρωδάτο καφέ.
(22675500), Νέας Έγκωμης 33, Έγκωμη

 

Μουσών
Στα στενά σοκάκια της Παλιάς Λευκωσίας θα συναντήσεις ένα από τα αγαπημένα νέα στέκια της πόλης. Ανήμερα 28ης Οκτωβρίου το Μουσών θα προσφέρει το λαχταριστό του brunch από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 16.00. Δοκίμασε πεντανόστιμα αυγά μπένετικτ, με καπνιστό ζαμπόν και σως ολλαντεζ, αυγά ποσέ σε φρυγανισμένη cabbata, croquet monsieur με καπνιστό ζαμπόν, τυρί cheddar και σαλάτα με αβονκάντο αλλά και την κυπριακή εκδοχή του brunch. Τέλος, σε πιο γλυκές γεύσεις επέλεξε ανάμεσα στα clafoutis με μύρτιλλα (γλυκό φούρνου) και τηγανίτες με πραλίνα φουντουκιού ή φρέσκες φράουλες.
(22664444) Μουσών 12, παλιά Λευκωσία.

 

The Boys
To χαριτωμένο και ντελικάτο μαγαζάκι της Θεμιστοκλή Δέρβη κουβαλά την φήμη της λεπτομέρειας στο brunch με αρκετά εκλεκτά πιάτα. Δοκιμάστε ομελέτα με φρέσκο σπανάκι (the omeleurger), τραγανό μπέικον, λιωμένο τυρί, μπερνέζ σως σε μαλακό brioche αλλά και άλλες κλασσικές συνταγές. Συνοδεύστε το brunch σας με φρεσκοκαβουρδισμένο, μυρωδάτο καφέ.
(99304425) Θεμιστοκλή Δέρβη 5, Λευκωσία.

 

Silver Pot
Ακόμη ένα αγαπημένο στέκι για brunch στη Θεμιστοκλή Δέρβη το οποίο φημίζεται για τον εξαιρετικό του καφέ και τα ιδιαίτερα smoothies του. Το μενού περιλαμβάνει από τηγανήτες, ομελέτες μέχρι λαχταριστά σνακ και αγγλικής προέλευσης χορταστικά σαντοιτσάκια.
(22101722) Θεμιστοκλή Δέρβη 3E, Λευκωσία.

 

D.O.T
Στην άλλη πλευρά της Παλιάς Λευκωσίας, λίγο μετά την Πύλη Αμμοχώστου ένα γουστόζικο vintage μαγαζάκι ήρθε για να ξυπνήσει την περιοχή. Το D.O.T τους τελευταίους μήνες σερβίρει επίσης και brunch. Απολαύστε σε μία όμορφη ατμόσφαιρα ένα χορταστικό brunch με τα όλα του.
(22101228), Αθηνάς 6, παλιά Λευκωσία.

 

Zest
Ένα ακόμη χαριτωμένο, φωτεινό μαγαζάκι ιδανικό για μικρές παρέες και λαχταριστό brunch. Προτείνουμε τη βιολογική granola με γιαούρτι, φρούτα και maple syrup, τη φρέσκια φρουτοσαλάτα, τα σπιτικά cinnamon buns με butterscotch glazing, τα ανοικτά σάντουιτς με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό, ή με αβοκάντο και μπαχαρικά, τα ψητά αβγά με φρέσκο σπανάκι και τυριά και το blt sandwich με bagel, να σε κατακτούν ανεπανόρθωτα. Μαζί με τις τηγανίτες και τα αυγά απολαύστε υπέροχα cupcakes, κέικ με μαρμελάδα πορτοκαλιού και μπράουνι.
(99453846), Βασιλίσσης Φρειδερίκης 13, Λευκωσία.

 

Στασικράτους 30
Η νέα άφιξη της Στασικράτους είναι ένα all day café που σερβίρει καλό καφέ και φαγητό. Πρόσφατα προσέθεσε στο μενού του και νόστιμο brunch για όσους προτιμούν εκείνη την πλευρά της πόλης για τα πρωινά του σαββατοκύριακου.
(22333808) Στασικράτους 30, Λευκωσία.

The Gym
Ένα από τα καθιερωμένα πια μαγαζιά της Ονασαγόρου που έφερε ένα άλλο αέρα στην Παλιά Λευκωσία το τελευταίο διάστημα σερβίρει και brunch σαββατοκύριακα. Ένεκα της αργίας το Gym θα φέρει μεσοβδόμαδα το brunch του και θα είναι μια καλή πρωινή επιλογή για πεινασμένους.
(22002001), Ονασαγόρου 87-89, παλιά Λευκωσία.


ΛΕΜΕΣΟΣ




Bistrot 55
Το Bistrot 55 είναι ένας all day χώρος που θα σε χορτάσει και τα πρωινά σερβίροντάς σου απολαυστικό brunch τις Κυριακές. Το brunch του έχει τέσσερις θεματικές για να επιλέξεις τις γεύσεις που προτιμάς: champagne, healthy, traditional meets bistrot & bistrot 55. Αν όμως προτιμάς κάτι πιο απλό και εκτός concept, προφανώς και η επιλογή είναι δική σου. Μην ξεχνάς πως την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το 1+1 στα brunches,“επιβάλλει” πολύ φαγητό και μεγάλη παρέα. Καλή απόλαυση!
(25212100) Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός.

 

Milk bar
Το γλυκύτατο Milk bar διαθέτει καθημερινά all day breakfast και θα προσφέρει και την 28η Οκτωβρίου, ενώ τα σαββατοκύριακα, από τις 09.00 μέχρι τις 17.00, φροντίζει να διαφοροποιείται σερβίροντάς σου brunch, που συμπεριλαμβάνει μεγάλη ποικιλία αβγών όπως scrambled, banedict, poached, royal, ψητά στο φούρνο και διάφορα άλλα. Σε ταξιδεύει μάλιστα στη Γαλλία, με ένα παραδοσιακό γαλλικό έδεσμα που ακούει στο όνομα croque-monsieur (για τους κυρίους), δηλαδή ψωμί με τυρί, χαμ και μπεσαμέλ, και croquemadame (για τις κυρίες) το οποίο είναι το ίδιο με το monsieur μόνο που έχει από πάνω τηγανητό αβγό. Οι προκλήσεις συνεχίζονται με υγιεινά εδέσματα όπως aloe Vera, γιαούρτι και γρανόλα. Επίσης με φρέσκους υγιεινούς χυμούς από τους οποίους ξεχωρίζουν οι green detox και morning glory. Δεν λείπουν παράλληλα τα σπιτικά γλυκά όπως carrot cake, Sweet Nadina και cheesecake.
(25354100) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 26.

 

The Cookhouse (The brunch club)
Ίσως να έχεις ακούσει για το The brunch club, ένα brunch event που διοργανωνόταν τις Κυριακές σε διάφορα μαγαζιά. Αυτή η φιλοσοφία λοιπόν που συμπεριελάμβανε ένα ολιστικό brunch μενού με υγιεινά αλλά και αμαρτωλά αμερικάνικα εδέσματα απέκτησε από το δικό της χώρο στη Γλάδστωνος, από όπου σερβίρει όλη την εβδομάδα, από τις 07.30 μέχρι τις 19.30, πρόγευμα και γεύμα τύπου brunch. Ένα από τα hits του είναι το λιωμένο αβοκάντο πάνω σε rye bread και ομελέτα, ενώ ακαταμάχητα θεωρούνται τα αμερικανικά pancakes του με mascarpone, blueberries και maple syrup.
(99849513) Γλάδστωνος 112, κατ. 5.

 

Γλυκολέμονο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια της Λεμεσού με ξεχωριστές γεύσεις και ιδιαίτερο, γουστόζικο περιβάλλον. Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε και αυτό το brunch αν και μέχρι πρόσφατα σέρβιρε τα πρωινά του σαββατοκύριακου πλούσιο πρόγευμα. Το Γλυκολέμονο λοιπόν σου λέει… “μπράντσαρε” μαζί του και δεν θα το μετανιώσεις από τις 09.00 μέχρι τις 12.00.
(25761801) Ολυμπίων 25, Λεμεσός 

Dino Art Bistrot
Ένα πλούσιο brunch σε περιμένει εδώ με κρουασάν βουτύρου, φρυγανιές, toasted brioche, scrambled eggs, καπνιστό σολομό, ψημένο μπέικον και μούσλι με μέλι. Αν πάλι θες κάτι πιο “δυνατό”, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Άνοιξε τον κατάλογο και παράγγειλε ένα από τα πιάτα τού a la carte μενού που μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως brunch επιλογές.
(25762030) Γλάδστωνος 137.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close