Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης

Ο καιρός αλλάζει και τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω στις πράσινες αυλές και τους κήπους

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2017

Ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα βράδια καθόμαστε στις αυλές της πόλης. Και το καλοκαίρι δεν είναι μακριά…

ESOBGA
Το μικρό εστιατόριο του English School αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμα τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Το ολοκληρωμένο του όνομα είναι English School Boys Girls Association και πιο σύντομα λέγεται ESOBGA. Θα το βρεις πίσω ακριβώς από το English School περιτριγυρισμένο από τα δέντρα του γειτονικού πάρκου του Αγίου Δημητρίου. Μία όμορφη βεράντα με αυλή κρυμμένη μέσα στα δέντρα ενώ ένα μέρος της είναι καλυμμένο με συνθετικό χλοοτάπητα δημιουργούν, ίσως την πιο όμορφη αυλή της πρωτεύουσας. Εκεί θα φας μικρό ή μεγάλο μεζέ μαζί με μαγειρευτά, ζουμερό σουβλάκι χοιρινό, μαλακό κοτόπουλο σουβλάκι και φιλετάκια και άλλες νοστιμιές σε πολύ καλές τιμές. Με παγωμένο λευκό κρασί και καλή παρέα θα περάσεις μία δροσερή καλοκαιρινή βραδιά.
(96505060) Αγάθωνος 4, Λευκωσία. Δ-Σ 17.00-24.00.

Zaatar
Άνοιξε σχεδόν πριν ένα χρόνο στη Λευκωσία στον χώρο όπου στεγαζόταν το πρώην Π&Φ στην παλιά πόλη. Το έθνικ εστιατόριο διαθέτει μία μικρή και όμορφη πίσω αυλή με πρασινάδες και λουλούδια με πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα. Εδώ το μενού περιλαμβάνει έθνικ πιάτα Μέσης Ανατολής από Λίβανο και Συρία, πλούσιος μεζές (€15), α λα καρτ πιάτα, νόστιμο φαλάφελ και μπουρεκάκια. Το μαγαζί αγαπάει ιδιαίτερα τις αραβικές μουσικές βραδιές και τον χορό της κοιλιάς.
(77776600) Αισχύλου, παλιά Λευκωσία. Δ-Παρ 18.00-24.00. Σ-Κ 12.00-15.00 & 18.00-24.00.

Το Άναμμα
Θα σε πάω ξανά στο παλιό κομμάτι της πόλης αυτή τη φορά για σουβλάκι. Χορταστικές μερίδες και πιάτα από Το Άναμμα το οποίο θα το εκεί που στεγαζόταν παλαιότερα το Chop Stick. Δεν υπολογίζει πως πίσω κρύβεται μία αυλή με λεμονόδεντρα όπου θα απολαύσεις πιάτα από τον ξυλόφουρνο και καλά κάνεις να δοκιμάσεις την μαριναρισμένη του μπριζόλα και το γιαουρτλού.
(22210200) Λήδρας 89, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.

The Winery
Αν και θα σου έλεγα πως είναι κυρίως ένα χειμωνιάτικο στέκι εντούτοις θα διαψευστώ διότι πρόσφατα βρέθηκα στην μικρούλα αυλίτσα του δοκιμάζοντας το δικό του ροζέ κρασί. Ντιζαϊνάτο μαγαζί, με γαλλική αισθητική, μεγάλο μπαρ και ψηλά ξύλινα τραπέζια. Alla day μαγαζί με μεγάλη γκάμα κρασιών, κοκτέιλ με κρασί και τσιμπήματα. Η αυλή προσφέρεται για τα βράδια. Θα σου αρέσει!
(22511925) Λυκούργου 7, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.

Καρβουνομαγειρέματα
Από τα πιο γνωστά μαγαζιά για φαγητό στη Λήδρας με μουσικές επιλογές από Κρήτη και κρητική κουζίνα, μουσικές θεματικές βραδιές με έντεχνο, πλούσιο μεζέ και ζουμερή μπριζόλα μαμούθ. Τα καρβουνομαγειρέματα κρύβουν μία… καμουφλαρισμένη αυλή στο εσωτερικό τους που είναι μια καλή επιλογή για καλοκαιρινή έξοδο.
(22680067) Λήδρας 154, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-24.30 (23.00 κλείνει η κουζίνα).

Το Σπήλαιο
Η ταβερνούλα Το Σπήλαιο στη Δευτερά θα σε βάλει στη δροσερή αυλή του και ο Μιχάλης και ο Κώστας οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού φροντίζουν να έρχονται στο τραπέζι σου όλα τα καλούδια της σχάρας, του φούρνου και της κατσαρόλας τους. Ο ξυλόφουρνος θα ψήσει παραδοσιακό κλέφτικο αρνάκι-τέλειο αυτή την εποχή-το οποίο θα απολαύσεις συνοδευμένο από υπέροχες πατάτες και πλιγούρι, μακαρόνια του φούρνου, ενώ στην κατσαρόλα θα μπουν τα μαγειρευτά, από τα οποία θα λατρέψεις τους ανθούς κολοκυθιάς με χαλούμι στην καρδιά τους. Προτιμάς μεζέ; Τότε ξεκίνα με την τροφαντή σαλατούλα με κόλιανδρο και ρόκα, κεσεδάκι με χωριάτικα μακαρόνια, χαλούμι στα κάρβουνα και μπέικον σχάρας, λουκάνικο και χοιρινά παϊδάκια, μανιτάρια σχάρας, τρυφερό κοτόπουλο και χοιρινό σουβλάκι, μα και σαλιγκάρια, βοδινό συκώτι και σούπερ νόστιμες σεφταλιές.
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά, Λευκωσία. Δ - Κ 17.00 - 00.00.

Ερμού 300
Από τις πιο γραφικές αυλές της Λευκωσίας με ρομαντικό φωτισμό και ιδιαίτερα τραπέζια. Θα αγαπήσεις το ξύλινο μπαρ και θα χαρείς κάθε στιγμή τη δροσιά της αυλής του. Θα πιεις κρασάκι και θα το συνδυάσεις με ένα platter ή θα απολαύσεις κάποιο από τα κοκτέιλ του μαγαζιού. Πρόσφατα ανανεώθηκε και ο κατάλογος του φαγητού. Μια πολύ καλή επιλογή.
(99547493) Ερμού 300, παλιά Λευκωσία. Τρ-Παρ 17.00-02.00, Σ-Κ 11.00-02.00.

Μason
Ένα λιτό μαγαζάκι στην περιοχή της παλιάς Λεμεσού, με μεγάλη εσωτερική αυλή παλιού σπιτιού, που αγαπά ξεχωριστά μουσικά ακούσματα, house, house tech, funk μουσική. Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στην διακόσμηση του είναι η επένδυση ξύλου σε τραπέζια, μπαρ και τοίχους. Τα κλασσικά φωτιστικά, η minimal ατμόσφαιρα στο χώρο το κάνουν να ξεχωρίζει. Υπάρχουν και καναπέδες για να ηρεμίσεις από την ξέφρενη μουσική αν το χρειάζεσαι. Εξωτερικό μπαρ υπάρχει στην εσωτερική αυλή για να μην ταλαιπωρούνται οι θαμώνες όταν θα θέλουν να παραγγείλουν. Επίσης ο χώρος στον πεζόδρομο της οδού Ζικ Ζακ, λειτουγεί σαν "street garden" και διαμορφώθηκε ειδικά για σένα που θέλεις να απολαύσεις κάτι διαφορετικό στην πόλη. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης.
(99775160) Ζικ Ζακ 10.

LAB
Η κομψότητα του χώρου με συνοδεία τη lounge μουσική είναι ένας όμορφος συνδυασμός για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί μαζί με cheese and fruits platter στην πίσω αυλή του. Ιδανικό μπαρ για ραντεβουδάκια μιας και ο χαμηλός του φωτισμός εμπνέει ρομαντισμό. Για τους λάτρεις των cocktail θα σας προτείνω να δοκιμάσετε μία Black Margarita. Η επιλογή του cheese platter δεν θα σου είναι εύκολη αν γνωρίζεις από τυριά, διότι διαθέτουν αμέτρητες επιλογές. Το μπαρ θα σε εντυπωσιάσει από τα είδη, αλλά και τα brands αλκοολούχων που χρησιμοποιεί για να αναμίξει τα signature cocktail του.
(25738882) Ανεξαρτησίας 33

Dionysus Mansion
Κάτι διαφορετικό ήρθε στο χώρο της εστίασης κι άλλαξε το γαστρονομικό μας τοπίο. Το εντυπωσιακό Dionysus Mansion προτείνει μια εμπειρία διαφορετική, σύγχρονη και ταυτόχρονα διονυσιακή, αλλά ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη! Η δροσερή αυλή του είναι μία όαση χαλάρωσης και άνεσης, όπου απολαμβάνεις μία γιορτή γεύσεων! Το ίδιο ισχύει και για τους επιβλητικούς εσωτερικούς του χώρους. Η κουζίνα του υμνεί την κυπριακή γαστρονομία, αλλά με μια διάθεση πιο σύγχρονη και πιο ψαγμένη, διανθισμένη και με ελληνικές πινελιές. Το μενού του καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς εκτός από κρεατικά σερβίρει χορτοφαγικές επιλογές και ψαρικά για τους seafood lovers.
(25222210) 16ης Ιουνίου 1943, 5, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close