Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ανακαλύψαμε τσέχικη κουζίνα σε ένα ταβερνάκι στο βουνό

Ένα εστιατόριο με μείγμα κυπριακής κουζίνας και καρβουνομαγειρέματα με επιρροές από τη μακρινή Τσεχία και τη Σλοβακία

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017

Έχει όνομα εμπνευσμένο φυσικά από τον παλιό μύλο του χωριού αφού λέγεται Νερόμυλος και βρίσκεται στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού. Εδώ, πρόκειται να απολαύσεις ένα μείγμα κυπριακής κουζίνας και καρβουνομαγειρέματα με επιρροές από τη μακρινή Τσεχία και τη Σλοβακία, αφού το έτερον ήμισυ του ιδιοκτήτη κατάγεται από την εν λόγω χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Τα ψηλά δέντρα φροντίζουν το καλοκαίρι να δώσουν μια ξεχωριστή, δροσερή ατμόσφαιρα, ενώ το τζάκι του σε προφυλάσσει από το κρύο του χειμώνα. Τρόπαια των κυνηγετικών εξορμήσεων του Χρύση στα δάση της Τσεχίας και της Σλοβακίας είναι τα δέρματα και τα κεφάλια των ελαφιών που στολίζουν τον τοίχο και το μπαρ. Τρόπαια που σε παροτρύνουν να τολμήσεις να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές συνταγές για κυνήγι της Γαβριέλας που ηγείται της κουζίνας.

Το προτιμούν Κύπριοι και ξένοι που συνήθως περιηγούνται στα ορεινά μας θέρετρα, αφού βρίσκεται σε μια κεντρική τοποθεσία. Η μυρωδιά του goulash από ελάφι χάιδευε τα ρουθούνια μου, ενώ είχα παραγγείλει αγριογούρουνο. Ήταν νόστιμα, με το απαραίτητο κύμινο, πάπρικα και τα άλλα μυρωδικά τους.

Καλοκαίρι γεύθηκα και την πέστροφα (ήταν όπως ακριβώς σε προϊδέαζε η μυρωδιά της, καλοψημένη και φρέσκια). Η κουζίνα προσφέρει κλασικά πιάτα και καρβουνομεζέδες, όλα με τσεχοσλοβάκικο τουίστ. Τα ‘άπαιχτα’ όμως είναι τα αγριογούρουνα και τα ελάφια τη χειμερινή περίοδο.

Δυο άτομα πληρώσαμε €55 με τοπικό κρασί και €40 με δύο τσέχικες μπίρες. Προσφέρεται η φημισμένη τσέχικη μπίρα Pilsner Urquell. Στα μείον, η περιορισμένη κάβα ως προς το κρασί αλλά τα εμφιαλωμένα του τοπικού οινοποιείου ικανοποιούν τους κονεσέρ. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close