Wine Guide , Εστιατόρια

Χρυσό μετάλλιο για το κρασί "Θεώνη" του οινοποιείου Santa Irene

O ροζέ οίνος του οινοποιείου του Φαρμακά διακρίθηκε στον17οΔιεθνήΔιαγωνισμόΟίνου Θεσσαλονίκης και 3οΔιεθνήΔιαγωνισμόΑποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2017

Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 17ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης 2017. Με “ χρυσό μετάλλιο” τιμήθηκε το Θεώνη – ΡΟΖΕ του Οινοποιείου SANTA IRENE, κερδίζοντας την προτίμηση 35 καταξιωμένων γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και πετυχαίνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους ροζέ οίνους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Το νεοσύστατο οινοποιείο, με μόλις 2 εσοδείες έχει καταφέρει ήδη 2 σημαντικές διακρίσεις, Ασημένιο με τη Βουνοπλαγιά (Ξυνιστέρι), και χάλκινο με τη Λαξιά (Μαύρο Αμπελίσιμο) στο διεθνή διαγωνισμό AWC WIENNA 2016. Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Το Θεώνη, αποτελεί ένα ροζέ ξηρό οίνο που παράγεται αποκλειστικά από Μαύρο Αμπελίσιμο των ιδιόκτητων αιωνόβιων αμπελώνων που περιτριγυρίζουν το χωριό του Φαρμακά. Το απαλό ροζέ χρώμα και τα διακριτικά αρώματα φρέσκιας φράουλας και grapefruit συνθέτουν έναν ευχάριστο και απολαυστικό ερυθρωπό οίνο.


Η σημαντική αυτή διάκριση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοίνωσης της συνεργασίας του οινοποιείου Santa Irene με την εταιρεία Vino Cultura, η οποία αναλαμβάνει τη διανομή σε παγκύπρια βάση. Το οινοποιείο Santa Irene Winery στο Φαρμακά, παράγει γύρω στις 45 χιλιάδες φιάλες κρασιού ετησίως. Εκτός από το Θεώνη, η εσοδεία του 2016 περιλαμβάνει τη Βουνοπλαγιά (Ξυνιστέρι - Λευκός ξηρός),τη Λαξιά (Μαύρο Αμπελίσιμο - Ερυθρός ξηρός), το Daniel Blanc de Noir (Μαύρο Αμπελίσιμο – Λευκός Ξηρός) και το Πρωτάρι (Μαύρο Αμπελίσιμο – Ερυθρός ξηρός).

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close