Wine Guide , Εστιατόρια

Διεθνείς διακρίσεις για τα κρασιά τoυ οινοποιείου Santa Irene

Ένα καινούργιο κυπριακό οινοποιείο που ξεχωρίζεις και στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2017

Σημαντικές, διεθνείς διακρίσεις για τις ετικέτες του καινούργιου Οινοποιείου Santa Irene που έχει βάση του το χωριό Φαρμακάς της επαρχίας Λευκωσίας. Μεταξύ των 12,826 κρασιών από 41 χώρες που συμμετείχαν φέτος, στο Διεθνή διαγωνισμό AWC VIENNA, το ΞΥΝΙΣΤΕΡΙ μας απέσπασε Ασημένιο Βραβείο και το Λαξιά Σφραγίδα Αποδοχής.

Ο ιδιοκτήτης και ιθύνων νους, κ. Δανιήλ Αναστάσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεθνή αναγνώριση: «Τέτοιες διακρίσεις μας κάνουν περήφανους. Περήφανους για το νησί μας, για το χωριό μας, για όλη την ομάδα του οινοποιείου μας. Αποτελούν επιβράβευση της προσπάθειάς μας για την παραγωγή οίνων ποιοτικών και με χαρακτήρα, προερχόμενων από γηγενείς ποικιλίες όπως το Ξυνιστέρι και το Μαύρο Αμπελίσιμο. Διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς συμβάλλουν στην αναγνώριση των κυπριακών ποικιλιών αμπέλου πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας».

Η εσοδεία SANTA IRENE WINERY 2016
H ευχάριστη έκπληξη!
Είναι γεγονός πως η πρώτη εσοδεία του οινοποιείου αποτελούσε ένα ταξίδι με άγνωστο προορισμό. Η απόφαση ήταν σαφής εξαρχής, να πειραματιστούμε με το Μαύρο Αμπελίσιμο και να καταφέρουμε να αποδείξουμε τη δυναμική που διαθέτει. Επειδή όμως το καλό κρασί παράγεται από το αμπέλι, γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο όπλο του οινοποιείου μας είναι τα αιωνόβια παραδοσιακά αμπελοτόπια του Φαρμακά. Οι τρεις εκφράσεις του Μαύρου Αμπελίσιμου, η Laxia (ερυθρός ξηρός), η Theoni (ερυθρωπός ξηρός) και ο Daniel (λευκός ξηρός), αποδείχθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες. Στο πρόσωπο αυτό των τριών οίνων αλλά και του Vounoplagia Private Collection, ενός Ξυνιστεριού αποκλειστικά από σταφύλια των αμπελώνων του Φαρμακά, δικαιώθηκαν οι προσπάθειες του οινοποιείου αλλά και εντοπίστηκαν όλοι οι προφανείς λόγοι για να συνεχιστεί αυτή η πολύ σημαντική προσπάθεια.

Λευκοί οίνοι
Vounoplagia Private Collection 2016
Οινοποιημένο αποκλειστικά από Ξυνιστέρι του Φαρμακά, ο λευκός αυτός οίνος διαθέτει έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων και ανθέων. Η ανάδευση πάνω στις λεπτές οινολάσπες για 3-4 μήνες, του χαρίζει εξαιρετική δομή και ισορροπία. O όγκος του κρασιού στο στόμα ικανοποιεί απόλυτα, ενώ ο ορυκτός χαρακτήρας χαρίζει σε αυτό το Ξυνιστέρι ιδιαίτερη προσωπικότητα. Το Vounoplagia Private Collection αποτελεί δείγμα των δυνατοτήτων της ποικιλίας όταν η πρώτη ύλη προέρχεται από φυτά μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται σε ορεινούς αμπελώνες, όπως είναι εκείνοι του Φαρμακά.

Daniel - Blanc De Noir 2016
Ένα πολύ ξεχωριστός και ιδιαίτερος οίνος. Καμωμένος από Μαύρο Αμπελίσιμο, αυτός ο λευκός οίνος έχει έντονη γεύση βατόμουρου και μικρών κόκκινων φρούτων που συνδυαζόμενα με μια μεταξένια υφή, δίνουν έναν ισορροπημένο και φινετσάτο οίνο. Ένας οίνος που φανερώνει την απαράμιλλη ευελιξία της ποικιλίας στο να παράγει αξιόλογους οίνους κάθε είδους.

Ροζέ οίνοι
Theoni 2016
Προερχόμενο αποκλειστικά από Μαύρο Αμπελίσιμο των ορεινών αμπελώνων του Φαρμακά παρουσιάζει χρώμα απαλό ροζέ. Στη μύτη διακριτικά αρώματα φρέσκιας φράουλας και grapefruit συνθέτουν έναν ευχάριστο και απολαυστικό ερυθρωπό οίνο. Οι φυτικές νότες συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα και δίνουν στον οίνο αυτό μεγάλη ευελιξία συνδυασμού με πολλά πιάτα της μεσογειακής αλλά και της ασιατικής κουζίνας

Ερυθροί οίνοι:
Λαξιά 2016
Τα σταφύλια προέρχονται από τα αμπελοτόπια, Ρουδότοπος και Οδιάτικα. Σκαρφαλωμένα στα 1250μ. στις νότιες πλαγίες του όρους Λαξιά, αγναντεύουν από ψηλά τη θάλασσα της Λεμεσού. Ο τρύγος πραγματοποιείται στις αρχές Οκτώβρη. Η ωριμότητα των σταφυλιών είναι εξαιρετική και οι αποδόσεις διατηρούνται χαμηλά προς όφελος της ποιότητας. Το κρασί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα δρύινα βαρέλια όπου και θα παραμείνει για ακόμα 5-6 μήνες.
Παρουσιάζει εκπληκτική δομή και καθαρό φρούτο, αποδεικνύοντας πως το Μαύρο Αμπελίσιμο μπορεί να δώσει πολύ αξιόλογους ερυθρούς οίνους. Το κρασί θα εμφιαλωθεί λίγο πριν το φθινόπωρο.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close