Wine Guide , Εστιατόρια

12 υπέροχα ροζέ από τον κυπριακό αμπελώνα για το καλοκαίρι

Βάλε στο τραπέζι σου δροσερά και μυρωδάτα ροζέ made in Cyprus και νιώσε περήφανος για την εγχώρια παραγωγή

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2017

Δεν είναι το κόκκινο, βαρύ κρασί του χειμώνα! Δεν είναι το παγωμένο, λευκό του ζεστού καλοκαιριού. Είναι το παρεξηγημένο ροζέ, το οποίο επιτέλους κατακτά την θέση, που του ανήκει στον οινικό χάρτη. Ο Ιούλιος αφιερώνεται στο κυπριακό ροζέ.

Τσιάκκας Ρόδινος Λεμεσός €6.50
Μύτη γεμάτη φρεσκάδα, καθαρή, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και φράουλα, γλυκών μπαχαρικών και σοκολάτας γάλακτος. Στο στόμα έχει μια ανεπαίσθητη νότα γλυκύτητας και φρεσκάδας, λόγω της τονισμένης οξύτητας. Έντονα και πυκνά αρώματα, που ακολουθούν το χαρακτήρα της μύτης , και φτάνουν μέχρι την επίγευση.

Βασιλικό Οινοποιείο Κυπερούντα, Shiraz-Grenache, Λεμεσός €7.50
Ένα ροζέ κρασί εντυπωσιακό από κάθε άποψη: ξεκινώντας από το έντονο ροζέ χρώμα του, προχωρώντας με τη δυνατή φρουτώδη μύτη του, και καταλήγοντας στην μεστή αίσθηση και μακρά επίγευσή του στο στόμα. Έντονα καθαρά αρώματα βύσσινου κερασιού και φράουλας. Πολύ γεμάτο στόμα με ωραία αίσθηση οξύτητας και τανινών. Γευστικό με μεγάλη διάρκεια.

Άης Αμπέλης Λευκάδα – Μαραθεύτικο, Λεμεσός €7.95
Ζωηρό ροζέ χρώμα, με μωβ ανταύγειες, που υποδηλώνουν νεότητα. Ιδιαιτέρως εκφραστική μύτη, με αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, όπως φράουλας και βύσσινο, σε συνδυασμό με ανθικές νύξεις. Σχεδόν ξηρό στο στόμα, με οξύτητα δροσιστική και καλή ισορροπία. Συνολικά, πολύ εκφραστικό με ζωηρό, φρουτώδη χαρακτήρα και ένταση. Δεν προορίζεται για παλαίωση, αλλά θα πίνεται και του χρόνου ευχάριστα.

Οινοποιείο Χ ‘Αντωνα, Cabernet Sauvignon, Λεμεσός €12.50
Αισιόδοξα ανοιχτόχρωμο και ανοιξιάτικο, θυμίζει κόκκινο κεράσι. Συναρπαστικά πυκνό κι έντονο άρωμα μαρμελάδας, φραμπουάζ και φρούτων του δάσους, που συνδυάζεται ωραιότατα με τη συντροφιά πιπεράτων τόνων. Στη γεύση σε γεμίζει με μια αίσθηση τραγανού φρούτου, σωστά καραμελώμενου, αλλά και με την παρουσία τανικότητας και δροσιστικής οξύτητας. Πολύ ωραία φρουτώδη επίγευση. 

Κτήμα ΚΕΟ Cabernet Sauvignon – Sauvignon Blanc €9.20
Από τα λίγα ροζέ, που είναι χαρμάνι ερυθράς με λευκής ποικιλίας. Χρώμα λαμπερό τριανταφυλλί, έντονο αρωματικό bouquet, με χαρακτηριστικά τριαντάφυλλου, κερασιού και τσιχλόφουσκας. Πλούσια γλυκόξινη γεύση, μεταξένια τανικότητα και δροσερή γλυκύτητα ειδικά στο τέλος.

Οινοποιείο Καμαντερένα, Στρούμπελι Μαραθεύτικο, Πάφος €6.50
Μέτριας έντασης ροζέ με ελαφρώς πορφυρές ανταύγειες. Μύτη κομψή, όχι εκρηκτική, αλλά με προφανή αρώματα κόκκινων φρούτων, που θυμίζουν κεράσι, μαρμελάδες, νύξεις ωριμότητας, όπως καραμέλα και μια ελαφριά φυτικότητα. Ξηρό, ζωηρό στόμα απόρροια της ψηλής οξύτητας και στο στόμα φρούτο περισσότερο τραγανό, με την ωριμότητα να υποχωρεί ελαφρώς δίνοντας περισσότερη φρεσκάδα στο κεράσι και τη φράουλα. Επίγευση δροσιστική και μέτρια σε διάρκεια...

Βασιλικό Οινοποιείο Κάθηκα, Εναλία, Μαραθεύτικο-Shiraz, Πάφος €7
Ένα κοσμοπολίτικο ροζέ με εξαιρετικό χρώμα κόκκων ροδιού. Πυκνό, όμορφο και σοβαρό άρωμα, που θυμίζει κήπο… νεράιδας, γιατί διαθέτει φρουτώδη και ανθώδη στοιχεία, που τονίζονται από νότες καραμέλας και πιπεριού. Γεύση πλούσια και απαλή, με διακριτική παρουσία τανινών και πιπεράτων γευστικών χαρακτηριστικών.

Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς, Μαραθεύτικο-Μαύρο Πάφος, €6.20
Ένα εντυπωσιακό ροζέ κρασί που κερδίζει με την όμορφη λουλουδάτη χρωματικότητα του στη μύτη, καθώς και τον πληθωρικό φρουτώδη χαρακτήρα του στο στόμα. Έχει τονισμένη, δροσιστική οξύτητα και μεγάλη διάρκεια. Χρώμα έντονο ροζέ με ανταύγειες σομόν. Μύτη φρουτώδη με πλούσια αρωματική έκφραση, Ιδιαίτερα ισορροπημένο στόμα, αρκετά γεμάτο, λιπαρό με εκφραστική επίγευση.

Οινοποιείο Τσαγγαρίδη Μαραθεύτικο – Shiraz, Πάφος €9
Ελαφρύ σε ένταση ροζέ χρώμα, πολύ ελκυστικό στο μάτι, ημίξηρο. Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με νότες μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, τσιχλόφουσκας και φυτικότητα ντομάτας. Φραουλένιο στόμα και ημίγλυκο, χαρακτηριστικά και ‘επικίνδυνα’ εύκολο στην κατανάλωση, γεγονός που ενισχύεται και από το ελαφρύ του σώμα. Επίγευση σύντομη και φρουτώδης, για ένα κρασί το οποίο έχει ‘easy going’ χαρακτήρα.

Οινοποιείο Έζουσα, Έρως Μαραθεύτικο, Πάφος, €8
Περίτρανο παράδειγμα της ομορφιάς του ροζέ κρασιού από την προνομιούχα οινοπαραγωγική ζώνη της Πάφου. Έντονο κερασί χρώμα με ιωδίζουσες ανταύγειες, το Μαραθεύτικο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων και της ντομάτας, για να δώσει ένα από τα πολύ αγαπημένα κυπριακά ροζέ. Μια υποψία τανινών το βοηθάει να συνοδεύσει ελαφριά πιάτα με κρέας, καθώς και κοκκινιστά.

Οινοποιείο Ζαμπάρτα, Λευκάδα-Cabernet Franc, Λεμεσός, €12
Ροδί ζωηρό με λίγες ιώδεις αποχρώσεις. Γοητευτικά και καλογραμμένα αρώματα από κασίς, με ένταση, που αφήνει περιθώριο στις επίσης ευδιάκριτες νότες πορτοκαλιού, και μια αίσθηση φύλλου ντομάτας. Στόμα γεμάτο, με αισθητή γλυκύτητα και νεύρο. Τανίνες, που κάνουν διακριτικά και ταυτόχρονα αισθητά την παρουσία τους. Καλή επίγευση και διάρκεια. Ο χαρακτήρας του κρασιού του επιτρέπει να συνδυάζεται με γεύσεις, που χαρακτηρίζονται τόσο από αλμυρές όσο και από γλυκές νότες. 

Εκφράσεις Βασιλειάδη Μαύρο, Χανδριά, Λεμεσός €8.50
Το χρώμα είναι λαμπερό, ανοιχτό κερασί με ροδαλές ανταύγειες. Η μύτη είναι ζωντανή, γεμάτη καθαρότητα με αρώματα ώριμων κερασιών, φραμπουάζ με νύξεις γλυκών μπαχαρικών, ανθέων και νότες ροδοπέταλου. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μεσαία προς υψηλή οξύτητα και μία ελαφρά αίσθηση πολύ ώριμων τανινών. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης μαζί με νύξεις γλυκού γρασιδιού και τσιχλόφουσκας. Η επίγευση έχει μεσαία διάρκεια και συνεχή εξέλιξη οδηγώντας στην πολυπλοκότητα.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close