News , Guide

H Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους προειδοποιεί

4 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις αν θα ανέβεις στα βουνά

Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2017

Τα χιόνια των τελευταίων εβδομάδων και το ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο που απολαμβάνουμε στην Κύπρο αυτή την περίοδο είναι υπέροχα.

Οι εκδρομές και οι εξορμήσεις στις βουνοπλαγιές του τροόδους, η πεζοπορία και γενικότερα η παρουσία μας στο Τρόοδος πρέπει να γίνεται με ασφάλεια.

Έτσι, η διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους Κλέλια Βασιλείου με ένα post της στη σελίδα της στο facebook μας προειδοποιεί και σημειώνει 4 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τις εξορμήσεις μας στο Τρόοδος ούτως ώστε να είμαστε ασφαλείς και να προλάβουμε οποιαδήποτε ατυχήματα.

Η κ. Βασιλείου σημειώνει:

"Τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται καποια προβλήματα με τους επισκέπτες του βουνού μας τα οποία από απερισκεψία μπορούν να γίνουν πραγματικός κίνδυνος:
1. Ποτε δεν ξεκινάμε να περπατήσουμε κανενα μονοπάτι αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι και ντυμένοι κατάλληλα. Ορειβατικά παπούτσια, αδιάβροχα και ζεστά ρούχα.

2. Ποτε δεν ξεκινάμε αν δεν ξέρουμε πόσος χρονος απαιτείται για κάθε μονοπάτι.

3. Ποτε δεν ξεκινάμε αν δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ειναι το μονοπάτι. Μπορει αυτο να εχει καταστεί ακατάλληλο απο χιόνια, παγετό, ή κατολίσθηση.

4. Ποτε δεν ξεκινάμε αν δεν είμαστε βέβαιοι οτι σε περίπτωση που μας συμβεί κατι, εχουμε τροπο να επικοινωνήσουμε ζητώντας βοήθεια ή οποιαδήποτε πληροφορία.

Μπορει να μοιάζουν αυτονόητα μα για πολλούς ανθρώπους δεν ειναι. Ένας προληπτικός σχεδιασμός μπορει να λειτουργήσει ανασταλτικά σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Ας απολαμβάνουμε το βουνο, χωρίς περιπέτειες"

Ωραίες οι εκδρομές, όμορφα τα χιόνια αλλά πρώτα από όλα φροντίζουμε την ασφάλειά μας και το περιβάλλον φυσικά!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close