Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2017
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, αποκάλυψε ότι με την ανακοίνωση της δημιουργίας της μαρίνας της Αγίας Νάπας επιδεικνύεται καθημερινά ζωηρό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην περιοχή, για να προσθέσει ότι καθημερινά μελετούνται πολλές προτάσεις.
Ωστόσο, σημείωσε πως η σοβαρότερη πρόταση, η οποία προέρχεται από ξένους επενδυτές, αφορά στη δημιουργία μίας δεύτερης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στα όρια του Δήμου Σωτήρας.
Σημειώνεται ότι η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Εξάλλου, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ο σχεδιασμός για τη ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες αυτές θα δοθεί νέα μορφή στην παραλιακή περιοχή της Σωτήρας, συμβάλλοντας έτσι και στη συνέχιση της ανάπτυξης της μαρίνας Αγίας Νάπας προς τα όρια της Σωτήρας.

Το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σωτήρα
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σωτήρας, η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και θα περιλαμβάνει 250 δωμάτια, εστιατόρια, σπα, καθώς επίσης πολυτελείς οικιστικές μονάδες.
Κατοχύρωση για «Κολοκάσι Σωτήρας» και «Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας»
Σε ερώτηση αν η κατοχύρωση των τοπικών προϊόντων “Κολοκάσι Σωτήρας” και “Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας” ως Πιστοποιημένα Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής του προϊόντος, ο κ. Τάκκας είπε ότι “μετά την πιστοποίηση έχει αυξηθεί κατά πολύ η ζήτηση του προϊόντος με τα ανάλογα οφέλη προς τους παραγωγούς, αλλά και προς την ίδια τη Σωτήρα”.
Κληθείς να αναφέρει σε ποιες ενέργειες προβαίνει ο Δήμος για την προβολή του κολοκασιού, ο κ. Τάκκας είπε ότι ο Δήμος Σωτήρας επικεντρώνεται πλέον στην προώθησή του στο εξωτερικό, για να προσθέσει ότι ήδη έχουν συμμετάσχει σε γαστρονομική έκθεση στη Χάγη της Ολλανδίας, ενώ μελετούνται αρκετές προτάσεις συμμετοχής τους και σε άλλες εκθέσεις στο εξωτερικό.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Σωτήρας μελετά τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων με ξένους δημοσιογράφους και σεφ.
Ανάπλαση της πλατείας της Σωτήρας
Για τους σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην ανάπλαση της πλατείας της Σωτήρας, ο κ. Τάκκας είπε ότι “ήδη έχει ξεκινήσει από την ομάδα μελετητών ο σχεδιασμός της ανάπλασης, ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε με πρόσκληση δημόσιας διαβούλευσης, κατά την οποία οι κάτοικοι της Σωτήρας, θα μπορούν να υποβάλουν δημόσια τις απόψεις τους”.
Σημείωσε ότι το έργο υπολογίζεται να ανέλθει στα 3 εκατομμύρια ευρώ, κόστος το οποίο με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, θα γίνουν προσπάθειες να καλυφθεί μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Άλλα αναπτυξιακά έργα
Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης στο πρόγραμμα του Δήμου Σωτήρας, λέγοντας ότι “ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα ανακατασκευής των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας, η επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου Σωτήρας, η δημιουργία χάρτη για τις Εκκλησιαστικές Περιηγήσεις, καθώς και η μελέτη για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα ενώνει το Παραλίμνι με τη Σωτήρα και κατ’ επέκταση την Αγία Θέκλα.
Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Σχετικά
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι -Αναλυτικά η πρόγνωση
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε και για σήμερα προειδοποίηση για καταιγίδες, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.
Παγκόσμια έρευνα κατατάσσει την Κύπρο στη 16η θέση για τη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο
Η Κύπρος κατατάσσεται στη 16η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ανάμεσα σε συνολικά 97 χώρες που αξιολογήθηκαν.