News , Guide

Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης της Κύπρου θα γίνει στη Λευκωσία

Ουρανοξύστης 51 ορόφων προγραμματίζεται να κτιστεί στη Λευκωσία.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2017

Ουρανοξύστης 51 ορόφων προγραμματίζεται να κτιστεί στη Λευκωσία, ο οποίος μάλιστα θα είναι και το ψηλότερο κτίριο στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο Δήμος Λευκωσίας ενέκρινε προκαταρκτική πολεοδομική άδεια (διαφωνούντος μόνο του δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Τσιμίλλη), που είναι ο προπομπός της πολεοδομικής άδειας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο πύργος ή ουρανοξύστης θα είναι το ψηλότερο κτήριο στην Κύπρο και θα είναι ορατό από χιλιόμετρα μακριά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φ», η έγκριση της προκαταρκτικής πολεοδομικής άδειας άνοιξε τον δρόμο στον αιτητή να αναζητήσει επενδυτή για υλοποίηση του έργου.

Ο ουρανοξύστης προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στη Λευκωσία σε ανοικτό χώρο στάθμευσης έναντι του κτηρίου «Σιαντεκλέρ» (πλησίον Ελληνικής πρεσβείας και ΘΟΚ).

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα δημιουργούνται αρκετά ζητήματα όπως η διακίνηση των οχημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω και της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ο πύργος θα εξυπηρετείται από τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 380 οχημάτων ενώ έναντι του χώρου λειτουργεί ήδη ανοικτός χώρος στάθμευσης.

Παράλληλα, ένα άλλο ζήτημα είναι και αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Πυροσβεστική δεν είναι σε θέση να χειριστεί περιστατικά πυρκαγιάς πέραν των 30 ορόφων.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close