Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2017
Νέο δανεισμό για την ανακαίνιση και αναβάθµιση του ξενοδοχείου Rodon Hotel στον Αγρό εξασφάλισε από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, επιτυγχάνοντας παράλληλα αναχρηµατοδότηση των δανείων της εταιρείας µε ευνοϊκούς όρους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ, ο συνολικός δανεισµός θα ανέλθει στα €4.660.000.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.inbusinessnews.com, η εταιρεία προχώρησε και υπέγραψε µε τον επιλεγέντα εργολάβο Α&Α Αποστολίδης (Εργοληπτική Εταιρεία) Λτδ συµβόλαιο εργολαβίας ύψους €1.800.530.
Επίσης θα υπάρξουν δαπάνες ύψους €300.000 για την αγορά επίπλων και των επαγγελµατικών αµοιβών.
Η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού σημειώνει ότι μέρος των ανωτέρω ποσών (µε µέγιστο ποσοστό 30%) αναµένεται να καλυφθεί από επιδοτήσεις µέσο του Κυπριακού Οργανισµού Τουρισµού.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι κατασκευαστικές και άλλες εργασίες άρχισαν και συνεχίζονται µε εντατικό ρυθµό ώστε τα έργα ανακαίνισης να παραδοθούν έγκαιρα από τον εργολάβο και το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει κανονικά πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2018.
Η χρηµατοδότηση αυτή έχει στόχο την ανακαίνιση όλων των χώρων και αναβάθµιση όλων των υπηρεσιών που θα προσφέρει η ξενοδοχειακή µονάδα.
Σε συνδυασµό µε τα πιο πάνω η εταιρεία κατέθεσε στις 25 Σεπτεµβρίου 2017 σχετική αίτηση στον Κυπριακό Οργανισµό Τουρισµού για συνχρηµατοδότηση έργων ύψους €2.140.000 από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η πιο πάνω χρηµατοδότηση από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εντάσσεται µέσα στα πλαίσια της πολιτικής της να στηρίξει την ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές της Κύπρου και των Αγροτικών πληθυσµών γενικότερα», αναφέρει καταληκτικά η εταιρεία.
Σχετικά

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.