Things to Do , Top Stories

Εντυπωσιακό το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Ένα πραγματικό στολίδι για τη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2016

Μετά από 5 χρόνια εκ βάθρων ανακαίνισης, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο που από τις αρχές του χρόνου παραδόθηκε στο Δήμο Λεμεσού, που ανέλαβε να τον εξοπλισμό του, είναι πλέον –σχεδόν- έτοιμο και οι πρώτες φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα εντυπωσιάζουν.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times το μέλος του Διοικητικού του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, Δημοτικός Σύμβουλος Λούκας Σπαθάρης πρόκειται για ένα σύγχρονο θέατρο που θα εξυπηρετεί όλες τις πολιτιστικές μας ανάγκες.

Διαθέτει 730 θέσεις καθήμενων θεατών καθώς και υπερσύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού και ήχου. Όπως ανέφερε ο Λούκας Σπαθάρης, «τις εντυπώσεις «κλέβει» η σκηνή του θεάτρου, με το μπροστινό της μέρος να ανεβοκατεβαίνει δίνοντας της δυνατότητα φιλοξενίας συμφωνικής ορχήστρας ώστε να η θέαση να είναι απρόσκοπτη, ενώ το ταβάνι του μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το θέμα της παράστασης ώστε να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα από απόψεως ήχου.

Το κόστος της ανακαίνισης του Παττιχείου φτάνει τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Το 90% του κόστους έχει καλυφθεί από τα Ταμεία Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Σπαθάρη έχει ήδη προκηρυχθεί η θέση του Διευθυντή, με στόχο η πρόσληψη να γίνει το αργότερο αρχές Ιουνίου, ενώ μετά το Πάσχα προκηρύσσεται και η θέση του Τεχνικού Διευθυντή.

Στόχος του Δήμου όπως η επίσημη πρεμιέρα του θεάτρου γίνει πριν από το τέλος του χρόνου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close