Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Το σπίτι της Αναστούς

Το παλιό, γραφικό σπίτι, όπου έμενε η γιαγιά Αναστασία ή Αναστού (όπως την φώναζαν) και ο παππούς Ανδρέας, στον όμορφο Καλοπαναγιώτη, φρόντισε η οικογένεια να μετατρέψει σε ένα φιλόξενο αγροτουριστικό κατάλυμα.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013

Είναι χτίσμα του 1950 με πέτρα της περιοχής, που το καθιστά δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα (ιδιότητα της πέτρας). Η αναπαλαίωσή του ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και αποπερατώθηκε μόλις πέρσι τον Οκτώβριο, οπότε και άρχισε τη λειτουργία του, καταφέρνοντας να διατηρήσει την παλιά του αρχιτεκτονική, ενώ οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν να διατηρήσουν και την όμορφη κληματαριά στην αυλή. Αν αναζητάς ηρεμία και γαλήνη, το ‘Σπίτι της Αναστούς’ είναι η ιδανική πρόταση, ενώ στον ωραίο Καλοπαναγιώτη, που βρίσκεται στην κοιλάδα της Μαραθάσας, θα θαυμάσεις γραφικά ξωκλήσια, μοναδικές ομορφιές της φύσης, ένα ήπιο κλίμα και θα ζήσεις την απίστευτη φιλοξενία των κατοίκων του. Σε 5 λεπτά απόσταση θα βρεις και θα απολαύσεις όλα τα σημαντικά σημεία της περιοχής, που δεν είναι και λίγα!


Πού
Στον κύριο δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους, στρίβεις δεξιά προς Κύκκο και ακολούθως αριστερά προς Ορκόντα και απ’ εκεί ανηφορίζεις για τον Καλοπαναγιώτη.
Διαμονή
Δύο υπνοδωμάτια εξοπλισμένα και όμορφα διακοσμημένα σε περιμένουν να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία.
Διαθέτει
Δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, τζάκι και επιπλωμένη βεράντα με θέα στον κήπο. Με θερμαινόμενο δάπεδο και κλιματισμό, τα καταλύματα περιλαμβάνουν DVD player, χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας, καθώς και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για την προετοιμασία γευμάτων.
Bonus
Υπάρχει και πισίνα για τους καλοκαιρινούς μήνες και μια προνομιακή θέα από τη βεράντα του.
Ανακάλυψε
Μα βεβαίως, το ιστορικό μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του Λαμπαδιστή και ακόμα 7 συνολικά παρεκκλήσια και 2 εκκλησίες στη γύρω περιοχή. Πάρε γεύση από τη γραφική ταβερνούλα ‘Το Παλιό Σινεμά’, επισκέψου τις Ιαματικές Πηγές, κατηφόρισε προς το μονοπάτι μελέτης της φύσης Καλοπαναγιώτη-Οίκου, βρες το σημείο όπου βαπτίστηκε ο Άγιος Ηρακλείδιος και αν θες φρέσκο παραδοσιακό σουτζιούκο, μπες στη βιοτεχνία της Κούλλας Ιωάννου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close