Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2016
Το κυπριακό γκρουπ Monsieur Doumani, το οποίο ήταν πρόσφατα στους 4 φιναλίστ υποψήφιους για καλύτερο συγκρότημα στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines Music Awards 2016, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής του περιοδείας κάνει μια στάση και στην Πάφο, στον εξωτερικό χώρο του Τεχνόπολις 20, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 8:30μ.μ.
Στον τελευταίο τους δίσκο «Sikoses», οι Monsieur Doumani, διατηρώντας ως βάση τους την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, συνθέτουν νέα κομμάτια με επιρροές από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα εμπλουτίζουν τον ήχο τους με ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι στίχοι των κομματιών είναι άμεσα συνυφασμένοι με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Κύπρου την οποία σχολιάζουν με σατιρική και χιουμοριστική διάθεση, σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.
Ο πρώτος τους δίσκος «Grippy Grappa», με την τολμηρή και πρωτοποριακή προσέγγιση στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, ήταν αυτός που έκανε το γκρουπ δημοφιλές ανά το παγκόσμιο, κερδίζοντας τους την υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines 2014, καθώς και συμμετοχές σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ όπως το WOMAD 2014 (Charlton Park), το Telemarkfestivalen (Νορβηγία), το Sommarschen (Σουηδία) κ.ά.
Το μουσικό σχήμα σχηματίστηκε το 2011 και απαρτίζεται από τον Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, τον Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και τον Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά.
-
Τεχνόπολις20
18 Ιουνίου 2016
Σχετικά

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο νησί μας για δύο μεγάλες συναυλίες
Το θρυλικό συγκρότημα που έχει καθορίσει την ελληνική ροκ σκηνή, είναι έτοιμο να δονήσει ξανά τις καρδιές μας

Ο Έλληνας ράπερ Dani Gambino στη Λεμεσό για συναυλία την Τέταρτη 9 Ιουλίου (βίντεο & φωτο)
Πάρτε τα εισιτήρια σας

