Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

20+1 νέες αφίξεις στη Λευκωσία

Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια σου έχουμε όλες τις καινούργιες προτάσεις για έξοδο

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2015

Η Λευκωσία αυτή την εποχή έρχεται να μας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από χώρους για κρασάκι, φαγητό, ποτό, κοκτέιλ και άλλα τόσα. Τα συγκεντρώσαμε και σου τα προτείνουμε.

Για κρασάκι και κοκτέιλ

The Winery
Μία από τις νέες αφίξεις της Λευκωσίας και ένα μαγαζί με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και φέρνει μαζί του κάτι πολύ πρωτοποριακό. Παράγει το δικό του κρασί επί τόπου, μπροστά στα μάτια μας ακριβώς πίσω από το μπαρ. Οι ιδιοκτήτες είναι άριστοι γνώστες του κρασιού, ενώ σημαντικό επίσης είναι πως το “The Winery” προσφέρει και φαγητό σε μορφή tapas, καφεδάκι καθημερινά αλλά και εύγευστο brunch τα σαββατοκυρίακα (11.00-15.00).
(22511925) Λυκούργου 7 (πάροδος Λήδρας), Λευκωσία

Funky Vino
Το Funky Vino είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του: ένας funky χώρος, γι' αυτό και μας αρέσει πολύ! Λειτούργησε πρόσφατα δίπλα στο ‘Second Cup’ και μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις, καλό κρασί κι άλλα οινοπνευματώδη, ωραία ατμόσφαιρα, χαλαρή διάθεση και πολύ νόστιμα πιάτα! Η εντυπωσιακή μπάρα του όπως και τα άνετα ψηλά σκαμπό του, σε συνδυασμό με τον υπέροχο φωτισμό που δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα, δεν θα σου επιτρέψουν να αντισταθείς σε ένα ποτήρι κρασί το οποίο θα συνοδεύσουν επάξια πιάτα όπως η σαλάτα τρυφερού σπανακιού, platter antipasti, νοστιμότατες λεπτόφυλλες πίτσες, τα γευστικά μίνι μπέργκερ κ.ά. Το καλύτερο ωστόσο σου το άφησα για το τέλος. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 17.00-19.30, το Funky Vino έχει Happy Hour χρεώνοντας όλα τα φαγητά και cocktails μόνο €4.95 (εκτός από τα platters τυριών και αλλαντικών) και το κρασί στο ποτήρι μόνο €3.50.
(22250035), Αγίου Νικολάου 59, Έγκωμη, Λευκωσία.

Artigiano
Ένα ιταλικής αισθητικής μαγαζάκι έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή του στην εμπορική οδό Στασικράτους προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Ιδανικό χώρος για πρωινό καφέ καθημερινές και σαββατοκύριακα για καλό καφέ, φρεσκοψημένα κρουασάν, διάφορα σνακ, σάντουιτς και γλυκά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των κρασιών του η οποία ανανεώνεται συνεχώς με ετικέτες από όλο τον κόσμο. Μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με γευστικές σαλάτες, platters τυριών, αλλαντικών και φρούτων. Αν αγαπάς τα κοκτέιλ δοκίμασε ορισμένα από τη λίστα του.
(22315131), οδός Στασικράτους 26Α, Λευκωσία

Για burgers

Poke N’ Roll burger
Και τσουπ! Ένα μπεργκεράδικο, στην παλιά πόλη της πρωτεύουσας, σκάει μύτη. Σου φτιάχνει πελώρια, ζουμερά Burgers, κι επειδή, αγαπά και την παράδοση, φτιάχνει κυπριακούς κεφτέδες με σος απο γιαούρτι και δυόσμο!
(96808268) Στοά Παπαδοπούλου 181, Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία.

Ο λίξης
Ικανοποίησε το… “λιξιό” σου με πληθωρικές γεύσεις στο νέο στέκι της πόλης. Εδώ θα φας σπιτικά φτιαγμένα, ζουμερά μπέργκερ όλων των ειδών και τύπων που τραβά η όρεξή σου. Δοκίμασε το Πιτσόburger, μια ιδέα που συνδυάζει το burger, μέσα σε πίτσα μαργαρίτα, μαζί με τυρί, μπέικον, μαρούλι και teriyaki ketchup. Πρωτότυπο και χορταστικό, όπως και το Λιξόburger τους με το υπέροχο μπιφτέκι μαζί με τηγανητό τυρί, μπέικον και το ξινολάχανο που έκανε τη διαφορά. Εντυπωσιακά νόστιμο είναι και το Fried ΠουλοSub, ένα εναλλακτικό submarine με τηγανητό κοτόπουλο και sweet chilli mayo, τα slices από πίτσα, καθώς και τα hot dogs, άλλο ένα από τα “gourmet” εδέσματά τους που μπορείς να απολαύσεις στα παγκάκια με την παρέα σου.
(22377037, 70000148) Αγορά Αγίου Αντωνίου, Λευκωσία

Αν θέλεις bar restaurant

Πυξίδα Oyster Bar
Αν είσαι λάτρης των φρέσκων οστρακοειδών και των al minute συνταγών tartar, τότε βάλε στο πρόγραμμα το Oyster bar at Pyxida! Υπέροχες συνταγές για αυθεντικές στιγμές. (22270045) Μενάνδρου 3, Λευκωσία.

Rumor
Ένας σικάτος χώρος που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο στον Άγιο Ανδρέα. Στο μενού του θα βρεις νόστιμα μεσογειακά πιάτα σε συνδυασμό με την διεθνή κουζίνα σε fusion συνδυασμούς. Ιδανικός χώρος για έξοδο με μουσική Παρασκευές και Σάββατα ενίοτε ελληνική συντροφιά με σειρά από κοκτέιλ.  
(96540394), Μετοχίου 25, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία

Χαλαρά για καλή μπύρα και φαγητό

Πίβο microbrewery
Αν νομίζετε ότι καλές μπίρες είναι μόνο οι εισαγώμενες από τη Γερμανία ή την Τσεχία, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε... καθώς η Λευκωσία απέκτησε πολύ πρόσφατα το δικό της ζυθοποιείο. Το Πίβο microbrewery αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση, αφού διευθύνεται από τρία αδέλφια και έναν ξάδελφο... οι οποίοι αποφάσισαν να μας μεταφέρουν μέσω της μπίρας τους τις γνώσεις που αποκόμισαν μελετώντας την τέχνη της ζυθοποιίας στην Πράγα. Το Πίβο  πέρα από microbrewery, λειτουργεί και σαν μια μικρή μπιραρία (brewhouse) με υπέροχο κήπο, όπου θα απολαύσεις μαζί με την παρέα σου μία από τις 4 μπίρες που παράγονται σήμερα στο χώρο!
(22377088), οδός Ασκληπιού 36, Λευκωσία

Β.R Hub
Αν αγαπά την μπίρα εδώ θα βρεις τη χαρά σου αφού έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 50 ετικέτες. Άνετος, ζεστός, χαλαρός χώρος για καλή παρέα με αλκοολούχα ποτά και εύγευστα πιάτα με σαλάτες, μπέργκερ και κρεατικά. Πέραν της μπίρα και των ποτών εδώ μπορείς να πιείς χαλαρά τον καφέ σου και να δοκιμάσεις τα διάφορα γευστικά σνακ. 
(22252825), Αθηνών 22, Στρόβολος, Λευκωσία

Για έθνικ κουζίνα

Feyrouz
Τα ξεχωριστά αρώματα και τις πικάντικες γεύσεις από τις κουζίνες δύο αγαπημένων μας χωρών στην Κύπρο φέρνει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο με το όνομα “Feyrouz” ως φόρο τιμής στην θρυλική Λιβανέζα τραγουδίστρια. Το μενού περιλαμβάνει πολλά από τα πικάντικα και εκλεκτά εθνικά εδέσματα και πιάτα των δύο χωρών. Από αυτά ξεχωρίζουμε φυσικά τα λαχματζούν, που σερβίρονται απλά με κιμά ή με τυρί αλλά και την σπεσιαλιτέ του εστιατορίου λαχματζούν με κόκκινο κρεμμύδι, ντομάτα και γιαούρτι. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φαλάφελ, οι κούπες, οι κοτόπιτες, οι χαλουμόπιτες, το γιαουρτλού και τα φατούς. Επιπλέον, το εστιατόριο μας προτείνει μια σειρά από πίτσες, σαλάτες αλλά και γλυκά με λιβανέζικη ταυτότητα όπως το λιβανέζικο μαχαλεπί και το σοκολατένιο μπουρέκι. Το “Feyrouz” διαθέτει και delivery.
(70087800), Λεωφόρος Αθαλάσσας 116, Λευκωσία

Για καλό φαγητό με την παρέα

Τα Γουργουρίσματα
Αρχές Οκτωβρίου έκαναν την εμφάνισή τους τα “Γουργουρίσματα” σε ένα μικρό χώρο εκτός του κέντρου της Παλιάς Λευκωσίας σε ένα δρομάκι στην Λεωφόρο Ευαγόρου. Το νέο στέκι υπόσχεται να μας χορτάσει και να σταματήσει τα γουργουρίσμτά μας με τους εκλεκτούς κυπριακούς του μεζέδες και να μας διασκεδάσει με τις live μουσικές του βραδιές. Δεν είναι, όμως μόνο βραδιές αφού καινοτομία του νέου καταστήματος είναι η ζωντανή μουσική τις Κυριακές τα μεσημέρια. Ας το δοκιμάσουμε κάποια Κυριακή.
(95118135), Λεωφόρος Ευαγόρου 7Α, Λευκωσία

Γευσηκλέους 62

Το εστιατόριο – μαγειρείο βρίσκεται στην οδό Περικλέους 62 στον Στρόβολο, δρόμο από τον οποίο πήρε και το όνομά του... σχεδόν. Παντρεύοντας με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, το εστιατόριο Γευσηκλέους 62 συνδυάζει την εμπειρία και το μεράκι της παράδοσης με τις σύγχρονες ανέσεις. Οι μάγειρες της Γευσηκλέους 62 ετοιμάζουν καθημερινά αγαπημένα φαγητά, πολλά από τα οποία μάλιστα ψήνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο (κότσι, ταβάς, στιφάδο κ.ά.). Με γεύσεις και συνταγές που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά, το εστιατόριο Γευσηκλέους 62 σας περιμένει καθημερινά με μαγειρευτά φαγητά και είδη σχάρας. Όλα φτιαγμένα με αγνά και φρέσκα υλικά της κυπριακής γης.
(22252323) Γευσηκλέους 62, Λευκωσία

Ανεμόμυλος του Κηπουρού
Αποπνέει μεράκι, πείσμα, αγάπη, φροντίδα κι όλα εκείνα τα στοιχεία που προσδίδουν σε κάθε πιάτο αυτό το κάτι που δεν μπορείς να διευκρινίσεις. Είναι ανοιχτό και για το μεσημεριανό σου αλλά και για το βραδινό. Προσφέρει πιάτα α λα καρτ αλλά και μεζέ. Και μάλιστα ιδιαίτερα πλούσιο μεζέ που εποχιακά μπορεί να φτάσει τα 25 πιατάκια, που θα απολαύσεις με μόνο 15 ευρώ. Στα συν σημείωσε ότι κάθε Παρασκευή απολαμβάνεις μουσική ζωντανή από τους Μάριο Ηλία και Σοφοκλή Βαρθολομαίου, ενώ διαθέτει και δικό του πάρκινγκ για 50 αυτοκίνητα! Σε ενημερώνω ακόμα ότι είναι ο ιδανικός χώρος για να διοργανώσεις το πάρτι σου έως 150 άτομα, σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλον, με φαγητό ποιοτικό.
(96500999) Κυριάκου Μάτση 63, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία

Fogo & Brasa Churrascaria Brasil
Μπορεί ο Gustavo Manduca, γνωστός άσος και παράγοντας στον Αποέλ, να έχει σκοράρει πολλά ποδοσφαιρικά τέρματα στην καριέρα του, αλλά τώρα μαζί με το συνεργάτη του και chef Jeffrey Hoffens έχουν ποντάρει και στο χώρο της εστίασης με το βραζιλιάνικου DNA Fogo e Brasa (Φωτιά και κάρβουνα). Εδώ μπορείς να απολαύσεις μια ποικιλία κρεατικών περασμένων σε σούβλες, σαλάτες αλλαντικά και τυριά, μα και παραδοσιακό, απίστευτα εύγευστο, Brazilian Feijao (μαύρα φασόλια με κρέας). Δοκίμασε το Picanha, στο beef ancho (rib eye), στο filet mignon και στο Alcatra (top sirloin), αλλά και μην παρακάμψεις τα μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλου, τα εμποτισμένα με signature BBQ sauce, spare ribs ή τα linguica, τα πικάντικα βραζιλιάνικα λουκάνικα. Αρωμάτισε το στόμα σου με σχαροψημένο, σουβλιστό ανανά, απογειωμένο με βανίλια. Η τιμή για απεριόριστη κατανάλωση φαγητού από το μπουφέ και των 12 κρεατικών σχάρας που επιλέγει κάθε μέρα ο gaucho chef, ανέρχεται στα €28 το άτομο, εξαιρουμένων των ποτών.
(22250160) Στασικράτους 26, Λευκωσία.

Μαγείρων Τέχνη
Περνώντας απέξω, δεν το παίρνεις χαμπάρι, αφού δείχνει σαν ένα εστιατόριο όπως όλα τ’ άλλα. Ο μυστικός κήπος όμως που κρύβεται στο πίσω μέρος του, σου επιφυλάσσει πολλά! Το Αγλαντζιώτικο μεζεδοπωλείο στήνει τραπέζια και παραδοσιακές καρέκλες στην πίσω αυλή, με φόντο φουντωτές γλάστρες, ψάθινα παραβάν, κι έναν τοίχο αλλοτινών εποχών. Το μενού του διαφορετικό από αυτά που αντικρίζουμε συνήθως, μια και υπάρχει μεγάλη επιλογή κρύων και ζεστών ορεκτικών κι επιλογές από “ποικιλίες” στα κυρίως, από τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα σε λογικές ποσότητες.
(22731111) Λεωφόρος Λάρνακος 145, Λευκωσία

Αν ψάχνεις καλό ιταλικό

Mangia
To νέο, μοντέρνο ιταλικό εστιατόριο της Λευκωσίας βρίσκεται απέναντι από το Mall Of Cyprus και φέρνει μαζί του το αέρα της ναπολιτάνικης κουζίνας. Ο παραδοσιακός φούρνος για πίτσα του εστιατορίου φτιάχτηκε από ναπολιτάνους κατασκευαστές ειδικούς στο είδος τους. Δοκιμάστε εκλεκτό ριζότο, εύγευστες πίτσες και μακαρονάδες, μοναδικές σαλάτες αλλά και ξεχωριστά πιάτα με ψάρι όλα σε πολύ καλές τιμές.
(22461610), Βεργίνας 4, Στρόβολος, Λευκωσία.

Αν θέλεις bistro/deli φάση

48 Bistro

Για να το επισκεφθείς το συγκεκριμένο μπιστρό που μόλις "προσγειώθηκε" στην καρδιά της πρωτεύουσάς, πρέπει να ξέρεις ότι είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, και προσφέρει μια πλούσια ποικιλία διεθνούς καθώς και μεσογειακής κουζίνας. Μπορείς να διαλέξεις από το πλούσιο και ολοκληρωμένο μενού του μαγαζιού, από πρωινό, σνακ, μεσημεριανό και βραδινό, ενώ σου δίνει κι αμέτρητες επιλογές σε κοκτέιλ που ταιριάζουν απόλυτα με το καλόγουστο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης, όπως και μία εκτενή λίστα κρασιών, η οποία συμπληρώνει όμορφα το σκηνικό. Προσφέρεται επίσης διαφορετικό μενού για τους αυστηρά χορτοφάγους (vegan) και τα σαββατοκύριακα, ένα πεντανόστιμο μενού με επιλογές brunch, σε προσιτές τιμές, που μπορεί κανείς να απολαύσει στο 2ώροφο χώρο.
(22664848), Λεωφ. Μακαρίου 48, Λευκωσία

Συντροφιά
Οι μυρωδιές από τα α la minute ψημένα, εδέσματα στην open plan, περίοπτη από παντού, κουζίνα του εδεσματοπωλείου, σαφέστατα και θα σε ωθήσουν να καλοκαθίσεις με τη συντροφιά σου σε ένα από τα bistro style τραπεζάκια της βεράντας ή του ευωδιαστού ενδοχώρου. Εδώ θα βρεις πέρα από φαγητό και ποτό και ποιοτικά προϊόντα για αγορά από την Κύπρο και την Ελλάδα και να διαλέξεις μέσα από μια μεγάλη γκάμα όπως τυριά, παστά ψάρια, αλλαντικά, βότανα, μέλι, ελαιόλαδο, βιολογικά καλλυντικά, κρασιά, μπίρες και πολλά άλλα.
(22260110) 28ης Οκτωβρίου 45, Έγκωμη, Λευκωσία

Για καλή σοκολάτα

Leonidas Belgian Chocolates
Ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα και ποιος μπορεί να της αντισταθεί; Οι παγκοσμίου φήμης σοκολάτες Leonidas προσγειώθηκαν στην καρδιά της Λευκωσίας με ένα νέο, ντελικάτο καταστηματάκι στην οδό Στασικράτους. Οι σοκολάτες Leonidas Fresh Belgian Chocolate εξακολουθούν να είναι παγκοσμίως περιζήτητες και τώρα γίνονται πιο προσιτές σε εμάς με ένα νέο κατάστημα στην Λευκωσία που άνοιξε τις πόρτες του στις 22 Οκτωβρίου. Με ιδανικές προτάσεις για γλυκές εκπλήξεις στα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους συνεργάτες σας για κάθε περίπτωση. Ιδιαιτερότητα του νέου καταστήματος είναι οι αγορές online από την ιστοσελίδα του καταστήματος.
(99429929), oδός Στασικράτους 18C, Λευκωσία

Για χαλαρό καφεδάκι

Κορνίζα Μπαρόκ
Στην παλιά πόλη, πίσω από το Χαμάμ Ομεριέ, συναντάμε ένα all day café bar που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο σπίτι με υπέροχη ατμοσφαιρική αυλή. Το περιβάλλον, οι επιλογές, η ποιότητα και η εξυπηρέτησή του, αποτελούν τους  λόγους που το καθιερώνουν ως μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση εξόδου. Το Κορνίζα Μπαρόκ προσφέρει διάφορα είδη καφέ και τσαγιού (ζεστά και κρύα),  φυσικούς χυμούς και άλλα μη αλκοολούχα, ποικιλία από μπύρες  και κρασιά και πληθώρα αλκοολούχων ποτών. Τα ποτά και τα κοκτέιλ σας μπορείτε να τα συνοδέψετε με  σνακ όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, σάντουιτς, ατομικές πίτσες, λαχμαντζούν κ.α.  Τις Παρασκευές ή/και Σάββατα, τη μουσική αναλαμβάνουν Dj’s και κυμαίνεται,  όπως και τις υπόλοιπες μέρες, σε ακούσματα funk, jazz, swing, vintage, ethnic κ.λπ.
(22104077) Σούτσου 9, παλιά Λευκωσία

Αναμένεται

Elma & Fred
Ένας γουστόζικος, ατμοσφαιρικός και πρωτότυπος χώρος ανοίγεις αυτές τις μέρες στην καρδιά της Λευκωσίας που συνδυάζει την μόδα με την ποιοτική κουζίνα. Το Elma & Fred έρχεται να μας ντύσει αφού στον χώρο λειτουργεί κατάστημα ένδυσης γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ. Ο χώρος εστίασης θα σερβίρει καφεδάκι από νωρίς το πρωί, fusion κουζίνα, πρωτότυπες σαλάτες, καλό κρασί και κοκτέιλ.  
(22680800), Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 42-44 Λευκωσία

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close