Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017
Έχει όνομα εμπνευσμένο φυσικά από τον παλιό μύλο του χωριού αφού λέγεται Νερόμυλος και βρίσκεται στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού. Εδώ, πρόκειται να απολαύσεις ένα μείγμα κυπριακής κουζίνας και καρβουνομαγειρέματα με επιρροές από τη μακρινή Τσεχία και τη Σλοβακία, αφού το έτερον ήμισυ του ιδιοκτήτη κατάγεται από την εν λόγω χώρα της βόρειας Ευρώπης.
Τα ψηλά δέντρα φροντίζουν το καλοκαίρι να δώσουν μια ξεχωριστή, δροσερή ατμόσφαιρα, ενώ το τζάκι του σε προφυλάσσει από το κρύο του χειμώνα. Τρόπαια των κυνηγετικών εξορμήσεων του Χρύση στα δάση της Τσεχίας και της Σλοβακίας είναι τα δέρματα και τα κεφάλια των ελαφιών που στολίζουν τον τοίχο και το μπαρ. Τρόπαια που σε παροτρύνουν να τολμήσεις να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές συνταγές για κυνήγι της Γαβριέλας που ηγείται της κουζίνας.
Το προτιμούν Κύπριοι και ξένοι που συνήθως περιηγούνται στα ορεινά μας θέρετρα, αφού βρίσκεται σε μια κεντρική τοποθεσία. Η μυρωδιά του goulash από ελάφι χάιδευε τα ρουθούνια μου, ενώ είχα παραγγείλει αγριογούρουνο. Ήταν νόστιμα, με το απαραίτητο κύμινο, πάπρικα και τα άλλα μυρωδικά τους.
Καλοκαίρι γεύθηκα και την πέστροφα (ήταν όπως ακριβώς σε προϊδέαζε η μυρωδιά της, καλοψημένη και φρέσκια). Η κουζίνα προσφέρει κλασικά πιάτα και καρβουνομεζέδες, όλα με τσεχοσλοβάκικο τουίστ. Τα ‘άπαιχτα’ όμως είναι τα αγριογούρουνα και τα ελάφια τη χειμερινή περίοδο.
Δυο άτομα πληρώσαμε €55 με τοπικό κρασί και €40 με δύο τσέχικες μπίρες. Προσφέρεται η φημισμένη τσέχικη μπίρα Pilsner Urquell. Στα μείον, η περιορισμένη κάβα ως προς το κρασί αλλά τα εμφιαλωμένα του τοπικού οινοποιείου ικανοποιούν τους κονεσέρ.
Σχετικά

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Η εμπειρία Starbucks, τώρα και στη Σταυρού – σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας.

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.

Βγαίνουμε για ασιατικό σε ένα διάσημο μαγαζί που μετακόμισε στην πλατεία!
Το μαγαζί που για χρόνια μάς υποδεχόταν στο κέντρο, μας περιμένει πλέον σε μία ήσυχη πλατεία

Νέα παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ κάτω από την υπέροχη κληματαριά
Παραδοσιακή κουζίνα, κυπριακή ψυχή και μια αυλή που σε ταξιδεύει

Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε All You Can Eat δίπλα στο κύμα
Σε ένα υπέροχο εστιατόριο που συνδυάζει μοναδική τοποθεσία, εκλεκτή ψαροφαγία, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές
